4 min

Wat te doen in Hurghada

Het hele jaar door is het uitstekend weer in Egypte. Door de constant goede temperatuur en de ligging aan de Rode Zee, kun je hier dus prima terecht voor een strandvakantie. De meest geliefde badplaats om dit te doen is Hurghada. Deze badplaats is echter nog niet zo oud. Verwacht dus geen Egyptische oudheden als piramides en sfinxen te zien. Betekent dit dan dat er niets te zien of doen valt? Nee, integendeel. Dit is er te doen in Hurghada:

Het Hurghada Grand Aquarium

Hurghada is gelegen aan de Rode Zee en die zit vol leven! Van de meest vrolijk gekleurde vissen tot dolfijnen en schildpadden. Ze zijn allemaal te vinden in de Rode Zee. Zeker weten dat je ze ziet? Ga ze dan aanschouwen in het Grand Aquarium. Informatie over elke soort staat duidelijk aangegeven en op die manier leer je enorm veel over het leven in de Rode Zee. Een niet te missen bezienswaardigheid voor jong en oud! Al helemaal niet als je ook van plan was zelf in de Rode Zee te gaan duiken of snorkelen. Na een bezoek aan het aquarium weet jij precies hoe je de verschillende soorten kunt herkennen.

bezienswaardigheden hurghada grand aquarium

Een beetje traditie bij El-Dahar

El-Dahar is het centrale marktplein van Hurghada. Hier ontdek je hoe de Egyptenaren echt leven. Dit is namelijk waar de lokale bevolking zelf woont. Het is een levendige bedoening met marktkraampjes waar je mooie souvenirs kunt kopen, zoals koperwerk en allerlei groentes en kruiden. Het is heerlijk om je even onder te dompelen in het traditionelere Egypte. Doen dus!

bezienswaardigheden hurghada el dahar

Een marktkraam met theebladeren

Avontuurlijke woestijnsafari

Een populaire excursie om te doen is een safari door de woestijn rondom Hurghada, op een quad of met een jeep. Een uitje dat leuk is voor het hele gezin, doordat de kinderen mee mogen helpen zoeken naar fata morgana’s. Na de bijzondere tocht door de woestijn wordt de dag afgesloten met een barbecue midden in de woestijn, begeleid door Egyptische muziek. Wanneer de avond aanbreekt en het donker wordt, verschijnt er een prachtige heldere sterrenhemel zoals je die alleen daar kunt zien. Geen wonder dat deze excursie zo populair is.

bezienswaardigheden hurghada woestijn safari

Het paradijselijke Giftun eiland

Op een klein stukje varen vanaf Hurghada ligt het eiland Giftun, wat terecht ook wel Paradise Island genoemd wordt. Het eiland is net even anders dan de rest van Egypte. De stranden hier zijn hagelwit en het water nog net een tintje blauwer. Bovendien zijn er prachtige duikplekken dankzij de koraalrijke omgeving rondom het eiland. Het is dan ook een heerlijk ontspannen dagtrip, waar je zwemmen en zonnebaden afwisselt met een drankje drinken aan de bar. Het onbewoonde eilandje is namelijk van alle gemakken voorzien, zoals een toilet, een bar, parasols en ligbedden.

bezienswaardigheden hurghada giftun eiland

Dagtrip naar Luxor: het grootste openluchtmuseum ter wereld

Luxor is een historische stad waar je een stukje echte Egyptische geschiedenis ontdekt. Luxor bestaat uit verschillende delen, waaronder de Luxor tempel, de Vallei der Koningen met maar liefst 60 koningsgraven én het graf van Toetanchamon! Verder zie je er ook mummies en talloze tempels met daarin hiërogliefen gegraveerd. Wie geïnteresseerd is in het Oude Egypte moet hier geweest zijn. Echter moet je wel rekening houden met een busrit van zo’n 6 uur om hier te komen vanaf Hurghada. Voor sommigen misschien aan de lange kant, maar desondanks is Luxor nog steeds een bezoek waard.

bezienswaardigheden hurghada luxor tempel hatsjepsoet

De tempel van Hatsjepsoet

Wat ga jij doen in Hurghada?

Naast genieten van de zon en luxe  All Inclusive arrangementen is er dus nog meer te zien en beleven in. Wat zou jij graag eens willen doen in Hurghada? Het begint natuurlijk eerst met het boeken van je ideale vakantie. Bekijk daarom ons aanbod naar Hurghada eens. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin