1 minuut

Visum Turkije duurder geworden

[UPDATE] vanaf 2 maar 2020 hebben Nederlanders en Belgen geen visum meer nodig voor hun vakantie naar Turkije. Lees hier het volledige nieuwsbericht.

Heb je de Nederlandse of Belgische nationaliteit en ga je op vakantie naar Turkije? Dan is een visum vereist. Een visum voor Turkije heb je nodig als officiële goedkeuring om het land binnen te gaan. Je mag je visum aanvragen als je op vakantie gaat of voor zaken naar Turkije reist.

Prijs visum Turkije

Turkije heeft sinds 17 oktober 2019 de prijs van een visum flink opgeschroefd. Eerst kostte een visum ongeveer € 25 en vanaf nu is dat ongeveer € 40. Waarom de prijs van het visum precies verhoogd is, heeft Turkije niet bekend gemaakt.

Hoe vraag ik een visum Turkije aan?

Tegenwoordig kun je makkelijk een e-visum aanvragen voor vertrek. Dit is heel eenvoudig zelf te regelen via https://www.evisa.gov.tr/nl/. Geen zin in administratieve rompslomp? Kies voor het Zorgeloos Servicepakket en wij maken het voor je in orde!

Onze SUNtip: De beambte die jouw paspoort checkt, ziet meteen of je een e-visum hebt. Toch is het verstandig om je visum ook te downloaden op je smartphone of tablet om te laten zien aan de immigratiedienst, als dat nodig is.

Lig jij straks met je visum aan het Turkse strand?

Turkije: ik zou ’t doen!

Zin gekregen in een vakantie naar Turkije? Kijk eens tussen ons aanbod en wie weet vertrek jij binnenkort met je visum richting de zon in het zuiden!

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia