5 minuten

De 7 leukste vakantieboeken volgens onze reizigers

Nog geen boek uitgezocht om in je vakantiekoffer te stoppen? Dan heb je aan één van deze zeven boeken een goed lijstje om uit te kiezen. Want beeld je even in dat je aan het zwembad in het zonnetje ligt of in de hangmat in de schaduw met fijne temperaturen… Goed boek erbij en je vakantiedag is compleet! Dit zijn de zonnige boekentips van onze reizigers!

1. Roadtrip – Suzanne Vermeer

Altijd al een roadtrip willen maken, bijvoorbeeld door Amerika met een camper? In Roadtrip van Suzanne Vermeer lees je alles over de ervaringen van een stel dat ultiem geniet van de omgeving, de ervaring van een grote roadtrip én elkaar. Hoewel het verhaal minder goed afloopt, is dit zeker een aanrader voor op vakantie!

Paula Visser is met haar man Theo op rondreis langs de Amerikaanse Westkust. Met een camper leggen ze de route af waar ze al jaren van dromen. Maar wanneer Paula in Las Vegas iemand uit haar verleden tegenkomt, slaat de vakantiestemming om. Als een paar dagen later Theo spoorloos verdwijnt, is ze volledig in paniek. Wat volgt is een nachtmerrie die alleen maar groter wordt…

leukste-vakantieboeken_roadtrip

2. De laatste zomer – Rebecka Edgren Aldén

Een spannende thriller kan natuurlijk niet ontbreken in je koffer. Het verhaal achter De laatste zomer van Rebecka Edgren Aldén speelt zich af tijdens een warme zomer op een eiland in de Zweedse archipel. Ideaal om heerlijke zomervibes te ervaren op vakantie!

Als veertienjarig meisje brengt Gloria haar zomers door op een eiland in de Zweedse archipel. Gloria’s moeder heeft daar met vriendinnen een vakantiehuisje. Twintig jaar later keert Gloria terug naar het eiland. Ze geniet van de heerlijke zomerse weken, maar langzaam keren ook de herinneringen terug aan die laatste zomer. Wanneer Gloria op een dag het levenloze lichaam van een vrouw aantreft, blijkt dat alles te maken te hebben met die laatste zomer…

leukste-vakantieboeken_de-laatste-zomer

3. Je bent niet alleen – Isa Hoes en Merlijn Kamerling

Misschien een minder leuk boek om te lezen, maar voor sommigen wel een heel bijzondere. Als je op vakantie gaat, heb je alle tijd om uit de dagelijkse sleur te ontsnappen en na te denken. Te denken over wat je hebt meegemaakt de afgelopen periode. En dat is waar Je bent niet alleen van Isa Hoes en Merlijn Kamerling over gaat. Hoe ga je om met het verlies van een dierbare?

In het boek Je bent niet alleen beschrijven moeder Isa Hoes en zoon Merlijn Kamerling hoe het is om te rouwen om iemand die heel dicht bij je stond. Zo dichtbij dat door het wegvallen van die persoon je leven totaal anders wordt. In het geval van Isa en Merlijn was die persoon een echtgenoot en vader, maar dit boek is herkenbaar voor iedereen die een broer, zus, kind, ouder of partner verloren heeft. Isa en Merlijn reiken handvatten aan om met zulk intens verdriet om te gaan.

leukste-vakantieboeken_je-bent-niet-alleen

4. De zomer van je leven – Jill Mansell

Natuurlijk hopen we allemaal dat jij van de komende zomer de zomer van je leven maakt, door heerlijk te genieten op een vakantiebestemming met een goed boek. En daar draagt deze feelgood roman, De zomer van je leven van Jill Mansell, absoluut aan bij.

Wanneer de tieners Amber en Lachlan terechtkomen in hetzelfde pleeggezin ontstaat er al gauw een hechte band. Verhuizen naar het schitterende Cornwall is het beste dat hen ooit is overkomen – en nu, als volwassenen, is hun band sterker dan ooit. Maar Amber heeft een geheim: ze is verliefd op Lachlan – haar beste vriend! – en weet dat het nóóit kan werken. Maak je klaar voor een zomer vol onverwachte ontmoetingen en verrassingen!

leukste-vakantieboeken_de-zomer-van-je-leven

5. Goudkust – Suzanne Vermeer

Dromen over een goudgele kust? In Goudkust van Suzanne Vermeer word je meegesleurd in het verhaal dat zich afspeelt aan de goudkust van Kroatië, waar de hoofdpersonage een droomhuwelijk gaat beleven. Als jij van trouwen op het strand droomt, is dit boek perfect voor jou!

Ruim twee jaar geleden is Fleur voor de liefde naar Kroatië verhuisd. Nu Tibor haar ten huwelijk heeft gevraagd, is het sprookje compleet. Ze heeft haar drie beste vriendinnen uitgenodigd om alvast een paar dagen voor de bruiloft te komen en te genieten van het luxe leven aan de `goudkust van Kroatië. Maar langzaamaan beginnen ze aan de bedoelingen van Tibor te twijfelen. Is dit echt Fleurs grote liefde? En dan wordt Fleur vlak voor de bruiloft opeens ontvoerd.

leukste-vakantieboeken_goudkust

6. Casa Ibiza – Linda van Rijn

De échte Ibiza vibes beleven op vakantie? Dan helpt de vakantiethriller Casa Ibiza van Linda van Rijn je daar zeker bij. Zoek een heerlijk plekje op in de zon, sla het boek open en voor je het weet heb je dit boek in één ruk uitgelezen. Vakantie vieren was nog nooit zo leuk!

Als de ouders van Anna overlijden, moeten zij en haar broer beslissen wat ze met de mooie vakantievilla op Ibiza doen. Anna besluit erheen te gaan om het huis klaar te maken voor de verhuur, maar nemen ook de tijd voor de heerlijke strandjes, het lekkere eten en natuurlijk de feesten op Ibiza. Tijdens het opruimen vindt Anna een ketting die ze niet kent. Die blijkt van Yara te zijn, haar zusje dat op haar negende verdronk in het zwembad van het vakantiehuis. De vondst brengt een stroom herinneringen teweeg en Anna zit ineens met vragen…

leukste-vakantieboeken_casa-ibiza

7. All Inclusive – Suzanne Vermeer

Dat de pseudoniem van Suzanne Vermeer populaire vakantieboeken schrijft, is wel duidelijk met het derde boek van de auteur in deze lijst: All Inclusive. Het verhaal speelt zich af tijdens een All Inclusive vakantie in Turkije. Is dat ook iets voor jou? Ik zou ’t doen!

Jeroen en Chantal van der Schaaf hebben met hun tweeling een All Inclusive vakantie naar Turkije geboekt. De eerste dagen zijn fantastisch. Maar dan slaat het noodlot toe. Jeroen, die beloofd heeft op de kinderen te letten, valt in slaap en in die tijd verdrinken de tienjarige Max en Dennis in het zwembad. Hun wereld stort in. Maar dan krijgt Chantal uit betrouwbare bron te horen dat het  vermoedelijk geen incident was…

leukste-vakantieboeken_all-inclusive

En, welk boek lees jij graag op vakantie?

Heb je al inspiratie op kunnen doen voor jouw volgende vakantieboek? Bovenstaande vakantieboeken zijn verkrijgbaar bij bol.com. Vaak kun je kiezen voor een paperback, dat scheelt weer wat gewicht in je koffer. Of je kiest voor een E-book, dat is helemaal ideaal!

Dankzij de inzendingen onze klanten hebben we deze lijst kunnen samenstellen. Uit de inzendingen hebben we ook een aantal winnaars geselecteerd die het nieuwste boek van Suzanne Vermeer – Roadtrip opgestuurd krijgen! Wil je de volgende keer ook kans maken op leuke prijzen? Volg ons dan vooral even op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem