3 min

De mooiste bestemmingen voor een last minute korte vakantie

Heb je een drukke periode achter de rug en denk ik je: ik wil er nu even tussenuit? Begrijpelijk, want in ons steeds drukker wordende bestaan is even tot rust komen steeds belangrijker. En zoals mijn collega in een eerdere blog al aangaf een korte vakantie is net zo effectief als een grote vakantie. Dus wil je even op vakantie om je batterij op te laden? Dan vertel ik je het beste terecht kunt voor een last minute korte vakantie.

Zon, zee en strand op korte afstand

Met een korte vakantie is één ding zeker: je wil niet teveel kostbare tijd kwijt zijn aan reizen. We zetten een aantal zonnige bestemmingen voor je op een rijtje. Deze bieden je precies wat je nodig hebt om helemaal op te laden, wedden?

Het knusse Kos

Een klein maar fijn eiland in Griekenland. Het is een eiland dat je volledig rond kunt fietsen, dus in een paar dagen kun je alle hoogtepunten zien. En als je niet van plan was van het strand af te komen, dan zit je op Kos helemaal gebakken. In de zon dan hè.

last minute korte vakantie kos

Het mooie Montenegro

Bij een zonvakantie denk je niet meteen aan Montenegro. Dat komt omdat dit land pas sinds kort populariteit wint als zonbestemming. Zon zul je hier zeker vinden, net als mooie stranden en een azuurblauwe zee. Echter heeft Montenegro nog véél meer te bieden. Weelderige natuurparken, schattige dorpjes en natuurlijk de prachtige baai van Kotor nodigen uit tot een topvakantie. Daarnaast is het land zo klein dat je in een dag van de ene naar de andere kant van het land zou kunnen. Ook hier kun je dus veel hoogtepunten ontdekken tijdens een korte vakantie.

Onze SUNtip: Huur een auto. De gemakkelijkste manier om alle hoogtepunten van Montenegro te ontdekken. Ook een auto huur je gemakkelijk bij SUNtip.

korte vakantie montenegro

Kotorbaai in Montenegro

De paradijselijke Canarische Eilanden

Als er een bestemming is die op en top geschikt is voor het neerploffen van een handdoek op het strand, dan zijn het de Canarische Eilanden wel. Stuk voor stuk niet te groot, dus ook naast heerlijk genieten op de stranden en van het Spaanse eten, is het ook goed mogelijk alle highlights van een van de eilanden te zien. Dus of je nu kiest voor Tenerife en een kijkje neemt van de top van El Teide, de schattige vissersdorpen van Gran Canaria wilt bezoeken of bijvoorbeeld het vulkaanlandschap van Lanzarote wilt bewandelen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Weet je niet welk eiland je moet kiezen? Lees dan dit blog eerst even. De Canarische eilanden stellen nooit teleur en er is altijd wel een last minute beschikbaar voor een heerlijke korte vakantie.

korte vakantie tenerife

Puerto de Santiago op Tenerife

Stedentrips

Zo zie je maar, zelfs met een korte vakantie kun je prima mooie zonbestemmingen opzoeken. Maar waar een korte vakantie ook erg goed voor geschikt is? Juist: voor het maken van een stedentrip. Binnen Europa zijn er meer dan genoeg om uit te kiezen…

Veelzijdig Valencia

Valencia bijvoorbeeld. De stad, waar typische Spaanse sferen en historie lijken samen te smelten met moderne kunst en wetenschap. Véélzijdig, zonnig en barstensvol hoogtepunten die wachten op jouw ontdekking. Vergeet ook de vele culinaire hoogstandjes uit de Spaanse keuken zeker niet. Valencia is zelfs uitgeroepen tot beste stedentrip bestemming!

korte vakantie valencia

Kathedraal Santa Maria

Het hippe Reykjavik

De meest noordelijke hoofdstad van Europa. Dat klinkt niet bepaald zonnig en voor zon hoef je het ook zeker niet te doen. Waarschijnlijk is het ook niet de eerste stad die je te binnen schiet bij de gedachte aan een stedentrip, maar van een stedentrip aan Reykjavik krijg je zeker geen spijt. Er is namelijk geen andere plek als Reykjavik, waar het voelt alsof je aan het einde van de wereld bent en he toch kunt genieten van alle facetten die een stedentrip zo leuk maken: Hippe koffiebars, musea, kleurige huizen en een geroemd nachtleven aan de ene kant, en aan de andere kant bijzondere excursies. Denk aan de Blue Lagoon, een groot blauw meer met reinigende eigenschappen of de gouden driehoek met watervallen en warmwaterbronnen. Een veelzijdigere stedentrip kan ik niet bedenken.

Onze SUNtip: Zorg ook hier voor een huurauto om gemakkelijk de bijzondere plekken rondom de stad te ontdekken.

korte vakantie reykjavik

Hallgrimskirkja kerk

Betoverend Marrakech

Tja, eventjes naar Afrika voor een korte vakantie doe je niet zomaar lijkt het. Toch sta je in zo’n 3,5 uur vliegen op de grond van Noord-Afrika, in een geheel andere wereld. Namelijk die van Marrakech! Een stad met overal kleurrijke en betoverende Arabische invloeden. Hier kun je niet om een verse muntthee nuttigen op een rooftopbar heen. Evenals slingeren door de tientallen, kleurrijke straatjes die een waar lust voor het oog vormen. Met als hoogtepunt het Djeema el Fna plein: niet te missen tijdens jouw korte vakantie.

korte vakantie marrakech

Lampenwinkel in Marrakech

Waar gaat jouw last minute korte vakantie naartoe?

Ben je er ook aan toe om er even tussenuit te gaan? Misschien naar een van de genoemde bestemmingen? Of had je zelf al een leuke bestemming in gedachten? Hoe dan ook, neem zeker eens een kijkje tussen onze last minute bestemmingen voor jouw ideale korte vakantie.

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin