4 minuten

Dit moet je doen in Dubai!

Een vakantie in Dubai betekent genieten van ultieme luxe, heerlijke All Inclusive hotels en zonovergoten stranden. Uiteraard is dat nog niet alles… Deze dingen moet je doen in Dubai!

Stijg naar grote hoogte in de Burj Khalifa

We kunnen er niet omheen. Letterlijk en figuurlijk. Het hoogste gebouw van de wereld, Burj Khalifa, staat namelijk in Dubai. Dit gebouw telt 163 verdiepingen en is daarmee maar liefst 828 meter hoog! Het gebouw biedt ruimte aan wel 900 appartementen, een Armani hotel, honderden kantoren en niet te vergeten: het uitkijkplatform. En dit is nou precies een van die dingen die je moet doen wanneer je in Dubai bent. Stap in de lift en raas met een snelheid van 43 kilometer per uur naar 555 meter hoogte. Hier kun je genieten van een schitterend en wijds uitzicht over Dubai. Dit ga je niet snel nog een keer meemaken.

doen in dubai

Skiën in Dubai

Oog in oog staan met pinguïns en spelen in de sneeuw. Niet iets waar je meteen aan denkt als je het over een Dubai vakantie hebt. Toch kan het! In de stad waar alles mogelijk is, is een heus sneeuwparadijs gebouwd. Lekker als je even wilt afkoelen van de warme zon op je huid. Stap op de latten of glijd op een band naar beneden. Kinderen kunnen hier al vanaf 2 jaar deelnemen aan leuke activiteiten. Uren plezier voor het hele gezin gegarandeerd!

Shoppen!

Groot, groter, grootst. Zo lijkt alles wel te zijn in Dubai. Net als de Burj Khalifa, heeft de Dubai Mall een nummer één positie bemachtigd van de grootste in de wereld. Je vindt hier echt álles. Van de designerwinkels zoals Dior en Armani tot H&M en G-star. Op zoek naar bling bling? De begane grond van de Dubai Mall zijn meer dan 200 juweliers te vinden! We kunnen het ons haast niet voorstellen, maar wanneer je even genoeg hebt van het shoppen, hoef je je in dit winkelcentrum niet te vervelen. Zo zijn er in dit winkelcentrum veel restaurants en cafeetjes waar je even bij kunt tanken, maar ook is hier buiten een enorme fontein met spectaculaire shows.

Dubai aquarium bezoeken

In de Dubai Mall vind je het grootste aquarium in de wereld. Ja, je leest het goed: de grootste in de wereld. Alweer! Met 33.000 zeedieren kijk je hier je ogen uit! Je spot hier verschillende haaiensoorten, roggen en enorme scholen van verschillende vissoorten. Leuke bijkomstigheid: het grootste gedeelte van dit aquarium is gratis te bekijken in de Dubai Mall. Wanneer je meer wilt zien, kun je een kaartje kopen voor Underwater Zoo en de rest van de onderwaterwereld ontdekken.

doen in dubai

Ontdekken in het OliOli museum

Musea saai? In Dubai niet! Het OliOli museum is een interactieve ontdekkingswereld voor kinderen. Handen uit de mouwen en ontdekken maar! De acht verschillende galerijen hebben uiteenlopende thema’s zoals water, lucht, het Future Park en nog veel meer. Aan de allerkleinsten is ook gedacht. Met een speciale ruimte voor baby’s en kindjes tot 2 jaar, kunnen zij veilig ontdekken en spelen. Ik zou ’t doen!

Een waterpark bezoek

Bij deze warme temperaturen wil je toch eigenlijk maar één ding? Afkoelen in verfrissend water! Daar heeft Dubai meer dan voldoende opties voor. Roetsjen van glijbanen, lekker zwemmen, spelen en natuurlijk rustig dobberen. Dubai telt vier verschillende waterparken. Wadi Wadi was het eerste waterpark in Dubai. Aquaventure is bijzonder door de vele dieren die hier te vinden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld zwemmen met dolfijnen of het water in met zeeleeuwen. Wil je naar een leuk waterpark, maar wil je hier liever niet al te veel geld aan uitgeven, dan is Laguna Waterpark perfect voor je! Het is iets kleiner, maar daarom ook de helft goedkoper én je bent ook nog eens sneller bij de verschillende glijbanen, doordat je minder ver hoeft te lopen. Ben je met kinderen onder de 12 jaar op pad? Dan is Legoland waterpark ideaal! Hier kunnen kleinere kinderen rustig spetteren en spelen.

doen in dubai

Relaxen op de stranden

Wanneer je na alle activiteiten wel toe bent aan een beetje rust, leent Dubai zich natuurlijk perfect voor een dagje strand. Door het woestijnklimaat kan de temperatuur wel flink oplopen, dus een parasolletje is op het heetst van de dag geen overbodige luxe. Jumeirah Beach is een van de grote stranden van Dubai. Vooral de lokale bevolking weet dit strand in het weekend goed te vinden. Het zal er dan in het weekend ook drukker zijn dan doordeweeks. Wil je liever iets rustiger liggen? Dan moet je bij Mercato Beach zijn. Dit is iets minder bekend en daarom ook minder bezocht door toeristen. Voor de mooiste zonsondergang bezoek je Sunset Beach. Een plekje dat je niet mag missen tijdens je vakantie in Dubai!

doen in dubai

Wat ga jij doen in Dubai?

Er is zó veel te doen in Dubai, dat je met een weekje vakantie niet voldoende tijd hebt om álles te zien en te doen. Daarom hebben we geprobeerd de leukste voor je op een rijtje te zetten. Zie jij zo’n vakantie naar Dubai wel zitten? Hier kun je alvast een leuk hotel uitzoeken. Liever naar een andere bestemming? Misschien zijn deze zonnige stedentrips in de herfst wat voor jou!

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine