4 minuten

Hier wil jij heen! 8 luxe resorts op de Dominicaanse Republiek

Parelwitte stranden, kraakheldere zee en kleurrijke natuurgebieden. Kan jij niet wachten om de Dominicaanse Republiek te ontdekken? Dat snappen wij wel! Om jou te helpen aan de reis van je dromen heb ik de acht mooiste luxe resorts op de Dominicaanse Republiek alvast op een rijtje gezet.

Royalton Bavaro

De eerste accommodatie uit dit lijstje is Royalton Bavaro. Dit luxe resort op de Dominicaanse republiek is werkelijk van alle gemakken voorzien. Het hoogtepunt van jouw verblijf? Dat is The Royal Spa! In deze wellness geniet je van massages en verschillende schoonheidsbehandelingen. Hou jij meer van actief bezig zijn? Dan doe je mee met een potje beachvolleybal of maak een snorkeltocht door de prachtige oceaan. Voor waterpret hoef je het resort niet af, naast een aantal zwembaden is er namelijk ook een lazy river!

  • Beoordeeld met een 9.0
  • Kom weer helemaal tot rust in The Royal Spa
  • Op basis van All Inclusive

Royalton Bavaro

Dreams Royal Beach Punta Cana

Zoals de naam al zegt lijkt een verblijf in Dreams Royal Beach Punta Cana wel een droom! Dit luxe 5-sterrenresort is volledig gerenoveerd. De kamers en suites zijn natuurlijk ook erg sfeervol ingericht. Het is nooit lang zoeken naar het zwembad, deze kronkelende rivier loopt namelijk door de tuinen van het resort! Nadat jullie terugkomen van het zwembad of zandstrand, is het tijd om te genieten van het geweldige entertainmentteam. De hele dag door organiseren zij activiteiten zoals musicals, shows en zelfs danslessen.

  • Beoordeeld met een 9.0
  • Maak een duik in de kronkelende rivier
  • Op basis van All Inclusive

Onze SUNtip: Hola! Volg een Spaans les in het Dreams Royal Beach Punta Cana.

resort dominicaanse republiek

Live Aqua Beach Punta Cana

Het strandhotel Live Aqua Beach Resort Punta Cana straalt échte luxe uit. Tijdens jouw verblijf in dit resort zul jij dan ook niets te kort komen. Na een korte wandeling door de tuinen en langs de zwembaden sta jij al op het privéstrand. Hier kleur je lekker bij in het zonnetje, of maak jij liever een verfrissende duik? Verder staat dit resort bekend om het heerlijke eten. De chef-koks maken dagelijks de bijzonderste en lekkerste gerechten voor je klaar!

  • Beoordeeld met een 9.0
  • Proef de culinaire gerechten van de chef-koks
  • Op basis van All Inclusive

Luxe resorts Dominicaanse Republiek

Sublime Samana

Het luxe resort Sublime Samana ligt aan de Noordkust van de Dominicaanse Republiek, midden in de jungle van Samaná! Je bevind je hier dus letterlijk in een oase van rust. Geniet van een heerlijk massage terwijl je de geluiden van de zee om je heen hoort, beter kan haast niet! In de omgeving van het resort is ook genoeg te doen. Natuurlijk mag je een snorkeltocht hier niet overslaan en ook een bezoek aan de indrukwekkende El Limon waterval wil jij zeker niet missen.

  • Beoordeeld met een 7.7
  • Ontdek de prachtige omgeving van Samaná
  • Op basis van logies en ontbijt

Luxe resort dominicaanse republiek

Grand Sirenis Punta Cana Resort

Ben jij van plan om met het hele gezin naar de Dominicaanse Republiek te gaan? Dan is het luxe 5-sterren Grand Sirenis Punta Cana Resort zeker iets voor jullie! Een gigantisch zwembad en een waterpark voor de kinderen, zij zullen zich hier geen moment vervelen. Terwijl zij lekker aan het spetteren zijn in het zwembad, bestel jij natuurlijk even een lekker koel drankje bij de bar. Hier voor hoef je nooit ver te lopen want er zijn maar liefst 13 barretjes in het resort! De dag sluit je natuurlijk gezellig met zijn allen af in één van de à-la-carte of buffetrestaurants.

  • Beoordeeld met een 7.8
  • Roetsj van de glijbaan in het aquapark
  • Op basis van All Inclusive

Onze SUNtip: ver reizen met kinderen, zo pak je dat aan!

Grand Sirenis Punta Cana Resort

Catalonia Bavaro

Catalonia Bavaro is een populair luxe resort op de Dominicaanse Republiek. Tussen de palmbomen sla je een balletje op de golfbaan, of doe mee aan een salsa les! Bestel een lekkere frisse smoothie en een crêpe aan het strand, of geniet van de Caribische sferen aan het zwembad. Je kunt ook meedoen aan verschillende sporten zoals volleybal, voetbal en kajakken. S’avonds eet je gezellig met zijn allen en daarna is het natuurlijk tijd om de discotheek te ontdekken. Het is natuurlijk niet voor niets dat Catalonia Bavaro één van onze tips is.

  • Beoordeeld met een 8.0
  • Maak prachtige vakantiefoto’s op het zandstrand
  • Op basis van All Inclusive

Catalonia Bavaro

Majestic Colonial Punta Cana

Wanneer je op zoek bent naar mooi luxe resorts op de Dominicaanse Republiek, ben je bij Majestic Colonial Punta Cana aan het goede adres! Ga jij met het hele gezin op vakantie? Of past een adults only vakantie beter bij je? In dit mooie resort is het beide mogelijk! Ontspanning, waterpret en culinair eten, je hebt het hier allemaal. Geniet op een Balinees bedje van de zon of plons lekker het zwembad in. De keuze uit restaurants en barretjes is hier ook groot! Zo zijn er 11 bars en 5 restaurants. Ga jij voor een lekkere steak in het grill restaurant, heerlijk verse sushi of wordt het vanavond een vers visgerecht? Keuze genoeg!

  • Beoordeeld met een 8.5
  • Geniet van een familievakantie, of kies voor adults only
  • Op basis van All Inclusive

luxe hotel dominicaanse republiek

The Tropical

Het typische vakantie gevoel begint meteen wanneer jij het prachtige The Tropical resort binnenwandelt! Een écht tropisch resort dat van alle gemakken is voorzien. Begin jij de dag met een potje tennis, een frisse duik in één van de 12 zwembaden of liever in de spa? Gelukkig is er tijdens jouw verblijf genoeg tijd om alles op jouw gemak te bekijken. Naast dat er in het hotel genoeg te beleven is, is ook de omgeving prachtig. Zo ligt het resort direct aan de prachtige Playa Corresi baai en het plaatsje Puerto Plata is ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

  • Beoordeeld met een 7.7
  • Ontdek de tropische omgeving vanuit jouw resort
  • Op basis van All Inclusive

The Tropical

Onze SUNtip: Liever een andere bestemming? Bekijk hier ons blog met 10x luxe hotels gelegen aan zee!

Welk luxe resort op de Dominicaanse Republiek bezoek jij?

Of je nu gaat voor een adults-only vakantie of een reis voor het hele gezin, op de Dominicaanse Republiek zit jij altijd goed! Deze acht luxe resorts zijn onze favorieten van de Dominicaanse Republiek, maar we bieden nog veel meer vakanties naar de Dominicaanse Republiek aan! Op reis naar de Dominicaanse Republiek? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt