6 min

6x Waar is het warm en zonnig in december

In december is het kou lijden en hopen dat een straaltje zon je huid bereikt. Het duurt in donkere dagen dan ook niet lang voor de behoefte naar warmte en zon ontstaat. Om deze donkere dagen te vermijden, vlieg je het liefst naar een warme bestemming. Geen zin om uit te zoeken waar het in december wél warm en zonnig is? Geen zorgen: dat uitzoekwerk is al voor je verricht. Op deze bestemmingen is het in december warm en zonnig!

1. Het zonnige en chille Curaçao

De lijst zullen we meteen goed beginnen met een bestemming waar in december de temperaturen de 30 graden nog halen. Ja, het kan echt op Curaçao. Daarnaast geniet je van gemiddeld 8 zonuren per dag. Dat komt erop neer dat je eigenlijk een volledige werkdag op het strand kan doorbrengen. Maar welk strand wordt het dan? Want met de vele paradijselijke stranden van Curaçao is de keuze reuze. Denk maar eens aan het fantastische Jan Thiel strand of de overheerlijke baai van Piscadera.

Wees niet te gehaast om alle stranden van Curaçao te bezoeken. Doe deze vakantie, net als de locals, lekker rustig aan. Oftewel: tempo Doeloe. Oh, en stuur niet te veel foto’s naar de thuisblijvers. De kans op jaloerse gezichten is zeker aanwezig…

 • Temperatuur: In december geniet je van temperaturen rond de 30 °C.
 • Zonuren: De maand december kent gemiddeld 8 zonuren per dag op Curaçao.
 • Neerslag: In december is de kans op een bui aanwezig, maar dit zijn vaak korte buien die meestal ’s avonds of ’s nachts vallen.

Onze SUNtip: Verblijf in het Lions Dive Beach Resort****. Een prachtig resort met eigen privé strand op Mambo Beach en vlakbij Willemstad gelegen. Beoordeeld met een 9.1!

Waar zonnig in december

2. Lekker binnen Europa: De Canarische Eilanden

Officieel behoren de Canarische Eilanden tot Spanje. Haal je de wereldkaart er echter bij, dan zal je zien dat de eilanden ten hoogte van Afrika liggen. Wat dat betekent voor het weer op de Canarische Eilanden? Veel goeds, want een winter zoals wij die kennen bestaat helemaal niet. In plaats daarvan heerst er een eeuwige lente. Op maar 4 uur vliegen geniet je opeens van zon en 20 graden en dat is goed vertoeven. Met name op eilanden als Gran Canaria geniet je van veel warmte en zon. Deze twee eilanden zijn dan ook het drukst bezocht in december. Sterker nog: de Canarische Eilanden zijn ook een enorm geliefde plek om te overwinteren. Je kan er dan ook voor langere tijd verblijven in een hotel of bungalow. De winter? Die skippen we maar gewoon in zijn geheel tijdens een verblijf op de Canarische Eilanden! Ook goed om te weten, als je met kinderen in december de warmte op zoekt, is dit de ideale bestemming, vanwege de korte vliegafstand, fijne kindvriendelijke stranden en hotels en een heleboel leuke uitstapjes.

 • Temperatuur: 20 °C of hoger wordt met grote regelmaat aangetikt in de wintermaanden.
 • Zonuren: Gemiddeld hebben de Canarische Eilanden 6 zonuren per dag in december.
 • Neerslag: Hoewel de kans op neerslag groter is dan in de zomer, is de kans in december nog steeds klein.

Onze SUNtip: Kies voor het Lopesan Baobab Resort***** op Gran Canaria. Een uniek resort met zwemparadijs vol kunstmatige grotten en watervallen. Beoordeeld met een 9.1.

Waar warm in december

3. Zonnig en droog Kaapverdië

Ook in Afrika kan sprake zijn van een regenseizoen. Op Kaapverdië bijvoorbeeld, duurt die van juli tot en met november. In december echter is dit helemaal voorbij. De kans op neerslag is nihil te noemen en de temperatuur is met een gemiddelde van 26 graden op zijn zachtst gezegd wel héél erg aangenaam. Evenals de 7 uren aan zon die je lichaam van vitamine D voorzien, wanneer je lekker op het witte strand ligt. Niet gek dus dat de Kaapverdische Eilanden steeds populairder worden. Voor de windsurfliefhebbers onder ons is Kaapverdië al helemaal een walhalla, vanwege de gunstige wind die nagenoeg altijd aanwezig is. Op de eilanden vind je een mengelmoes van Afrikaanse en Portugese culturen en dat zie je (hoor je eigenlijk) vooral terug in de livemuziek die in de avonden door de straten galmt. Dankzij de geweldige stranden en hotels beleven ook kinderen hier een grandioze tweede zomer.  Kaapverdië is zo wel een héle fijne plek om de batterij weer even op te laden met zonne-energie.

 • Temperatuur: De gemiddelde temperatuur ligt rond de 26 °C in december.
 • Zonuren: Op Kaapverdië geniet je ook in december nog van zo’n 7 zonuren per dag.
 • Neerslag: De kans op neerslag is in december enorm klein.

Onze SUNtip: Het ideale verblijf vind je bij Melia Dunas Beach Resort En Spa*****. Een resort direct aan het strand dat zoveel te bieden heeft dat het net een minidorp lijkt. Restaurants, sportvelden, een gigantisch zwembad met glijbaan voor de kids, sauna’s en stoombaden, een schoonheidssalon en eigen disco. Niet voor niets krijgt dit resort een 8.7!

Waar is het warm in december kaapverdie

4. Zon en classic cars op Cuba

Het verhaal over regenseizoenen, zoals bij Kaapverdië, geldt ook voor Cuba. In december heb je er geen last van! Cuba is een tropisch en bovenal sfeervol paradijsje, waar je in december geniet van 27 graden en 7 zonuren. Met het weer zit het dus wel goed. Je vakantie op een van de idyllische stranden doorbrengen is dus zeker een must. Cuba heeft echter zoveel meer te bieden. Prachtige natuur, kleurrijke steden en een heleboel historie, goed bewaard gebleven in de oude gebouwen en musea. Het is alsof je er terug de tijd in gaat. Dat is ook mede te danken aan de classic cars die door hoofdstad Havanna rijden. Wij bevelen dan ook aan om zelf eens een ritje te maken. Zeker in een cabrio, want nogmaals: wat is het hier in december lekker warm zeg!

 • Temperatuur: In december word je op Cuba verwend met temperaturen van rond de 27 °C.
 • Zonuren: In december heeft Cuba ongeveer 7 zonuren per dag.
 • Neerslag: In december valt er weinig neerslag op Cuba, maar de kans is wel aanwezig.

Onze SUNtip: Melia las Antillas**** is een waar paradijs. Ligging direct aan het befaamde Varadero strand, een eigen tropische tuin en een eigen centrum. Dit hotel heeft alles wat het hartje begeert en wordt daarom beoordeeld met een 9.6!

Waar is het warm in december cuba

5. Een glimlach op Gambia

Gambia draag trots de bijnaam ‘The smiling coast of Africa’. En als de vriendelijke bevolking geen glimlach op je gezicht weet te toveren, dan doet een temperatuur van 32 graden in december dat vast wel. Ook voor Gambia geldt dat in december het regenseizoen voorbij is. De ideale maand om hierheen op vakantie te gaan dus. De kans op neerslag is er ook vrijwel niet, en met 8 zonuren per dag kun je hier volop van genieten. Luieren aan het strand, aapjes kijken in tropische bossen en de typische Afrikaanse markt afstruinen op zoek naar een leuke souvenir: naast het goede weer is er op Gambia veel om van te genieten!

 • Temperatuur: In december is het maar liefst 30 °C of warmer in Gambia!
 • Zonuren: Van de zon geniet je zo’n 8 uur per dag.
 • Neerslag: In december is neerslag een zeldzaamheid.

Onze SUNtip: Verblijf bij Senegambia Beach****. Een hotel met ligging direct aan het strand en de bruisende strip van Kololi. Je geniet er tevens van een prachtige tuin vol tropische vogels en schattige aapjes. Beoordeeld met een 8.3!

Waar warm in december

6. Strand en Maya cultuur in Mexico

Het gigantische Mexico is zo groot dat het meerdere klimaten kent. Wie naar Mexico komt voor winterzon, kan het beste naar de streek Yucatan komen in het noorden van Mexico. In de winter is het hier zelfs beter vertoeven dan in de zomer, omdat het dan minder benauwd en vochtig is. In de winter heb je hier dus geen last van. Je geniet dan van een zonnetje en 28 graden en dat biedt ruimte tot allerlei variërende activiteiten. Waar anders kun je luieren aan het strand, moderne winkelcentra bezoeken en verderop tempels uit het verre verleden van de Maya cultuur bezichtigen? Die variatie maakt van Mexico niet alleen een warme, maar ook interessante bestemming voor december.

 • Temperatuur: Met gemiddeld 28 °C in december warm je weer helemaal op.
 • Zonuren: Aan de kust van Yucatan geniet je van zo’n 6 zonuren per dag.
 • Neerslag: De kans op neerslag is wel aanwezig, maar redelijk klein in december.

Onze SUNtip: Verblijf bij hotel RIU Latino*****. Een fenomenaal hotel waar alles tot in de kleinste details verzorgd is. Woorden doen het hotel tekort, maar een beoordeling van een 9.2 zeker niet!

Zonnig in december

Hier is het warm in december

Caribische eilanden, de Afrikaanse kust, het mysterieuze en zonnige Mexico en de pareltjes van Europa: de Canarische Eilanden. Er zijn meer dan genoeg bestemmingen waar het warm is in december. Het is niet langer de vraag waar het warm is in december, maar naar welke van deze bestemmingen jij gaat om de kou van december te ontvluchten. Welke bestemming het ook wordt: je ideale vakantie voor december vind je bij SUNtip. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin