4 minuten

Goed idee: vakantie Rhodos 2024

Al jaren behoort Rhodos tot de populairste vakantiebestemmingen van Griekenland (samen met Kreta) en daarmee ook van Europa. Dit komt door de zonnige zomers, de heerlijke stranden met een blauwe zee, een groen landschap, de grote schatten aan cultuur en historie én de Griekse keuken. Ook de grootte van het eiland speelt een rol in waarom Rhodos zo populair is. Het zorgt er namelijk voor dat er super veel ruimte is voor vakantiepret. Kinderen genieten naar hartenlust van een vakantie op Rhodos en dit is waarom!

Kindvriendelijke badplaatsen

Wanneer je met kinderen op vakantie gaat, wil je natuurlijk een kindvriendelijk hotel mét zwembad. En als het even kan: in de buurt een lekker schoon en veilig strand, waar je de kinderen met een gerust hart hun gang kunt laten gaan. Je hebt het vast al geraden: die badplaatsen ga je hier zeker vinden!

Faliraki

Faliraki is zo’n badplaats die alles biedt voor een geslaagde vakantie voor het hele gezin. Wie hier naartoe gaat zal verwelkomd worden door het gewapper van de zogenaamde “blue flags”. Deze vlaggen zijn een keurmerk waarmee wordt aangegeven dat het strand volledig schoon en veilig is voor de kids. Wanneer je het strand van Faliraki betreedt, heb je het gouden zand van dit maar liefst 5 km lange strand onder je voeten. Hier kunnen kinderen volledig hun gang gaan om de hoogste zandkastelen te bouwen of te spetteren in het water, wat langzaam afloopt. Als je wilt, kun je over zo’n groot strand zelfs je eigen avondvierdaagse lopen.

strand bij faliraki

Strand bij faliraki

Verder zijn er in Faliraki op elke straathoek wel restaurants te vinden die heerlijke Griekse specialiteiten serveren. Ook is er in de plaats een leuke kermis en je vindt er het bekende waterpark van Faliraki. Dit waterpark zit vol met stoere glijbanen voor de wat meer ervaren waterratjes en ook attracties voor de meer onervaren zwemmers. Verder zijn er ook verschillende snackbars en een bar. Kortom: het hele gezin beleeft hier een toptijd. Met zoveel hotels en appartementen in de buurt is het natuurlijk geen wonder dat hier een groot aantal kindvriendelijke accommodaties te vinden zijn.

Onze SUNtip: Verblijf in het Esperides Beach Family Resort. Zoals de naam al verraadt is dit een echt familiehotel met groot zwembad, kinderbedjes , gescheiden slaapkamers (optioneel), een speelruimte, een buffet om elke dag van te smullen en het hotel is ook nog eens beoordeeld met een 9.3!

Esperide Family Beach Resort

Esperide Family Beach Resort

Rhodos-stad

Een stad waar kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan, want vanaf een afstandje ziet Rhodos-stad er (dankzij de vestigingsmuren) uit alsof het één groot kasteel is. Sprookjesachtig hoor! Er is dan ook veel historie te ontdekken in het oude gedeelte van de stad en dat schept de gelegenheid voor enkele leerzame uitstapjes. Daarnaast heeft de stad ook een modern gedeelte en zijn er genoeg stranden te vinden rondom de stad. Rhodos zal daarom niet snel vervelen. Zeker niet te missen, is de Mandraki-haven. Vanaf een terrasje kun je hier veel bootjes bekijken. Ook vertrekken veel excursies vanuit deze haven, bijvoorbeeld naar Ladiko Bay waar je uitstekend kunt snorkelen.

Mandraki haven

Mandraki haven

Wil je met de kids ontdekken hoe de onderwaterwereld van de Middellandse Zee eruit ziet? Bezoek dan eens het aquarium van Rhodos-stad. In maar liefst veertig tanks zwemmen verschillende vissen en tevens zijn er exposities, waar je meer leert over bijvoorbeeld schildpadden. Een erg leuk uitstapje voor het hele gezin.

Dit gezegd hebbende, zal het je vast niet verbazen dat ook in Rhodos-stad hier meer dan genoeg accommodaties zijn die een fantastisch verblijf bieden voor jou en de kinderen.

Oude centrum van Rhodos

Oude centrum van Rhodos

Ixia

Ten zuiden van Rhodos-stad ligt het badplaatsje Ixia. Het is het vakantieplaatsje met de mooiste zonsondergang van heel Rhodos! Het strand is goed georganiseerd met ligbedden, parasols, tavernes langs het strand en voldoende watersportmogelijkheden. De meeste stranden zijn echter wel kiezelstranden. Zandkastelen kunnen er daarom niet gebouwd worden, maar waterpret valt er zeker te beleven! Dankzij de gunstige ligging van het eiland, blijft het hier lang lekker zonnig om op het strand te blijven liggen. Dit is ook de reden dat hier veel luxere hotels te vinden zijn. Verspreid door het plaatsje zijn ook tal van winkels, bars en restaurantjes. In Ixia zelf zijn niet veel bezienswaardigheden te ontdekken, maar dankzij de goede ligging en infrastructuur van het eiland ben je al gauw op een plek waar meer dan genoeg bezienswaardigheden zijn. In het centrum is overigens wel een speeltuin.

Strand bij Ixia

Strand bij Ixia

Als je dit zo leest, lijkt het misschien alsof je eerder moet kiezen voor Faliraki of Rhodos stad. Toch toch kiezen veel mensen voor Ixia en dat komt omdat je vanaf vrijwel elke plek uitzicht het op de zee. Hier lijkt het prachtige blauwe water nog net iets blauwer dan op de rest van Rhodos. De prachtige, sprookjesachtige zonsondergang ervaar je nergens anders op het eiland zoals hier.

Zonsondergang bij Ixia

Zonsondergang bij Ixia

De bezienswaardigheden van Rhodos

Er zijn zoals je hebt kunnen lezen voldoende heerlijke badplaatsen op Rhodos om te verblijven. Maar hier de hele vakantie doorbrengen zou niet slim zijn, want er zijn tal van uitstapjes waar het hele gezin van kan genieten. Er zijn er al twee genoemd. Het aquarium en het waterpark in Faliraki, maar er is nog zoveel meer…

Spot de gestippelde Harlekijn

De gestippelde Harlekijn, wat is dat voor vogel? Het is geen vogel, het is een zeldzame vlinder! Je ontdekt hem in de vlindervallei. Van juni tot september vliegen hier allerlei vlinders rond die op de hars van de thoraxbomen afkomen en dat veroorzaakt een prachtig schouwspel. Houdt er wel rekening mee dat als je met kleine kinderen gaat, de vallei niet kinderwagen vriendelijk is en je er daarom beter voor kunt kiezen om de kinderen te dragen.

Vlindervallei van Rhodos

Vlindervallei van Rhodos

Dieren kijken bij de struisvogelboerderij

In de richting van Petaloudes vind je een boerderij met struisvogels! Maar dat niet alleen. Er lopen hier ook kamelen, ezels, herten en lama’s rond. Als je kinderen dierenliefhebbers zijn (of misschien jijzelf wel) dan is dit uitstapje zeker de moeite waard.

Struisvogel boerderij op Rhodos

Struisvogel boerderij op Rhodos

Bewonder het Grootmeesterspaleis

In Rhodos stad staat het imposante Grootmeesterspaleis (ook wel Kastello genoemd). Het is een van de mooiste bewaarde bouwwerken uit de middeleeuwen en doet dienst als museum. Het is werkelijk een prachtige plek om samen met de kinderen heen te gaan. Hier leert het hele gezin over hoe de mensen vroeger leefden op Rhodos.

grootmeesterspaleis

Grootmeesterspaleis

Het Akropolis van Rhodos

Op een heuvel ten zuidwesten van Rhodos-stad vind je het Akropolis. Het is een van de maar weinig overblijfselen uit de begintijd van Rhodos-stad. De ruïnes bestaan uit meerdere delen, te zien aan de restanten van de tempel van Apollo en een gerestaureerd amfitheater. Met een beetje fantasie, zien de kids zo voor zich wat zich hier vroeger allemaal afspeelde.

akropolis

Akropolis

Rhodos maakt jouw vakantie in 2024 compleet

Onder de Griekse zon geniet je op Rhodos van alles wat hoort bij een fantastische vakantie. Overal zijn stranden te vinden waar de kinderen prima terechtkunnen en ter afwisseling zijn er meer dan genoeg leuke en ook leerzame uitstapjes te maken met zijn allen. Aan het einde van een geslaagde dag plof je neer bij je heerlijke hotel. Wat houdt je nog tegen om in 2024 een vakantie naar Rhodos te boeken? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin