4 minuten

Gespot! De beste vakantieparken van Nederland

Denk jij na over een vakantie in eigen land? Dan ga jij met goede weeromstandigheden vast een heerlijke tijd tegemoet. Ben je op zoek naar een accommodatie met veel faciliteiten? Een vakantiepark is altijd een goed plan! Van Center Parcs en Roompot tot onafhankelijke parken. Er zijn zoveel vakantieparken te vinden in Nederland. Om jou te helpen met kiezen, lichten wij de beste vakantieparken van Nederland uit.

Dormio Resort, Limburg

Omringd door de groene heuvels van Limburg vind je Vakantiepark Dormio Resort. De fijne en luxueuze vakantiehuisjes zorgen dat jullie niets tekort komen. Er zijn zelfs huisjes met wellness faciliteiten. Hier ga jij zeker tot rust komen! Voor de kinderen is er een speeltuin en de Mio Kids Club. Ook een zwembad en diverse eetgelegenheden, zoals een heus Pannekoekenrestaurant, zijn onderdeel van de faciliteiten van het park. En voor de golfers onder ons, vind je direct naast het park één van de mooiste golfbanen van Nederland.

• Beoordeeld met een 4.3 uit 5 (Google Reviews)
• Op slechts 15 minuten van de binnenstad van Maastricht

Bekijk Dormio Resort

Beste vakantiepark - Dormio Resort Maastricht

Hier ga je een fijne tijd beleven!

Droompark Maasduinen, Limburg

Nog zo’n fijn vakantiepark in Limburg! Droompark Maasduinen ligt in Belfeld en is omgeven door prachtige natuur. Vanaf het park loop je zo de bossen van Nationaal Park de Maasduinen in. Wij raden je dan ook zeker aan om je fiets of goede wandelschoenen mee te nemen. Het park is voorzien van vele gemakken en faciliteiten. In de zomer geniet je van het strand aan de zwemvijver, maar ook het binnenzwembad is voor elk seizoen van het jaar een ware attractie. Voor de kinderen is er op Droompark Maasduinen veel te doen door de vele sportieve faciliteiten. Mascotte Bram de Bever laat het je graag zien!

• Beoordeeld met een 4.2 uit 5 (Google Reviews)
• Luxe en ruimte in de prachtige vakantiehuizen

Bekijk Droompark Maasduinen

Beste vakantieparken Nederland - Droompark Maasduinen

Je hebt de keuze uit verschillende vakantiewoningen. Hoe leuk is deze?

Roompot Kustpark Texel

Welkom op het mooie Texel! In het centrum van de duinen, bossen en dichtbij de bruisende kustplaats de Koog, stuit je op het kindvriendelijke vakantiepark Roompot Texel. In de chalets en villa’s voel je je heerlijk op je gemak en geniet je van een mooie tijd met gezelschap. Het park biedt tal van sportactiviteiten en natuurlijk mag mascotte Koos Konijn ook tijdens het uitgebreide activiteitenprogramma niet ontbreken. De grootste favoriet onder jong en oud? Dat is toch wel het subtropische zwembad. Ook in de omgeving is veel te doen: relax een dagje op het 30 kilometer lange strand, bekijk de zeehonden bij Ecomare of wandel door Natuurgebied de Slufter. Dat wordt een heerlijke vakantie!

• Beoordeeld met een 4.0 uit 5 (Google Reviews)
• De perfecte uitvalsbasis om Texel te ontdekken

Bekijk Roompot Kustpark Texel

Beste Vakantieparken Nederland - Roompot Kustpark Texel

Een vakantie op Texel is altijd een feestje!

Landgoed Ruwinkel, Gelderland

Groen, groener, groenst. De omgeving van Landgoed Ruwinkel is prachtig vanwege de ligging tussen de weilanden en de bossen. Ook diverse natuurgebieden, zoals de Utrechtse Heuvelrug en Nationaal park de Veluwe vind je in de directe omgeving. Goed schoeisel is dan ook een must! Liever zonnen en zwemmen? Dan vind je in de omgeving van het Henschotermeer. Het goed onderhouden park biedt luxe chalets met talloze faciliteiten. Zo is er een tennisbaan, midgetgolf, binnenzwembad en een dierenweide. De kids vermaken zich opperbest tussen de dieren.

• Beoordeeld met een 8.8 uit 10 (Zoover)
• Ontdek de Gelderse Vallei vanuit je privacy vriendelijke huisje

Bekijk Landgoed Ruwinkel

Beste vakantieparken Nederland - Landgoed Ruwinkel

Roompot Noordzee Residence, Zeeland

In het meest westelijke puntje van Nederland en tegen de Belgische grens aan, kom je aan op dit comfortabele vakantiepark. Op Roompot Noordzee Residence geniet je nabij de Zeeuwse kust van luxe vakantievilla’s, die van alle gemakken zijn voorzien. Omdat de meeste huisjes aan een recreatiemeer liggen, heb je vanuit je tuin, je terras of de steiger een fantastisch rustgevend uitzicht. Ook daarvoor is het vakantie! Mascotte Koos Konijn vermaakt de kinderen als ze niet aan het spelen zijn in het piratenschip, binnenzwembad of aan het lasergamen of minigolfen zijn. Je leest het al; op dit vakantiepark is genoeg te beleven. De prachtige stad Brugge, de levendige badplaats Knokke en het natuurgebied Het Zwin zijn de uitstapjes die je perfect vanuit Roompot Noordzee Residence kunt maken.

• Beoordeeld met een 4.3 uit 5 (op basis van Google Reviews)
• Ga waterfietsen met het hele gezin op het meer

Onze SUNtip: pak de boot van Breskens naar Vlissingen. De overtocht over de Westerschelde is een leuk uitje voor de kids. Wie weet vaar je wel langs de grote schepen die hier varen.

Bekijk Roompot Noordzee Residence

Roompot Noordzee Residence

Wat een fijn uitzicht vanuit je vakantiehuisje!

Europarcs Resort Zuiderzee, Flevoland

Aan het Veluwemeer vind je Europarcs Resort Zuiderzee. Tijdens jouw verblijf kun je kiezen uit een bungalow of uit een luxe tent. Hier hangt een fijn sfeertje hoor! Het vakantiepark is van alle gemakken voorzien en biedt veel mogelijkheden. Zo is er een (binnen)speeltuin, kinderboerderij en binnenzwembad. Ook wordt in de schoolvakanties vermaak georganiseerd voor de kleinsten, die terecht kunnen bij Beau & Bloem Kids Club. Of ga heerlijk met ze zwemmen in het zwembad, en huur daarna een skelter om het hele park rond te rijden. Een uitstapje is zo gemaakt met Pretpark Walibi en het Pittoreske Elburg op korte afstand van Resort Zuiderzee. Hier ga je zeker een heerlijke tijd beleven.

• Beoordeeld met een 7.9 uit 10 (Zoover)
• Leg je handdoek uit aan het privé-zandstrand

Bekijk Europarcs Resort Zuiderzee

Beste vakantieparken Nederland - Europarcs Resort Zuiderzee

Gezellig samenzijn in de sfeervolle woningen.

Center Parcs de Huttenheugte Drenthe

Wat kennen we in Nederland toch veel natuurrijke plekjes. Center Parcs de Huttenheugte is er net zo een. Het is gelegen midden in het bos en aan een meer. Veel families met jonge kinderen weten dit park te vinden door de uitstekende faciliteiten. Waterpret gegarandeerd met het binnenzwembad, de wildwaterbaan en het aquapark op het meer. De huisjes zijn comfortabel en perfect om samen in te verblijven. Ook de indoor speelhal, de kinderboerderij en de elektrische boten zorgen voor een perfecte vakantie voor het hele gezin. Als je dan toch in Drenthe bent, vergeet dan niet om de Hunebedden te bezoeken.

• Beoordeeld met een 4.0 uit 5 (op basis van Google Reviews)
• Met een VIP cottage heb je een sauna en bubbelbad in je vakantiehuisje

Bekijk Center Parcs de Huttenheugte

Beste vakantieparken Nederland - Center Parcs Huttenheugte

’s ochtends hoor je de vogels fluiten en zie je wellicht nog wat eekhoorns passeren.

De beste vakantieparken van Nederland

Dit waren ze: de beste vakantieparken van Nederland! Het fijne aan zo’n vakantiepark zijn de faciliteiten. Zeker als er leuke activiteiten zijn voor jong en oud, word jouw vakantie een groot succes. Voor welk vakantiepark kies jij? Ga jij voor een vakantiepark aan de kust? Of voor een vakantie in de groene omgeving van Limburg of Drenthe? Je bent hoe dan ook niet urenlang onderweg. Nog meer vakantieparken bekijken? Bekijk hier alle vakantieparken in Nederland.

Goed om te weten: Zeker in deze tijd kan het voorkomen dat bovengenoemde faciliteiten (tijdelijk) gesloten of niet beschikbaar zijn. We kijken graag met je mee naar de huidige regels en faciliteiten.

Fan van een vakantie in Nederland? Eerder schreven we al over de leukste weekendjes weg in Nederland en helpen we je kiezen met een vakantie naar de Waddeneilanden.

Geschreven door: Niels van Rijsbergen
Contentspecialist
Meer van Niels van Rijsbergen