3 minuten

5x voordeel van een korte vakantie

Vakantiegangers zijn gelukkig. Maar zijn ze ook gelukkiger naarmate hun vakantie langer duurt? Het antwoord is nee. Een korte vakantie blijkt minstens zo gelukkig te maken. En er hangen nog tal van voordelen aan ook!

Kort op vakantie, maximaal genieten

“Wij gaan deze zomer lekker vier weken naar het zuiden van Spanje”. Misschien roept deze uitspraak van je collega, vriendin of buurman een tikje jaloezie bij je op. Maar dat is helemaal niet nodig! Een korte vakantie kent namelijk veel voordelen ten opzichte van een langere vakantie. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

1. Het is goedkoper

Zeg eerlijk: als geld geen rol zou spelen, zou je dan niet veel vaker op vakantie gaan? Als je kort op vakantie gaat, dan kan dit ook gewoon! Want hoe korter jij op vakantie gaat, hoe minder kosten je maakt. Je betaalt immers minder voor je hotel of appartement en je hoeft niet zoveel geld uit te geven aan boodschappen of uit eten gaan. Kortom: met een lager budget kun jij prima meerdere keren per jaar een heerlijke korte vakantie beleven.

2. Het maakt gelukkiger

Hoe lang we op vakantie gaan, heeft minder effect op ons geluksgevoel dan in de eerste instantie gedacht. Wat blijkt? Meerdere korte vakanties maken ons gelukkiger dan één of twee langere vakanties! Verrassend feitje: de meest optimale vakantielengte volgens onderzoek is drie tot zes dagen. Niet meer, niet minder.

korte vakantie

3. Minder inpakstress

“Ik wil een trui voor als het fris wordt, dichte schoenen voor als we gaan wandelen, een lange broek tegen de muggen en leuke sandaaltjes om er gezellig uit te zien in het restaurant…” Stop maar, want voor een korte vakantie heb je niet zoveel spullen nodig! Vaak heb je voor een kort reisje aan handbagage meer dan genoeg, zeker als je kiest voor een korte strandvakantie op een zonnige bestemming. Als kers op de taart hoef je met alleen handbagage niet te wachten op je koffer en wandel jij als één van de eersten naar de uitgang van het vliegveld!

4. Makkelijker te regelen

Heb je een drukke baan waarbij je niet zo gemakkelijk vrij krijgt? Of misschien ben je eigen baas en vind je het lastig om je werk een tijdje achter te laten? Met een korte vakantie is dit niet zo’n probleem; zeker niet als je jouw korte vakantie praktisch inplant. Tip: vraag vrij rondom feestdagen als Hemelvaart, Pasen en Pinksteren. Zo kost het je weinig vrije dagen en heb je toch lang vrij. Meteen een uitstekende timing om een korte vakantie naar de zon te boeken! In dit artikel lees je daar meer over.

5. Meer variatie

Drie nachtjes naar Praag? Een midweek naar Mallorca? Kom maar door! Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden voor een korte vliegvakantie. Zo kun je kiezen voor een stedentrip vanaf twee dagen, maar ook voor een last minute korte vakantie of een All Inclusive van vijf dagen. Je ziet bovendien veel meer van de wereld als je kiest voor meerdere korte vakanties op verschillende bestemmingen, dan voor één lange vakantie op dezelfde plek.

Korte vakantie in Praag

De Karelsbrug in Praag

Dus: ga jij (binnen)kort op vakantie?

Kort op vakantie heeft zoals je hebt kunnen lezen heel veel voordelen. Het is niet alleen goedkoper, je wordt er ook nog eens gelukkiger van, je hebt minder inpakstress, het is gemakkelijker te regelen én het zorgt voor meer variatie! Word jij na het lezen van al deze voordelen en bestemmingen nu nog zo warm van die jaloersmakende vier weken Spanje? Naah… Kort op vakantie, dát zou ik doen!

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia