Niet overslaan! 5x Marsa Alam bezienswaardigheden

Marsa Alam is een van de meest geliefde badplaatsen in Egypte. Dit komt door lekkere weer het hele jaar door, de uitgestrekte stranden en de betoverende onderwaterwereld. Veel mensen zullen denken dat dit het enige is wat Marsa Alam te bieden heeft, maar er is meer! Dit zijn de Marsa Alam bezienswaardigheden.

1.      Kleurrijke koraalriffen

Wie vakantie viert aan de Rode Zee, kan een snorkel- of duiktocht niet overslaan. Door de perfecte weersomstandigheden in dit deel van Egypte, heeft de onderwaterwereld zich goed kunnen ontwikkelen. Hierdoor spot je de mooiste vissen en veel kleurrijk koraalrif. Heb je nog nooit gedoken? Geen probleem! Veel hotels aan zee hebben hun eigen duikschool. Hier leer jij de kneepjes van het vak, voor je met instructeurs de zee ingaat. Kinderen vanaf ongeveer 12 jaar kunnen leren duiken. Tot die tijd kunnen kinderen al snorkelend op zoek gaan naar prachtige vissen.

Onze SUNtip: Resort Brayka Bay is een echte aanrader in Marsa Alam. Het is super kindvriendelijk en heeft een eigen duikschool.

marsa alam bezienswaardigheden

2.      Ongerepte woestijn

Marsa Alam is een vakantiegebied midden in de woestijn van Egypte. Dit stukje ongerepte natuur kan daarom niet ontbreken in de lijst met Marsa Alam bezienswaardigheden. De perfecte manier om de woestijn te ontdekken is met een woestijnsafari. Hier rijd je op een quad de zandvlakte over, waarna je op een kameel je weg vervolgt naar een bedoeïenendorp, om zo meer te leren over de lokale bevolking en hun gebruiken. Wanneer je liever niet op een quad stapt, of wanneer de kinderen nog te klein zijn, kun je er ook voor kiezen om een tour met een jeep te boeken. Een bezoek aan de woestijn is absoluut de moeite waard!

marsa alam bezienswaardigheden

3.      El Quseir

Een inkijkje krijgen in het leven van vroeger? El Quseir is een havenstadje op ongeveer anderhalf uur van Marsa Alam. Vroeger was deze plek een belangrijke tussenstop voor specerijen die vanuit India naar Europa werden verscheept. Overal in de stad vind je nog gebouwen uit die tijd, waardoor je je even in het leven van toen waant. El Quseir biedt een leuke afwisseling van de moderne steden die speciaal langs de Rode Zee voor het toerisme zijn gebouwd.

Onze SUNtip: Kies je voor El Quseir in plaats van Marsa Alam? Radisson Blu Resort is het best beoordeelde hotel in deze plaats. Direct aan het strand, een heerlijk zwembad en fantastische service. Ik zou ’t doen!

4.      Fort van Sultan Selim

Wanneer je dan toch in El Quseir bent, is het de moeite waard om het fort van Sultan Selim te bezoeken. Dit Ottomaanse fort staat midden in het centrum van de stad en stamt uit de 16e eeuw. Verschillende troepen hebben dit fort in de loop van de jaren veroverd. Een restauratie was dus inmiddels hoognodig, en tegenwoordig vind je in dit fort een tentoonstelling van de geschiedenis, archeologie en de cultuur van deze regio.

marsa alam bezienswaardigheden

5.      Aqua Coraya

Hoewel je je met de kindvriendelijke hotels in Marsa Alam geen zorgen hoeft te maken over het plezier van de kinderen, is Aqua Coraya een leuke afwisseling voor het strand of het zwembad bij het hotel. Aqua Coraya is een kleinschalig waterpark, waardoor het vaak niet te druk is en je volop van alle glijbanen kunt genieten.

Welke Marsa Alam bezienswaardigheden ga jij bekijken?

En? Ga jij één van deze bezienswaardigheden in Marsa Alam bekijken, of kies je toch voor heerlijk luieren aan het strand of zwembad? Hoe dan ook zul je een onvergetelijke vakantie hebben in Egypte. Bekijk alvast alle hotels in Marsa Alam. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine