3 minuten

Op zoek naar de leukste badplaats in Chalkidiki? Hier moet je zijn!

Vanaf het moment dat je geland bent voel je je welkom, om het nog maar niet over het heerlijke weer en eten te hebben. De Griekse Eilanden zijn al jaren populair onder toeristen, maar onderschat het vaste land niet! Perfect voor de rustzoekers die een keer wat anders willen. Ben jij op zoek naar de leukste badplaats van Chalkidiki? Dit zijn mijn tips!

Waar in Griekenland ligt deze geweldige vakantiebestemming?

Chalkidiki valt op de kaart makkelijk te herkennen. Het gebied lijkt namelijk net op een hand met drie vingers. De drie vingers zijn de schiereilanden, waar ik je zo meer over vertel! Naar welk van de drie je ook gaat, je vliegt op Thessaloniki. Vanaf daar is het ongeveer een uurtje rijden naar jouw vakantiebestemming. Een huurauto is dan ook echt een must en raad ik je zeker aan. Zo ontdek je op je eigen tempo alle verborgen parels van deze omgeving, waar begin jij?

Het bruisende Kassandra

Het eerste en ook meest populaire schiereiland van Chalkidiki is Kassandra. Met de huurauto rij je binnen no-time van de luchthaven naar één van de vele leuke badplaatsen in dit gebied. Waar je aan moet denken? Uitgestrekte witte zandstranden, groene dennenbossen en een relaxte sfeer. Alleen dat klinkt al geweldig, toch?

Kassandra

1. Op stap in Kalithea

Letterlijk vertaald betekent Kalithea ‘mooi uitzicht’. En daar is niets aan gelogen! Voor jongeren is dit zeker de leukste badplaats in Chalkidiki. Overdag doe je mee aan één van de vele watersporten, of duik je het helderblauwe water in. Fris je op en ga uit eten bij een Griekse taverne, of haal je snel een pita gyros? In de avond barst het feest hier los, Kalithea staat dan ook bekend om het bruisende nachtleven. Hier wil je geweest zijn!

Leukste badplaats Chalkidiki

2. Wandel langs de haven van Nea Potidea

Dit kleine plaatsje ligt op het smalste punt van Kassandra en wordt dus in twee delen opgesplitst. Aan beide kanten van het kanaal ligt een park waar je rustig door het groen kunt wandelen. Ontdek je liever de geschiedenis? Breng dan een bezoekje aan de kasteelruïnes. Met de zonsondergang wandel je langs de haven van Nea Potidea, om vervolgens het leukste restaurant uit te kiezen. Hier proef je vers gevangen vis, beter wordt het niet.

Nea Potidea

3. Ontdek het schattige Pefkochori

Door zowel de Grieken als door buitenlandse toeristen wordt Pefkochori gezien als de leukste badplaats in Chalkidiki. Als je de witte huisjes met gekleurde bloemen en sfeervolle tuinen ziet, snap jij wel waarom. Wandel door het oude centrum, of over de boulevard. Kies één van de vele tavernes uit en proef de geweldige Griekse keuken. Of ga jij voor een typisch glaasje Ouzo?

pefkochori

Onze SUNtip: Wat te doen in Chalkidiki? Dit zijn de persoonlijke tips van Niels!

De groene natuur van Sithonia

Sithonia is het tweede schiereiland van Chalkidiki. Hier ga je niet naar toe voor de grote badplaatsen, maar wél voor de prachtige natuur. Van pijnboombossen, tot uitgestrekte wijngaarden en natuurlijk het letterlijke hoogtepunt: de Itamos berg. Tijdens een wandeling naar boven loop je door de rotsen en eenmaal boven aangekomen is het uitzicht het helemaal waard. Je kijkt namelijk uit over alle drie de schiereilanden. Ben jij niet zo’n wandelaar? Breng dan een bezoek aan Neos Marmaras, het grootste dorp in de omgeving. Terrasjes, leuke straatjes en souvenirwinkels. Kortom; precies wat je van een vakantie in Griekenland verwacht!

Neos Marmaras

Onze SUNtip: tips voor jouw vakantie naar Griekenland

Het indrukwekkende Agion Oros

En dan zijn we alweer bij het laatste schiereiland. Agion Oros, ook wel Mount Athos genoemd. Hier is alleen het noorden toegankelijk voor toeristen. De rest is namelijk domein van de monniken. De leukste badplaats van Chalkidiki zul je hier dus niet vinden, maar bijzonder om te bezoeken is het zeker.

Chalkidiki leukste badplaats

Bij deze stranden geniet je van de perfecte dag aan zee

Naast sfeervolle badplaatsen zijn er in Chalkidiki ook een hoop stranden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Niet op ieder strand kun je terecht bij een hippe beachclub voor een lekkere lunch, dus check dit van tevoren even. Het bekendste strand vind je op Sithonia. Kavourotripes zijn een aantal azuurblauwe baaien met wit zand, omringd door groene pijnbomen. Niet voor niets wordt dit gezien als het mooiste strand van Chalkidiki.

Badplaats Chalkidiki leukste

Wat is volgens jou de leukste badplaats in Chalkidiki?

Ga jij met je vrienden stappen in Kalithea, of ontdek jij samen met je partner het schattige Pefkochori? Huur een auto en je combineert het beste van beiden, ideaal. Op vakantie naar het nog onontdekte Chalkidiki? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt