2 minuten

Sinterklaas komt helemaal niet uit Spanje

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan! Maar wist jij dat Sinterklaas oorspronkelijk helemaal niet uit Spanje, maar uit Turkije komt? Vakantiepiet vertelt: “Sint Nicolaas is rond het jaar 270 geboren in het plaatsje Pataras, aan de Lycische Kust. Een prachtig gebied in het vakantieland Turkije.”

Een hele bijzondere man

Vakantiepiet vertelt verder: “Sinterklaas heeft al veel van de wereld gezien in de lange tijd dat hij leeft. Vanaf zijn geboorte was Sint Nicolaas al heel erg bijzonder. Vrienden en familie van de Goedheiligman zeggen dat hij vlak na zijn geboorte al kon staan! Hij werd op jonge leeftijd bisschop en werd al gauw beschermheilige van zeelieden. Geen wonder dus, dat hij die grote stoomboot samen met al die Pieten zo goed kan besturen!”

De prachtige Lycische Kust, waar Sinterklaas geboren is

Wonen in Spanje

“Sinterklaas is dus geboren in Turkije en woont nu het grootste deel van het jaar in Spanje”, vertelt Vakantiepiet enthousiast verder. “En geef hem eens ongelijk… Het is daar altijd superlekker weer, veel beter dan in Nederland. Zou jij ook niet veel liever in Spanje willen wonen?” Als wij Vakantiepiet mogen geloven, gaat Sinterklaas trouwens nog wel af en toe nog op vakantie naar Turkije. “Dat doet hij vlak na 5 december, om even bij te komen van de drukke tijden in Nederland.”

De SUNtip van Vakantiepiet: Ga in de winter lekker naar de Costa del Sol. Aan de zuidkust van Spanje is het eigenlijk nooit kouder dan 16 graden!

Het mooie Buen Retiro Park in Spanje, waar Sinterklaas wel eens komt

Op zoek naar Sinterklaas?

Ben jij heel nieuwsgierig naar waar Sinterklaas woont en wil jij op zoek naar hem tijdens jouw volgende vakantie in Spanje? Dan zul jij je ogen héél goed open moeten houden, want niemand weet precies waar het huis van Sinterklaas staat. Dat moet ook wel geheim blijven natuurlijk, omdat hij daar al zijn cadeautjes bewaart tot het weer 5 december is. Wat we wél weten, is dat het huis heel groot is en ergens in Madrid staat. Hij heeft namelijk wel eens een vliegticket bij SUNtip geboekt, omdat één van zijn Pieten zeeziek was. Niet doorvertellen hoor…

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia