5 minuten

Weekendje weg in Nederland? Ik zou ’t doen!

Wil je binnenkort een weekendje weg in ons eigen Nederland? Dat is altijd een goed idee. Ga er even een paar dagen tussenuit om te ontspannen, tijd voor elkaar vrij te maken en te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Klaar? Dit zijn onze tips voor een vakantie in eigen land!

Weekendje weg aan zee

Scheveningen, Renesse en Zandvoort zijn toch wel de bekendste kustplaatsen voor een nachtje in eigen land. Bovenal zijn deze plaatsen dan ook zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Wil je echter een keer iets anders? Wij tippen jou de volgende plekken voor een fijn weekendje weg aan zee.

Texel

Ongeveer 25 minuutjes met de boot en je geniet van alle rust, schoonheid en puurheid die het grootste Waddeneiland van ons land rijk is. Hoe fijn is het dat Texel ook nog de meeste zonuren van heel Nederland heeft? Met vele kilometers strand, duingebied, ongerepte natuur, musea en een heerlijke ongedwongen sfeer, ga je hier zeker genieten van een fantastisch weekendje weg!

Onze SUNtip:
Vergeet niet om fietsen te huren, want omdat het eiland niet zo groot is, is dit het perfecte vervoersmiddel om lekker veel te zien.

Friesland

Niet helemaal aan zee, maar wel aan het water! Aan het prachtige IJsselmeer ligt het charmante Friese dorpje Makkum, op rijafstand van de sfeervolle steden Leeuwarden en Sneek. Ook vind je in de buurt de Afsluitdijk en de ‘Elfstedenroute’. De route is dan wel sinds ’97 niet meer geschaatst op natuurijs, zelf kun je deze natuurlijk wel afleggen met de auto of fiets.

Zeeland

Uiteraard kan Zeeland ook niet ontbreken aan dit lijstje. Wij tippen jou Burgh-Haamstede. Eigenlijk bestaat de kustplaats Burgh-Haamstede uit twee afzonderlijke dorpen die naar elkaar zijn toegegroeid in de regio Schouwen-Duiveland. Een hele fijne plek als je wilt uitwaaien aan het strand met genoeg bezienswaardigheden. Zo heeft Burgh-Haamstede één van de grootste vuurtorens van Nederland, de Westerlichttoren, en ligt het op rijafstand van delta- en waterpark Neeltje Jans.

Vakantie Texel

Uitwaaien op Texel

Romantisch weekendje weg

Ga je er het liefst even een weekendje samen op uit? Even niksen en genieten van de aanwezigheid van elkaar. Dat is toch heerlijk! Nederland zit vol met mooie romantische plekjes, locaties en steden. Zet zeker de volgende plekken op je lijst.

Apeldoorn

Een romantische weekendje in koninklijk Apeldoorn? Dat gaat zeker lukken! De koninklijke familie heeft Paleis het Loo lange tijd als optrekje gehad om te wonen en werken. Met dierentuin Apenheul heb je ook gelijk een fijne plek gevonden waar gegarandeerd gelachen wordt om al die rare streken van de aapjes. Met de sfeervolle binnenstad én zelfs andere leuke steden als Deventer en Arnhem gaan jullie hier een heerlijke tijd tegemoet. Ook bezienswaardigheden als Kasteel De Cannenburgh, Park Berg en Bos of attractiepark Julianatoren liggen op rijafstand.

Valkenburg

In het zuiden van Limburg vind je het populaire en romantische Valkenburg. Wat ons betreft, een perfecte plek om een weekendje met je geliefde naartoe te gaan. Valkenburg is namelijk ontzettend veelzijdig met de vele bezienswaardigheden (zoals bijvoorbeeld de welbekende mergelgrotten of de steile Cauberg), de leuke fietsroutes, de gezellige terrasjes/restaurantjes en een bijzonder casino. Als klap op de vuurpijl ligt het ook nog eens dicht bij de historische stad Maastricht. Sterker nog, vanuit Valkenburg gaat er rechtstreeks een trein naar Maastricht. Zo sta je in slechts 10 minuutjes op het prachtige Vrijthof. Oftewel een weekendje Valkenburg is een weekendje veelzijdigheid. Ik zou ’t doen!

Groningen

Van het ene uiterste puntje van Nederland, gaan we naar het andere. De stad Groningen is een bijzondere combinatie van hip en charmant tegelijk. Geniet van de gezellige hippe koffietentjes en vintage boetiekwinkeltjes voor de ultieme shopervaring. Groningen is een fantastische stad om even een stapje terug te doen uit de dagelijkse hectiek en te genieten van de rust in een van de vele hofjes of parkjes zoals Het Noorderplantsoen. Denk ook eens aan een bezoek aan het Groninger museum, een beklimming van de Martinitoren voor een fantastisch uitzicht over de stad Of een rondvaart over de grachten. Wil je je weekend echt romantisch maken? Maak dan eens samen een wandeling langs de Hoge en Lage der A (de kades van de Drentsche Aa). Het is misschien wel het mooiste en meest romantische plekje van Groningen. In de winter wordt dit namelijk ook nog eens voorzien van prachtige verlichting!

Groningen

De kades van de Drentsche Aa in Groningen

Weekendje weg in een bungalowpark

Ga je met het hele gezin of vrienden/kennissen een weekendje weg in Nederland? Dan is een bungalowpark iets voor jou! Het fijne aan de bungalowparken is dat je alles bij de hand hebt. Hoe lekker is het dat de kids zich kunnen uitleven in het zwembad of bij de animatieclub die vele activiteiten organiseren?! Een bungalow is van alle gemakken voorzien, dus genieten staat hier voor jouw gezin of vriendengroep zeker op één. Wij lichten een paar bungalowtoppers uit.

Center Parcs Het Meerdal

Een heel fijn familiepark met vele mogelijkheden in de bossen, waar het hele gezin zich gaat vermaken. Een eigen pony verzorgen? Dat kan hier op Center Parcs Het Meerdal! Een fantastische dag beleven in pretpark Toverland? Dat is lekker dichtbij! Of gaan jullie met het hele gezin fietsen en spelen in de bossen? Center Parcs het Meerdal heeft daarnaast ook een geweldig zwemparadijs dus jullie gaan je geen moment vervelen. Dit wordt een heerlijk weekend!

Roompot Bospark Lunsbergen

Jouw huisje of stacaravan midden in een bosrijke omgeving van het prachtige Drenthe, wie droomt daar nu niet van? Roompot Bospark Lunsbergen is voorzien van een zwembad en speeltuin en misschien kom je Roompot Mascotte Koos Konijn ook nog wel tegen! Er is in de wijde omgeving voor het hele gezin voldoende te beleven. Wandel bijvoorbeeld door de bomen via het Boomkroonpad, bezoek de heidevelden van Nationaal Park het Dwingelderveld, de Hunebedden of geniet van alle dieren in Wildlands Emmen.

Leestip: voor meer fantastische bungalowparken, lees je ons blog over de beste vakantieparken van Nederland

Hunebedden in Drenthe

Hunebedden in Drenthe

Weekendje weg in Nederland? Ik zou ’t doen!

Het maakt niet uit met wie je een weekendje weggaat of wat je wensen ook zijn voor een vakantie in eigen land. In Nederland is de keuze reuze en steeds meer vakantiegangers kiezen gezien de omstandigheden voor een vakantie in Nederland. Heb je een fijn adresje gezien? Leg het dan snel vast, want de vakanties in Nederland zijn momenteel snel uitverkocht. We wensen je een fijne tijd in ons mooie landje!

Geschreven door: Niels van Rijsbergen
Contentspecialist
Meer van Niels van Rijsbergen