4 minuten

De mooiste plekken van Turkije: 7 hoogtepunten

Grote resorts waar je geniet van luxe en comfort, daar staat Turkije om bekend. Toch is het zonde om tijdens jouw all inclusive vakantie het resort niet af te gaan. Er zijn veel mooie plaatsen en bezienswaardigheden die jij eigenlijk niet mag missen! Grote steden, bijzondere natuurgebieden en prachtige stranden. Ik heb de 7 mooiste plekken van Turkije voor je op een rijtje gezet!

1. Ontdek het eeuwenoude Istanbul

Eén van de mooiste steden van Turkije is zeker weten Istanbul. Deze wereldstad is gevuld met prachtige paleizen en indrukwekkende Moskeeën. Wist je dat Istanbul gelegen is in twee continenten? De ene helft ligt in Europa en de andere helft in Azië, hierdoor is er veel diversiteit in deze stad. Het hoogtepunt van de stad is zeker weten de Hagia Sofia. Vroeger was dit gebouw een moskee, nu is het een museum. Van buiten is het gebouw al erg indrukwekkend, maar van binnen kijk je al helemaal je ogen uit. Kortom, er valt hier genoeg te zien!

mooiste-plekken-turkije_hagia-sofia

2. Ontspan in de natuurzwembaden van Pamukalle

Het kasteel van katoen, zo wordt Pamukalle genoemd. Deze bijzondere stad ligt in het westen van Turkije. Hoewel er in het stadje zelf niet veel te zien is, is er wel een hele populaire toeristische attractie te vinden. Namelijk de kalkterrassen van Pamukalle. Dit natuurwonder lijkt haast niet echt te zijn, zo mooi is het. Neem ook zeker je zwemkleding en een handdoek mee als je hier heen gaat. Je kunt namelijk ook lekker zwemmen in het warme water. De temperatuur van het water ligt hier rond de 35 graden, heerlijk om even in te ontspannen! Dit mooie stukje Turkije wil jij zeker gezien hebben.

Onze SUNtip: Ontdek nog meer mooie natuurzwembaden.

mooiste-plekken-turkije_Pamukalle

3. Duik de zee in bij Kaputas Beach

Tussen de stadjes Kaş en Kalkan ligt het prachtige Kaputas Beach. Wandel de trap van zo’n 185 treden af en geniet van het uitzicht over de rotsen, de turquoise zee en het mooie zandstrand. De wandeling op- en af de trap is dus zeker de moeite waard! Eenmaal op het strand leg je je handdoekje neer en is het tijd om even bij te kleuren onder het Turkse zonnetje. Neem ook zeker je snorkelspullen mee, want de onderwaterwereld is hier minstens zo mooi. Dit strand is zeker weten één van de mooiste plekken in Turkije.

mooiste-plekken-turkije_Kaputas-Beach

4. Maak een luchtballonvaart over Cappadocië

Cappadocië is zeker weten één van de mooiste gebieden van Turkije. Deze regio ligt bijna precies in het midden van Turkije. Het gebied bestaat uit rotsen en ondergrondse stadjes, ontstaan door twee grote vulkaanuitbarstingen van miljoenen jaren geleden. Een aantal van deze ondergrondse steden kun je nog bezoeken, zoals Derinkuyu en Tatlarin. Hoe je het meest van het sprookjesachtige Cappadocië kunt zien? Dat is natuurlijk vanuit de lucht! Boek een ballonvaart en geniet van het prachtige en vooral indrukwekkende uitzicht over het gebied. Het gebied ligt dus niet dicht bij de grote badplaatsen, maar vanuit daar kun je zeker een dagtocht boeken.

Onze SUNtip: Boek hier een tocht naar Cappadocië vanuit Antalya.

Cappadocie

5. Ga een dagje shoppen in Antalya

Grote kans dat jouw vakantie in Turkije begint op de luchthaven van Antalya. Waarschijnlijk stap je hier de transfer naar het hotel in. Zonde eigenlijk, want een dagje de stad ontdekken is een echte aanrader. In de oude binnenstad Kaleici ontdek je de moskee, het Kecili Park en de kleine haven. Natuurlijk kan je in de grote stad Antalya ook goed shoppen! Je vindt hier vooral kleine winkeltjes met sieraden, kleding en souvenirtjes voor vaak een lage prijs. Ga jij deze mooie stad bezoeken?

Kaleici-antalya

6. Bekijk de prachtige Manavgat waterval

In de badplaats Manavgat zijn veel mooie resorts gelegen. Naast relaxen aan het zwembad, valt er rondom de stad ook genoeg te zien. Een keer een mooie wandeling maken door de natuur, is ook leuk voor de afwisseling! Een dagje naar de Manavgat waterval is dan ook zeker een aanrader. Loop langs de vijf meter hoge kliffen en bekijk de bijzondere waterval. Klaar met wandelen? Op het plein voor de waterval kun je wat eten in het restaurant, of koop een leuk souvenirtje voor thuis in een winkeltjes. Heb jij ook al zin gekregen om deze mooie plek in Turkije te ontdekken?

Onze SUNtip: Dit zijn de 6 mooiste badplaatsen van Turkije.

Manavgat-waterval

7. Koel af in de zee bij het Sedir Eiland

Eén van de mooiste stranden van Turkije vind je op Sedir Eiland, ook wel Cleopatra Eiland genoemd. Volgens de oude verhalen is het fijne zand hier vanuit Egypte heen verplaatst voor Cleopatra. Op het eiland kun je dus heerlijk zwemmen en zonnen, maar er valt ook nog eens wat te zien. Zo kun je ruïnes van de oude stad Cadrae bekijken, of bezoek je het oude amfitheater. Sedir Eiland ligt niet echt in de buurt van de populaire badplaatsen, maar als je in Marmaris verblijft kun je er zeker een dagje van maken! Vooraf kun je via verschillende aanbieders een tour boeken, zo kun je bij Viator een leuke boottocht reserveren. Cleopatra Eiland is één van de mooiste plekken van Turkije.

mooiste-plekken-turkije_Sedir-eiland

Welke plek in Turkije vind jij het mooist?

Naast prachtige resorts heeft Turkije dus ook nog eens veel mooie plekken die jij absoluut gezien wil hebben! Of je nu graag een nieuwe stad ontdekt zoals Istanbul, graag op een prachtig strand ligt zoals Kaputas Beach of liever een ballonvaart maakt over een bijzonder natuurgebied als Cappadocië, het kan in Turkije allemaal! Een vakantie naar de mooiste plekken van Turkije? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt