4 minuten

Weekendje weg met Hemelvaart

Hemelvaart is het perfecte weekend om er even tussenuit te gaan. Aangezien het altijd op een donderdag valt, is van dit weekend eenvoudig een lang weekend te maken. Neem vrijdag vrij en je kunt vier dagen genieten. Deze locaties zijn perfect voor een weekendje weg met Hemelvaart!

Marrakech

In slechts drie uur vliegen zet je voet in de stad uit duizend en één nacht. De hectiek, geuren en kleuren zorgen ervoor dat jij je meteen in een andere wereld waant. Met gemiddeld tien zonuren per dag in mei en juni, zul hier tijdens een weekendje weg met Hemelvaart kunnen genieten van een heerlijk weekend in de zon. Bezoek tijdens jouw hemelvaartweekend de souks en ga op zoek naar de leukste souvenirs.

Onze SUNtip: Afdingen is hier de normaalste zaak van de wereld, dus laat je vooral niet afschepen met een te hoge prijs!

Een beetje relaxen tijdens je weekendje weg met hemelvaart is natuurlijk ook niet verkeerd. De meeste hotels in Marrakech hebben een lekker zwembad, dus na een ochtend door de stad struinen kun je ook nog eens aan je kleurtje werken. Lekker!

Weekendje weg hemelvaart

In de oude binnenstad van Marrakech ben je echt in een andere wereld

Valencia

Valencia is persoonlijk een van mijn favoriete bestemmingen in Spanje. Een hele fijne stad waar je uren doorheen kunt struinen, maar ook kunt luieren op het heerlijke brede strand. Tijdens je weekendje weg met Hemelvaart wandel je het best te voet door het oude centrum van de stad en wandel je zo de overdekte markthal Mercado Central binnen. In de grootste overdekte markt van Europa wordt van alles verkocht. Van de Spaanse gedroogde hammen en vers gevangen vis, tot de heerlijkste tapas.

Wanneer je de binnenstad van Valencia hebt ontdekt, kun je een dag een fiets huren. Dan ben je in een mum van tijd in de Stad van de Wetenschap waar je de iconische architectonische gebouwen van Valencia vindt, waarna je lekker doorfietst naar het strand. Wanneer het rond Hemelvaart nog net iets te koud is om op het strand te liggen, vind je aan de boulevard langs het strand genoeg leuke terrasjes om neer te ploffen.

Weekendje weg hemelvaart

Zeker weten dat je alle bezienswaardigheden hebt gehad? Kies voor een hop-on hop-off bus!

Londen

Londen is altijd een goed idee! Hoewel het hier tijdens de herfst- en wintermaanden nog weleens druilerig kan zijn, is het rond mei/juni heerlijk om de stad te verkennen. Wanneer je de highligts zoals de Towerbridge, Big Ben en het chique warenhuis Harrods hebt afgevinkt, is het tijd om te ontspannen. Vul een picknickmandje en strijk neer in een van de vele parken die Londen rijk is. Wanneer het zonnetje gaat schijnen in Londen, openen ook steeds meer rooftopbars hun deuren. Je kunt hier genieten van een schitterend uitzicht over de stad onder het genot van een heerlijk hapje of drankje.

Weekendje weg hemelvaart

Londen is met zijn parken, horecagelegenheden en bezienswaardigheden van alle markten thuis

Berlijn

Een stad met een rijke historie, die zich perfect leent voor een stedentrip tijdens het hemelvaartweekend. We hebben het over Berlijn! Je vindt hier musea over de Tweede Wereldoorlog, verschillende historische gebouwen en natuurlijk de gave kunstwerken op de overblijfselen van de Berlijnse muur. Je kunt hier werkelijk je ogen uitkijken. Deze hippe stad heeft naast deze vele bezienswaardigheden vele leuke restaurants en barretjes waar jij even kunt bijkomen van het wandelen door de stad.

Weekendje weg hemelvaart

Berlijn is schitterend!

Rome

Muntjes werpen in de Trevi Fontijn, een bezoek brengen aan het Colosseum, op de koffie bij de paus. Het hemelvaartweekend is perfect voor een stedentrip in Rome. Het is minder druk en vooral minder heet dan in de zomermaanden, waardoor je op je gemak al het moois van deze stad kunt ontdekken. Uiteraard kan de Italiaanse keuken niet overgeslagen worden en geniet je hier van de heerlijkste pizza’s, pasta’s en wijnen. Als je hiervoor niet de hoofdprijs wilt betalen, loop dan de toeristische gebieden voorbij en duik verschillende kleine straatjes in. Zo ontdek je niet alleen nog veel meer van de stad, maar kom je ook uit bij authentieke restaurantjes waar je wel voor een schappelijke prijs heerlijk kunt eten.

Onze SUNtip: De wijk Trastevere wordt met recht de leukste en gezelligste wijk van Rome genoemd. De middeleeuwse gebouwen, smalle straten en de knusse restaurants zorgen voor een hele fijne sfeer.

Weekendje weg hemelvaart

Je vindt in de wijk Trastrevere veel van deze knusse barretjes en trattoria’s

Budapest

Het Parijs van Oost-Europa, zo wordt Budapest wel eens genoemd. De hoofdstad van Hongarije wordt gescheiden door de Donau en staat vol met schitterende oude gebouwen. Door de vele bezienswaardigheden hoef je je in deze stad geen minuut te vervelen. Bezoek bijvoorbeeld het oude parlementsgebouw, wandel door de hippe joodse wijk Erzsébetváros of neem een duik in de thermische baden van het prachtige badhuis Szechenyi.

Onze SUNtip: Met een Budapest Card krijg je toegang tot de belangrijkste musea in Budapest, kun je gebruik maken van het openbaar vervoer, deelnemen aan een stadstour én het St. Lukas Badhuis bezoeken.

Weekendje weg hemelvaart

Wij worden net zo vrolijk van een weekendje Budapest!

Weekendje weg met Hemelvaart

Op pad met Hemelvaart? Ik zou ’t doen! Uiteraard zijn er nog veel meer steden om te bezoeken, dan de zes die in dit blog benoemd worden. New York, Barcelona, Wenen… Ben je benieuwd naar de stedentrips die SUNtip aanbiedt tijdens Hemelvaart? Kijk dan eens hier!

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine