1 minuut

Hoera! De winnaar is…

Valencia! Zoover heeft Valencia uitgeroepen tot beste stedentripbestemming van Europa en wint daarmee een Zoover Award. De Spaanse stad heeft een gemiddeld waarderingscijfer van een 8,62 behaald! Praag en Berlijn eindigen respectievelijk op de tweede en derde plaats en grijpen daarmee net naast de felbegeerde consumentenprijs.

Valencia

Niet zomaar een Award

De vakantie beoordelingswebsite Zoover rijkt ieder jaar een Zoover Award uit in verschillende categorieën. De prijs is toegekend op basis van stedentrip beoordelingen van reizigers. In de berekening zijn duizenden reviews van afgelopen jaar op zoover.nl meegenomen. Dit jaar is de berekening van de waarderingsscore zelfs aangescherpt. Niet alleen reviews over de stad telden mee, de reviews over de accommodaties in de stad zijn net zo belangrijk. Wel zo fijn dat de schoonheid van de stad zich ook laat zien in de accommodaties!

Valencia wordt nog aantrekkelijker

Uiteraard is de directeur van het verkeersbureau van Spanje, Ana Román, een blij man. Hij heeft op 9 oktober de Award feestelijk in ontvangst mogen nemen en vertelde dat hij ontzettend trots is dat bezoekers de stad zo’n mooi waarderingscijfer geven. Valencia heeft erg veel te bieden en zij investeren continu in culturele activiteiten om de stad onder bewoners en bezoekers aantrekkelijk te houden.

De andere podiumplaatsen

Naast Valencia zijn Praag, Berlijn, Rome en Parijs de leukste stedentripbestemmingen in Europa volgens de Nederlandse vakantieganger. Heb jij één van deze steden al weleens bezocht? Ik zou ’t doen! Bekijk hier ons aanbod naar Valencia, Praag, Berlijn en Rome.

Geschreven door: Lonne
Content specialist
Meer van Lonne