2 minuten

’s Werelds mooiste natuurlijke zwembaden

Wat willen we in de zomer? Daar kunnen we heel kort over zijn: zwemmen natuurlijk! Dat kan in het zwembad van je hotel, maar ook in de zee. Of: op een wel héle bijzondere plek in de buitenlucht. Wij laten je een aantal prachtige natuurlijke zwembaden zien om jezelf helemaal in onder te dompelen. Letterlijk.

Grotta Della Poesia, Italië

Wat denk jij als je de naam hoort? “De grotten van de poëzie” beloven niets dan een romantisch verhaal. De eeuwenoude geruchten gaan dat dit vroeger de badplaats was van een Italiaanse prinses, die veel dichters als muse zagen. Zij zou haar schoonheid te danken hebben gehad aan het water uit deze grotten. Neem een duik en kijk daarna eens in de spiegel. En, ben je knapper geworden?

Grotta Della Poesia in Italië

Pamukkale Thermal Pools, Turkije

Een bizar en imposant natuurverschijnsel, zo kun je Pamukkale het beste omschrijven. Het betekent letterlijk “kasteel van katoen” en het bevat zeventien bronnen met sterk kalkhoudend water dat van een helling afloopt. Door de verkalking lijkt het op een bevroren waterval. Jij kunt hier zwemmen (ook al ziet het er heel koud uit, dat is het niet!), maar als je het pad betreedt moeten wel je schoenen uit, zodat het niet kan slijten.

Pamukkale Thermal Pools in Turkije

Ik Kil Cenote, Mexico

Dit plekje in Mexico is erg toeristisch, maar ga er vroeg naartoe en je kunt de hordes omzeilen. Een cenote is een bovengrondse poel met een heel bijzonder uiterlijk. Tussen de lianen baad jij hier in de natuur. Vroeger werd dit water gebruikt om mensen in te offeren. Misschien een iets minder prettig idee, maar dat maakt het water er niet minder lekker op.

Ik Kil Cenote in Mexico

Blue Lagoon, IJsland

Oké, de laatste is een heel klein beetje valsspelen. De Blue Lagoon is namelijk door de IJslanders zelf aangelegd en niet spontaan ontstaan. Wel komt het water uit de grond, van zo’n twee kilometer diepte. Hierdoor is het zo’n 40°C en geniet jij van een warm bad in een koude omgeving. Een heerlijke hotspring om je makkelijk een dag(deel) te kunnen vermaken! De entree bedraagt ongeveer € 50,- p.p.

Blue Lagoon in IJsland

Spetter, spieter, spater

Lekker in het water! Natuurlijk zijn zwembaden ook heel erg fijn. Zeker als er een paar glijbanen mee gemoeid zijn, als je op vakantie bent met de kids! Maar toch is het ook heel relaxed om in de buitenlucht te genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft. Naar welk plekje zou jij het liefst willen? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia