4 minuten

Last minute weekend weg met het gezin

Soms zitten je weken vol met allerlei verplichtingen. Hoe leuk je werk ook is, of hoe gezellig alle feestjes en verjaardagen ook zijn, het is toch altijd wel heel fijn om er even tussenuit te knijpen. Alle tijd voor elkaar, lekker uiteten en een nieuwe stad ontdekken. Ik zou ’t doen!

Waarom kiezen voor een last minute weekend weg

Je wilt wachten tot de prijzen wat dalen, je hebt vakantiedagen over of je bent gewoon toe aan een weekendje ontspannen. Wat kun je dan beter doen dan een weekendje weg boeken? Een fijn voordeel van last minute een weekend weg boeken, is dat de prijzen vaak lager zijn dan normaal. Dit komt omdat hotels liever niet met lege kamers zitten, en dus op het laatste moment nog gaan stunten met de prijzen. Daar kun jij mooi van profiteren! Het geld dat je overhoudt, kun je uitgeven aan andere leuke dingen. Souvenirs bijvoorbeeld, of een lekker etentje bij dat die goed aangeschreven tent.

Last minute stedentrip

Waar naartoe?

Ja! Je hebt besloten een last minute weekendje weg te boeken, maar waar gaat de reis heen? Niet te lang vliegen, wel veel te ontdekken en ook nog eens leuk voor de kinderen. Je zult misschien niet meteen aan deze twee steden denken om te bezoeken met kinderen, maar ze zijn de moeite waard! We geven je graag een paar tips:

Berlijn

Staat Berlijn al op jullie verlanglijstje? Zo niet, doen! De stad kent niet alleen een hele rijke historie, maar heeft ook enorm veel te bieden voor een last minute weekend weg. Een fijne bijkomstigheid is overigens ook dat het slechts één uur en tien minuten vliegen is vanaf Amsterdam!

Last minute stedentrip

Dit kun je gaan doen in Berlijn

  • De Berlijnse Muur – de muur maakt een belangrijk deel uit van de geschiedenis van deze stad. Wandel samen naar de East Side Gallery en bewonder de mooiste kunstwerken die op deze muur zijn geschilderd. Welke is jullie favoriet?
  • Het DDR-museum – nadat jullie meer hebben opgestoken over de Berlijnse Muur, is het leuk om het DDR-museum eens te bezoeken! Kinderen krijgen op speelse wijze een kijkje in het voormalige communistische leven in oost Berlijn. Dit museum is zeker het bezoeken waard. Het is niet voor niets het meest geliefde museum van Berlijn.
  • De Berlijnse Dierentuin – alle geschiedenis en cultuur is natuurlijk super interessant en je zou er een hele week mee kunnen vullen, maar voor een beetje afwisseling bezoeken jullie het schitterende Zoologischer Garten. Het is niet alleen de oudste en mooiste dierentuin van Duitsland, maar heeft ook nog eens de grootste verscheidenheid aan dieren. Leuk!

Restaurants voor jong en oud

  • Giraffe – Hoe kan het ook anders. Dit restaurant ligt vlakbij de Berlijnse dierentuin en is helemaal ingesteld op gezinnen!
  • Jockel Biergarten – Je bent niet in Duitsland (en dus Berlijn) geweest, als je geen biergarten hebt bezocht. Het klinkt wellicht niet meteen erg kindvriendelijk, maar Jockel Biergarten is erg ruim. Hierdoor hebben de kinderen genoeg ruimte om rond te dwalen, terwijl jij een lekker biertje drinkt. Tevens extra populair onder gezinnen door de grote speeltuin in de buurt van deze biergarten.
  • Le Johann Rose – in de trendy Pannierstrasse vind je het antiek, maar toch hip ingerichte café Le Johann Rose. De speelruimte achter in de zaak maakt het een populaire plek voor gezinnen.

Kindvriendelijke hotels in Berlijn

Nh Nhow Berlin – Dit is misschien wel het leukste hotel van Berlijn en heeft ook nog eens familiekamers! De vrolijke kleuren, het mooie design en de centrale ligging zullen jullie een fantastisch weekend bezorgen.

Last minute stedentrip

Praag

Nog zo’n verrassende stad! Met een eeuwenoude binnenstad, die zo goed bewaard is gebleven dat hij inmiddels op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, kijken jullie je ogen uit. Praag is al niet zo duur, maar met een goede last minute deal ben je helemaal voordelig een weekend weg!

Last minute stedentrip

Dit kun je gaan doen in Praag

  • Bezoek het Legomuseum – Klein maar fijn! Zijn jouw kinderen (en ben jij misschien stiekem zelf ook wel) fan van Lego? Dan is een bezoekje aan dit Legomuseum de moeite waard! Aanschouw mooie bouwwerken en ga ten slotte zelf aan de slag met de populaire bouwsteentjes!
  • Maak een ritje in de kabelbaan – Over de stad vliegen vindt toch iedereen leuk? Met deze kabelbaan heb je een prachtig zicht over de stad, terwijl je op het gemak naar de Petrin heuvel wordt gebracht.
  • Wandel naar de Praagse Burcht – Verwonder je aan dit sprookjesachtige deel van de stad. Bekijk oude huizen en kastelen, en laat jullie fantasie de vrije loop! Om twaalf uur ’s middags bekijk je hier het wisselen van de wacht.

Last minute stedentrip

Restaurants voor jong en oud

  • Vozovna Stromovka – Dit restaurant ligt midden in het park Stromovka, naast een leuke speeltuin. Voor ouders is het hier dus heel fijn relaxen, terwijl de kinderen hun energie kwijt kunnen op de speeltoestellen.
  • Etnosvet – Hoe leuk is het als de gerechtjes van het kindermenu minstens net zo goed uitzien als die van jou? Bij Etnosvet eet je verrukkelijke, biologische gerechten die er ook nog eens goed uitzien!
  • Vytopna Railway Restaurant – Dit is een echte ervaring! Het treintje in dit restaurant rijdt kriskras door het restaurant en brengt zelfs de drankjes naar jullie tafel. Eerlijk is eerlijk: voor volwassenen is dit net zo leuk als voor kinderen.

Kindvriendelijke hotels in Praag

Hotel Lunik – Kindvriendelijk hotel met familiekamers. Net buiten het oude centrum van Praag, dus lekker rustig. Met de metro om de hoek ben je in een mum van tijd bij alle bezienswaardigheden.

Plaza Prague – Na een heerlijke nacht in jullie vierpersoonskamer, stappen jullie de tram in en rijden zo het centrum van Praag binnen. Een perfecte uitvalsbasis voor jullie last minute weekend weg.

Weekendje weg last minute of toch een langere vakantie?

Is een weekendje weg wel wat voor jullie, of kies je toch voor een langere vakantie? Allebei goed! SUNtip heeft altijd een ruim aanbod aan last minute vakanties en stedentrips, zodat jij op ieder moment kunt beslissen om eropuit te gaan. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine