3 min

Winterzon in Egypte? Daarom doen!

Dat Egypte een veelzijdige vakantiebestemming is, wisten we natuurlijk al. De vele cultuurschatten, piramides, rijke historie, luxe resorts en natuurlijk heerlijk weer maken van Egypte al jaren een populaire vakantiebestemming. En in de winter kun je er een net zo’n goede vakantie beleven als in de zomer. Ik vertel je graag waarom je voor winterzon naar Egypte moet.

Temperaturen tussen de 20 en 30 graden

Je leest het goed: zelfs in de winter ervaar je hier zomerse temperaturen. Met name aan de is het goed vertoeven en laat dat nou nét de beste plek voor een vakantie zijn. Zelfs het zeewater komt niet onder de 20 graden. Een lekker temperatuurtje om te duiken dus. Dat komt goed uit, want de Rode Zee behoort tot één van de mooiste duikplekken ter wereld!

Duiken in de Rode Zee

De Rode Zee is een geliefde duikplek dankzij de grote diversiteit in het kleurrijke onderwaterleven. Hoe vaak je er ook duikt, er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken. Als je geluk hebt, kom je er zelfs dolfijnen tegen! Leuk feitje: de Rode Zee heeft als enige zee in de wereld geen temperatuurverschillen in het water naarmate je dieper duikt, omdat de bodem diep vanuit de aarde opgewarmd wordt.

duiken egypte winter

Ontdek de vele cultuurschatten

Wanneer het hoogzomer is, kan de temperatuur oplopen tot tussen de 40-50 graden en is het eigenlijk te warm om iet anders te doen dan afkoelen in het zwembad of in de zee. De vele cultuurschatten die Egypte rijk is, zijn dan eigenlijk te warm om te bezoeken. Daar heb je in de winter geen last van. Het weer is juist perfect voor een echte ontdekkingstocht langs Sfinxen, opgraafplaatsen en piramides om je even volledig in de mysterieuze Egyptische geschiedenis te verdiepen.

wintervakantie egypte

Kom tot rust in luxe All Inclusive resorts

Eén van de voornaamste redenen dat Egypte zoveel vakantiegangers aantrekt, zijn de prachtige resorts. Hier ga je naartoe voor zorgeloze ontspanning en bovenal: luxe. Leven als een koning(in) en je even helemaal in de watten laten leggen.

Onze SUNtip: Verblijf in het Sunrise Grand Select Crystal Bay Resort in de populaire badplaats Hurghada. Dit luxe resort is beoordeeld met maar liefst een 9.0!

winterzon hurghada

Daarom moet je dus naar Egypte voor winterzon!

Of je simpelweg wilt genieten van zomers weer of de vele cultuurschatten, de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee wilt ontdekken of graag in de watten gelegd wordt bij een luxe accommodatie: in de winter kan het allemaal in Egypte. Dus… wil jij ook naar Egypte voor wat winterzon? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin