1 minuut

Het antwoord: zoveel dagen heb je nodig om écht uit te rusten op vakantie

Je kijkt er zo lang naar uit en dan eindelijk is het zover: vakantie! Maar hoelang hebben we nu eigenlijk nodig om tot rust te komen? Alles te vergeten? De sleur en drukte van alledag écht los te kunnen laten?

8 dagen om te ontspannen

Psychologe Fanya Verhenne zocht het uit en geeft ons het verlossende antwoord. Studies tonen aan dat we minimaal acht dagen vakantie nodig hebben om los te komen, alle stress van ons af te schudden en “de batterijen opnieuw op te laden”. Het genoemde aantal dagen is echter wel afhankelijk van de aard van je vakantie. Plan je ‘m helemaal vol, dan heeft het nog niet zo veel zin. Houd daarom ook de volgende tips in acht; of plak er anders nog maar een weekje achteraan voor een vakantie van 11 tot 16 dagen. 😉

Werk niet stiekem door
Vertrouw op je collega’s als je met vakantie gaat, want anders blijf je gedeeltelijk toch bezig met je werk. En dan rust je niet goed uit!

Laat je telefoon met rust
Social media bijwerken, e-mailtjes checken, stukje administratie doen. Stop! “Let it go” zijn de drie sleutelwoorden voor jouw vakantie. Gun jezelf die rust.

Terug thuis? Acclimatiseren!
Zijn we terug thuis, dan is het verleidelijk om onmiddellijk terug in je normale patronen te vervallen. Doe het niet! Neem nog een extra dagje vrij (of twee) en houd dat vakantiegevoel vast. Ik zou ’t doen, óók thuis, na die 8 dagen vakantie.

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia