5 minuten

Wat te doen op Bali? Mijn persoonlijke tips! 

In Juni heeft reisspecialist Justin drie weken samen met mijn beste vriend het Indonesische eiland Bali bezocht. “Het was een reis om nooit te vergeten! Wat een prachtig eiland! Bali heeft eigenlijk alles voor de mooiste vakantie van je leven: mooie stranden, prachtige natuur, fijne cultuur, lieve mensen, lekker eten en drinken en bovenal erg mooie hotels.” Na het lezen van dit blogartikel weet je wat te doen op Bali en welke plekken je gezien moet hebben.


Watervallen in het noorden van Bali

Canggu & Seminyak; Heerlijk eten en drinken

Een heerlijke plek om te verblijven op Bali is Canggu. Ik begon hier mijn reis, aangezien dit een perfecte plek is om even te settelen en te genieten van lekker eten en een drankje. Ook kan je op deze plek perfect leren surfen. Canggu ligt in het zuidwesten en is ongeveer een uurtje rijden vanaf het vliegveld. De afstanden op Bali zijn niet groot, maar door de drukte in de grote steden zoals Denpasar en de wegen rijd je eigenlijk nooit harder dan 60 km per uur.

Als je jezelf afvraagt wat je moet doen op Bali, staat Canggu zeker bovenaan mijn lijst om heen te gaan! Deze stad staat bekend om zijn geweldige beachclubs en uitgaansleven. Daarnaast barst het hier van de Indonesische en Europese restaurants. Na je toch wel lange vlucht kom je hier even heerlijk bij aan het strand met een cocktail in je hand. Een tof hotel waar je zeker kan verblijven is het Swarga Suites Bali Berawa resort. Met een perfecte ligging, fijn zwembad en luxe kamers is dit de ideale uitvalbasis voor een heerlijke vakantie op Bali.

Seminyak ligt in het verlengde van Canggu en is een heerlijke plek om aan het strand te liggen met een Bintang (lokaal Balinees biertje) en je voeten in het zand. Ook heb je hier een van de mooiste zonsondergangen van het Indonesische eiland. Onze hoteltip voor deze plaats is Amadea Resort en Villas. Daarnaast is Tonys Villas en Resort een fijne plek voor je vakantie in Seminyak, Bali.


Genieten van het heerlijke eten in Canggu

SUNtips om te doen in Canggu en Seminyak:

  • Leer surfen bij een van de lokale surfleraren.
  • Ga uiteten bij Ithaka Warung Canggu of Warung Bernadette Seminyak voor de beste Indonesische keuken of als je zin hebt in iets meer westers, moet je bij L’osteria zijn voor heerlijke pizza’s en pasta’s.
  • Bekijk de zonsondergang aan het strand bij beachclub La Brisa.
  • Voetjes van de vloer bij Old Man’s in Canggu.
  • Bestel een cocktail bij mijn favoriete beachclub van de wereld: Finns in Canggu.

La Brisa, Bali
Heerlijk relaxen bij beachclub La Brisa

Een unieke stad in het hart van Bali; Ubud

Ubud ligt in het hart van Bali en staat bekend om zijn prachtige cultuur en fantastische activiteiten die je daar kan ondernemen. Het beste is om net buiten het drukke centrum tussen al het groen van de omgeving te verblijven. Er liggen zo veel mooie hotels midden in de jungle en tussen de rijstvelden! Met de scooter of taxi ben je dan snel weer in het centrum. Onze hoteltips zijn Mathis Retreat en Nandini Jungle Resort en Spa.

Onze SUNtip: Download Grab of Gojek om je goedkoop te verplaatsen. Voor een paar euro per rit kan je grote afstanden afleggen in een auto of achterop de scooter.

Het centrum van Ubud is erg gezellig met vele restaurants, barretjes en mooie gebouwen. Er zijn ook veel mooie tempels te vinden in deze stad. Wist je dat zelfs ieder huis een eigen tempel heeft?

wat te doen Ubud
Pura Tirta in Ubud

Ga langs de Ubud Market om toffe souvenirs te scoren en vergeet zeker niet te onderhandelen! Ook struinen door de straten en echt Indonesisch eten kan je hier perfect. ’s Avonds zijn bij veel bars live bandjes die écht goed kunnen zingen, heel leuk om te zien en horen! En het fijne van alles: Bali is zeer betaalbaar. Zo betaal je vaak voor een perfecte nasi goreng of beef rendang met een biertje nog geen 100.000 rupiah (omgerekend 6 euro).

Naast een unieke binnenstad, is de omgeving rondom Ubud ook erg indrukwekkend. Ik heb deze omgeving een dag met de auto en een middag met een e-fat bike ontdekt. Via bajabikes.nl reserveer je gemakkelijk een datum en tijdstip voor een (privé) fietstour. Op deze manier kom je langs allerlei prachtige watervallen, tempels, rijstvelden en andere landschappen. De Tegallalang rijstvelden en Pura Tirta Empul tempel zijn erg indrukwekkend. Dol op apen? Bezoek dan ook zeker Monkey Forest Ubud! Berg alleen je spullen goed op en maak geen oogcontact, aangezien de apen gek zijn op zonnebrillen, telefoons en flesjes water!


De rijstterrassen van Tegallalang

Wat je zeker moet doen op Bali: Ontdek Lovina!

Wil je verblijven in een minder toeristisch gebied? Dan is Lovina the place to be! Een fijne plek met een leuk centrum, fijn strand en unieke activiteiten. Lovina ligt namelijk in het Noorden van Bali, waar de natuur ongekend mooi is. In de omgeving kan je onder anderen vele tempels, watervallen, rijstvelden en jungle gebieden zien. Ook is de onderwaterwereld in het Noorden van Bali prachtig.

Verder is Lovina beach een fijn strand waar je prachtige zonsondergangen beleeft en een relaxte sfeer hangt. Daarbij eet je er heerlijk op het strand bij Warung Les Minerales. Hier had ik voor 3 euro een verse tonijnsteak gegeten. We werden meegenomen naar de keuken, waar de eigenaar ons liet zien dat de tonijn echt nét was gevangen. Ook Secret Garden is een gezellig klein restaurantje met heerlijk vers eten.

Onze hoteltip: Aneka Lovina

Het prachtige Zuidoosten van Bali: Prachtige stranden en fijne hotels

Het Zuidoosten van Bali is een fijne plek om te verblijven. Hier kom je helemaal tot rust met alle luxe die je maar wilt. Want naast veel dingen zien wil je natuurlijk ook relaxen en genieten van het moment. Deze regio van Bali kent vele fijne badplaatsen met fijne hotels. Onze favoriete plaatsen om te verblijven zijn Nusa Dua, Sanur, en Tanjung Benoa.


Nusa Lembongan

Vanaf Sanur is het ook mogelijk om een dagtrip te maken naar Nusa Lembongan of Nusa Penida.  Twee prachtige eilanden die gemakkelijk te bereiken zijn per boot. Binnen een half uur tot een uur sta je al op deze bijzondere locaties. Huur een scooter, ga snorkelen of doe een leuke dag tour op Nusa Lembongan of Penida en ontdek Indonesië. Deze eilanden staan bekend om de prachtige natuur, witte stranden en mooie onderwaterwereld.


De onderwaterwereld ontdekken

Waarom Bali zeker jouw volgende vakantie gaat worden!

  • De inwoners van Bali zijn erg lieve mensen.
  • Bali is een erg veilig eiland waar je je erg op je gemak zal voelen.
  • Je ervaart het ultieme vakantiegevoel in dit paradijs.
  • Leer een totaal nieuwe cultuur kennen.
  • Je verblijft in prachtige hotels waar je volledig in de watten wordt gelegd.
  • Ontdek de prachtige onderwaterwereld en zwem met de mooiste onderwaterdieren!
  • De rijstvelden, jungle en uitzichten in Bali gaan nooit vervelen!
  • Bezoek prachtige tempels zoals de Tanah Lot en Uluwatu Temple.
  • De Balinese en Indonesische keuken is misschien wel de lekkerste ter wereld.
  • Van feesten in de beachclub tot relaxen aan zee tijdens zonsondergang. In Bali kan het allemaal!

Voordat ik naar Bali op reis ging had ik geen idee wat me te wachten stond. Maar wat een onvergetelijke reis was dit zeg! Je maakt herinneringen voor het leven, leert veel leuke mensen kennen en bent echt even in een totaal andere wereld. Een vakantie die je nooit in je leven meer vergeet.


Het uitzicht vanaf onze accommodatie

Mijn tips voor een perfecte vakantie naar Bali

Dit waren mijn persoonlijke tips voor de vraag; wat te doen op Bali. Als je nog niet overtuigd bent of nog met vragen zit, kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Dan vertellen onze onlinereisspecialisten je graag waarom Bali de perfecte vakantiebestemming is!

Bekijk snel ons volledige aanbod voor een vakantie naar Bali en laat je verrassen door de prachtige hotels die dit eiland te bieden heeft.

Geschreven door: Justin Goverde
Reisspecialist
Meer van Justin Goverde