2 minuten

Op deze manier verdubbel jij jouw vrije dagen in 2024!

Als gepassioneerde reiziger wil je natuurlijk zoveel mogelijk vakantiedagen benutten om de wereld te verkennen. Wanneer je aan een fulltime baan gebonden bent, heb je doorgaans zo’n 24 vakantiedagen per jaar om iets van deze prachtige aardbol te zien. Maar met een slimme aanpak kun je jouw vrije dagen in 2024 verdubbelen. Hoe? Lees snel verder om erachter te komen.

Nationale vrije dagen in 2024

Voordat we kijken hoe jij je vrije dagen in 2024 maximaal benut, is het handig om te weten dat je op onderstaande data sowieso vrij bent. De combinatie van nationale vrije dagen in 2024 en jouw vakantiedagen zorgen voor de verdubbeling!

  • Nieuwjaarsdag op maandag 1 januari
  • Pasen op zondag 31 maart en maandag 1 april
  • Koningsdag op zaterdag 27 april
  • Bevrijdingsdag op zondag op 5 mei
  • Hemelvaartsdag op donderdag 9 mei
  • Pinksteren op maandag 19 en zondag 20 mei
  • Kerstmis op woensdag 25 en donderdag 26 december

Nieuwjaarsdag 2024

Het nieuwe jaar begint al gelijk met een nationale vrije dag op 1 januari. Gelukkig valt Nieuwjaarsdag op een maandag, waardoor jij het nieuwe jaar meteen goed begint! Neem jij dinsdag 2 januari ook vrij om bij te komen van het gefeest, dan heb jij 4 vrije dagen achter elkaar door er maar slechts één in te zetten! Kan je ook gelijk de nieuwjaarswensen overslaan. Wie weet vier jij Oud en Nieuw wel in een leuke Europese stad?

Pasen 2024

Pasen valt standaard op de zondag en maandag. Omdat niet iedereen vrij is op Goede Vrijdag, gaan we er voor het gemak even vanuit dat je vanaf Paaszaterdag vrij bent. Dat valt in 2024 op 30 maart. Eerste en tweede Paasdag vallen dus op 31 maart en 1 april. Neem jij de rest van de week vrij, dus van dinsdag 2 april t/m vrijdag 5 april, krijg jij maar liefst 9 dagen achter elkaar vrij door er 4 in te zetten. Misschien leuk om eens een weekje met de auto op pad te gaan?

Hemelvaart en Pinksteren 2024

Hemelvaartsdag valt in 2024 op donderdag 9 mei. Neem de vrijdag erna vrij en je geniet van een lang weekend van 4 dagen door er slechts één in te zetten. Maar het kan nóg mooier! Want vlak na Hemelvaartsdag komt Pinksteren, dat op zondag 19 en maandag 20 mei is. Neem jij maandag 13 mei t/m vrijdag 17 mei vrij, kost je dat wel 5 extra dagen, maar dan ben je wel in totaal 12 dagen vrij vanaf Hemelvaartsdag op 9 mei t/m Tweede Pinksterdag op 20 mei. Ideaal voor een lange vakantie!

Maar dat is nog niet alles, want wil jij bijvoorbeeld een verre reis maken? Neem dan van 4 mei t/m 2 juni vrij. Je zet weliswaar 18 dagen in, maar je krijgt er 30 vrije dagen in 2024 voor terug! Wel eerst even checken of je werkgever dat goed vindt, natuurlijk 😊.

Kerstmis 2024

Kerst is voor velen de leukste tijd van het jaar. En het kan nog leuker! Want ook in 2024 valt Kerstmis op doordeweekse dagen. Woensdag 25 en donderdag 26 december zijn als het goed is gereserveerd om met je dierbaren samen te zijn. Neem jij de rest van de week vrij, dus op maandag 23 december, dinsdag 24 december en vrijdag 27 december, zet je slechts 3 dagen in om met 9 vrije dagen in 2024 het jaar uit te gaan!

Van 26 naar 52 vrije dagen in 2024

Als jij 26 vrije dagen in 2024 op bovenstaande manieren inzet, krijg je er precies het dubbele voor terug. Wie wil dat nou niet? Oke, toegegeven moet worden dat je er met standaard 24 vrije dagen niet precies komt, maar misschien werk je wel een keertje over om zo alsnog aan 26 vrije dagen te komen. Of heb jij nog vrije dagen uit 2023 over? In ieder geval, wees niet te laat met het aanvragen van je vakantie op deze dagen, voordat meer collega’s op hetzelfde idee komen 😉. Je vrije dagen verdubbelen in 2024? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem