3 minuten

De vele bezienswaardigheden van Koh Samui

Een vakantie naar Thailand wordt steeds populairder. Vooral de vele paradijselijke eilanden zijn erg geliefd. Prachtige zandstranden, een unieke cultuur en natuurlijk het heerlijke Thaise eten. Als je hier al enthousiast van wordt, is een vakantie naar Koh Samui zeker iets voor jou! Om je op weg te helpen op dit Thaise eiland heb ik een aantal van de vele bezienswaardigheden in Koh Samui voor je op een rijtje gezet.

Kom dicht bij de olifanten in het diervriendelijke Samui Elephant Sanctuary

In veel Aziatische landen kun je excursies met olifanten doen, maar vaak zijn deze activiteiten verre van diervriendelijk. Op het eiland vind je het Samui Elephant Sanctuary. Dit olifantenreservaat is echter wel diervriendelijk, dat maakt het één van de mooiste bezienswaardigheden op Koh Samui. In dit reservaat lopen de dieren los rond. Je kunt hier de olifanten niet voeren of wassen, maar van een afstand bewonderen. Pak je kans en bezoek deze prachtige highlight!

Bezienswaardigheden Koh Samui

Onze SUNtip: benieuwd welke vakantiebestemmingen er nog meer populair zijn in 2024? Je leest het hier.

Rondneuzen op de Fisherman’s Village Night Market

Op vrijdagavond is er één plek op het eiland die jij niet wil missen: Fisherman’s Village Night Market. Wanneer je de Bangrak road in wandelt, ruik je de heerlijke geur van vers Thais eten al! Tom yum (pittige soep met garnalen en groenten), Tod Mun Pla (viskoekjes) en mango sticky rice. Bij de gedachte alleen al krijg ik al zin om deze bezienswaardigheid op Koh Samui te bezoeken! Van eten, tot kleding en souvenirs, je hebt het hier allemaal. Vaak is er ook nog eens live-muziek, gezelliger kan haast niet!

Koh Samui bezienswaardigheden

De bijzondere tempel van Wat Plai Laem

Op Koh Samui vind je veel tempels, stuk voor stuk zijn dit weer prachtige bezienswaardigheden. Aan de noordkust van het eiland bezoek je de boeddhistische Wat Plai Laem. In het midden van het terrein staat een gigantisch standbeeld van Guanyin, de godin van mededogen en de zee. Haar vele armen beelden haar vermogen om hulp te bieden uit. Verder zijn er nog veel meer bijzondere beelden en muurschilderingen te zien. Je zult hier je ogen uitkijken. Het is natuurlijk een heilige plek, dus hou er rekening mee dat je bedekkende kleding aan doet als je Wat Plai Laem gaat bezoeken. Zo moeten je schouders en knieën bedenkt zijn, dus trek geen korte kleding of shirts zonder mouwen aan.

Wat Plai Laem

Onze SUNtip: ontdek hier de mooiste tropische eilanden!

Beelden kijken in de Tarnim Magic Garden

De Secret Buddha Garden, ook wel bekend als de Tarnim Magic Garden ligt in de jungle van Koh Samui. Hoewel deze highlight het door de jaren steeds minder ‘secret’ geworden is, is het zeker het bezoeken waard. Neem je camera maar mee, want hier wil je zeker foto’s maken. Om op je gemak de beelden te kunnen bekijken, moet je er op tijd bij zijn. Wanneer het later op de dag is, zijn hier veel toeristen met waarschijnlijk hetzelfde idee. Schiet jij hier het perfecte plaatje?

Tarnim Magic Garden

Bewonder de grote boeddha van Wat Phra Yai

Vlakbij de Wat Plai Laem vind je de Big Buddha Temple (Wat Phra Yai). Deze tempel is wat bekender onder de toeristen en je kunt hier ook souvenirtjes kopen. Het enorme gouden Boeddhabeeld is maar liefst 12 meter hoog, die kun je niet missen! Vanaf het terrein heb je ook uitzicht over de Golf van Thailand. Naast de grote Boeddha zijn ook hier weer veel bijzondere beelden te zien.

Onze SUNtip: 5 redenen waarom jij een verre reis moet boeken.

Wat Phra Yai

Kom lekker tot rust tijdens een stranddag

Naast dat je op Koh Samui elke dag weer nieuwe bezienswaardigheden kunt bekijken, is het ook lekker om een dagje aan zee door te brengen. Er zijn heel veel mooie stranden op het eiland, dus je zult nooit lang hoeven te zoeken. Chaweng Beach is één van de populairdere stranden, er zijn veel luxe beachclubs waar je even afkoelt met een cocktail. Neem je liever zelf wat te drinken mee en hou je niet zo van drukte? Dan is Bang Po Beach een goede keuze. Dit mooie zandstrand is een stuk rustiger. Voor iedereen zit er op dit eiland een strand naar wens tussen!

Stranden

Welke bezienswaardigheden op Koh Samui zet jij op je lijstje?

Koh Samui heeft veel bezienswaardigheden, ben jij er al over uit welke jij zeker gaat bezoeken? In de ochtend naar de tempel van Wat Plai Laem, ’s middags ontspannen op het strand en afsluiten bij de Fisherman’s Village Night Market. Dat klinkt toch als een perfecte vakantiedag! Op reis naar het Thaise eiland Koh Samui? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt