2 minuten

Reisverslag: Dubai door de ogen van Daniëlle

Bij SUNtip vind je alleen reizen die we zelf ook zouden boeken en dat lees je terug in onze persoonlijke reisverslagen. Laatst was het de beurt aan Daniëlle; zij genoot samen met een vriendin van de geweldige stad Dubai!

Hoog in de lucht met prachtig uitzicht

“Samen met een vriendin ben ik in november 7 dagen naar Dubai gegaan: de stad waar je écht een keer geweest moet zijn! Wij wilden graag een zo divers mogelijk programma en veel zien in de week dat we er waren. Benieuwd naar wat we gedaan hebben? Ik vertel je meer!”

Jumeirah Beach mag niet ontbreken tijdens jouw Dubai stedentrip

Hotel Tryp By Wyndham Dubai

“Een goed begin is het halve werk. Kies je plek in Dubai tactisch uit. Toen wij er waren, verbleven we een week in het 4-sterren Tryp by Wyndham hotel, super centraal gelegen. Wist je dat er maar één metrolijn is in Dubai? Het loont dan ook om ergens vlakbij het metrostation te verblijven als je lekker mobiel wil zijn.”

Dé tip voor foodies

“Voor foodies heb ik echt nog een supertip. Boek een foodtour met Frying Pan Adventures en eet als een local! Dit is niet voor toeristen, maar voor echte reizigers die de smaken van Dubai durven te proeven. Je loopt in ongeveer 4 uur tijd een prachtige ronde door de stad waarbij je allerlei lekkernijen uit de regio proeft. Ik zou ’t doen!”

Hmmm, baklava… Smullen!

Een dag naar Abu Dhabi

“Als je in Dubai bent, kun je alle kanten uit. Zo hebben wij de Abu Dhabi Tour gedaan. Je moet hier wel een hele dag voor uitrekken, aangezien het 150 kilometer vanaf Dubai ligt. Wat ik daar gedaan heb?

  • Ferrari World bezocht. Je kunt ook het museum bezoeken, maar dat hebben wij niet gedaan.
  • De Al Zayed Moskee bezocht: héél indrukwekkend!
  • Tot de 80e verdieping gegaan in Ethiad Towers
  • Heritage village bezocht”

Wat een uitzicht, hè?

Verder niet te missen

“Dubai is een stad vol hoogtepunten. Ga zeker naar de Burj Khalifa en bezoek de top tegen zonsondergang op de 124/125e verdieping. Ook Global Village vonden wij de moeite (check wel even de openingstijden, want is niet hele jaar geopend). Een jeepsafari door de woestijn is één van de hoogtepunten aan je reis door Dubai. Wel opletten, want je moet er een sterke maag voor hebben en die had ik dus niet. De details zal ik jullie besparen 😉 Denk ook aan:

  • Miracle Garden
  • Mall of the Emirates
  • Dubai Mall
  • Jumeirah Beach”

Benieuwd naar meer highlights van Dubai? Lees dan ook even dit artikel!”

Ook ’s avonds is het uitzicht onbetaalbaar…

Dubai, ik zou ’t doen!

“We hebben echt een toptijd gehad in Dubai! Achteraf gezien was het misschien ook leuk geweest als we meer tijd in de oude stad hadden doorgebracht. Ik ga dus zeker nog een keer terug! Dan wil ik graag nog meer tijd bij de Marina en de JBR (Jumeirah Beach Residence). En jij? Hoe gaat jouw reis door Dubai eruitzien?”

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia