3 minuten

Wat te doen op Kreta? Angelo vertelt zijn SUNtips

Om jou nog beter te voorzien van de juiste informatie en de beste tips, gaan onze reisspecialisten eens in de zoveel tijd op studiereis om alle ins en outs over bepaalde bestemmingen te leren. Deze keer was de eer aan onze reisspecialist Angelo om het Griekse eiland Kreta te ontdekken en hij vertelt je graag meer over deze prachtige bestemming.

Het was voor mij de allereerste keer dat ik naar Griekenland mocht reizen en waar kan je beter starten dan op Kreta! Het voornaamste doel van mijn studiereis was om een indruk te krijgen van de bestemming Kreta en te kijken wat je hier allemaal kunt doen. Graag neem ik je mee op mijn Griekse avontuur!

Ontdek Chersonissos

Chersonissos heeft een bepaald imago en ook ik had mijn verwachtingen. Uiteraard vind je hier veel uitgaansmogelijkheden, maar er zijn gelukkig ook nog rustige plekjes te vinden! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het oude gedeelte van Chersonissos of één van de andere kleine dorpjes zoals Koutouloufari. Hier vind je veel gezellige restaurants en tavernes. Bezoek het rooftop terras van het SeaBreeze Hotel voor een prachtig uitzicht op zee.

Mijn SUNtip: Hotel Koutouloufari Village Holiday Club. Dit hotel voelt authentiek en is tegelijk van alle gemakken voorzien. Zeker een aanrader!

wat te doen Kreta

Spot de windmolen bij Lassithi

Na het ontbijt in Chersonissos vertrokken we per bus naar de Lassithi hoogvlakte. De weg er naar toe is door de fantastische vergezichten tussen de bergen zeker de moeite waard. Daarnaast vind je hier tientallen windmolens die vroeger door inwoners werden gebruikt om water uit de grond te pompen.

Onze SUNtip: Dit zijn de mooiste Griekse eilanden!

Maak kennis met de Griekse keuken

In de buurt van de hoogvlakte brachten we een bezoek aan een traditionele olijfolie perserij. Hierna was het tijd om kennis te maken met de Griekse keuken tijdens een kookworkshop in een authentieke taverne. Hier maakten we onder andere dolmades, tzatziki en Dakos, een Griekse variant op bruschetta.

Mijn SUNtip: Proef zeker eens Griekse dolmades, dit zijn wijnbladeren gevuld met rijst en olijfolie. In plaats van wijnbladeren kun je dit ook maken met courgettebloemen.

Kookcursus Kreta

Bezoek de plaatsjes Rethymnon en Margarites

De tweede dag reden we naar Rethymnon. Deze oude stad bestaat uit een wirwar van straten en steegjes, waar gezellige restaurantjes en winkels te vinden zijn. Onderweg hebben we nog een tussenstop gemaakt in Margarites. Dit dorpje staat bekend om haar pottenbakkers, een super leuke activiteit om te doen op Kreta!

wat te doen op Kreta

Maak een dagtrip naar Matala

Gelegen aan de zuidkust van Kreta, ligt het wereldberoemde dorp Matala. Dit hippie-achtige dorp is bekend om haar unieke ligging tussen de krijtrotsen. Naast de gezellige sfeer in het dorp is het ook zeker aan te raden om een duik te nemen in het helderblauwe water.

varen Kreta

Mijn SUNtip: Dit zijn de mooiste hotels op Kreta

Ontdek de omgeving van Elounda

De volgende dag brachten we een bezoek aan Agios Nikolaos en het eiland Spinalonga. Vanuit het toeristenplaatsje Elounda zijn we met een traditioneel vissersbootje naar het eiland gevaren waar we de tijd hadden om het eiland te ontdekken. Alleen al de boottocht van een half uur hier naar toe is zeker de moeite waard, maar ook Spinalonga is een mooi eiland om te zien met een indrukwekkende geschiedenis. Wat mij betreft dus zeker een must om te doen op Kreta.

Mijn SUNtip: Neem in het hoogseizoen al vroeg in de ochtend de boot naar Spinalonga om de drukte voor te zijn.

Varen Kreta

Dit waren mijn SUNtips wat je kunt doen op Kreta

Mijn eerste kennismaking met Kreta is zeer goed bevallen en ik kom zeker nog een keer terug! Uiteraard is er op Kreta naast mijn bezochte plaatsen nog veel meer te doen. Kreta is namelijk met een lengte van 260 kilometer en breedte van 70 kilometer het grootste eiland van Griekenland. Rijd je door het binnenland? Dan kom je overal Griekse tavernes tegen, vaak met spectaculaire uitzichten over de zee of over een dal. Er is dus altijd een mogelijkheid om te genieten van de heerlijke Griekse specialiteiten!

Zoals je kunt lezen is er een hoop te beleven op het eiland. Wanneer boek jij je vakantie naar Griekenland? Bekijk eens onze accommodaties op Kreta! Ik zou ‘t doen!

Geschreven door: Vera van der Stelt
Contentspecialist
Meer van Vera van der Stelt