6 min

Dit zijn de 6 mooiste stranden van Lanzarote

Met zijn bijzondere vulkaanlandschappen en uitstekende klimaat, biedt Lanzarote iedereen een geslaagde vakantie. Met name strandliefhebbers komen hier volledig aan hun trekken. Je hebt hier namelijk prachtige en unieke stranden. De een nog mooier dan de ander! Maar welke dat zijn? Dat hebben we alvast voor je uitgezocht. Hierbij, de 6 mooiste stranden van Lanzarote.

1. Het buitenaardse strand van El Golfo

Lanzarote heeft meer dan genoeg prachtige zandstranden, maar een wel héél bijzonder strand is het strand bij El Golfo. Het is een vulkanisch strand, dat het gevoel geeft alsof je over de maan loopt. En dat zonder ruimtepak! Het strand heeft een kratermeer, dat door algen felgroen is gekleurd. Erg buitenaards allemaal. Daarom is het ook een strand dat je niet mag overslaan, tijdens je vakantie op Lanzarote. Daarbij moet wel gezegd worden, dat je van dit strand vooral met je ogen moet genieten. Het zwarte strand wordt namelijk erg heet aan de voeten!

mooiste stranden lanzarote el golfo

2. Playas de Papagayo, een strand met woeste kliffen

We hebben het hier over playas, omdat het niet één strand is, maar een groep stranden. In de volksmond worden al deze stranden Papagayo genoemd, wat niet erg is, want ze liggen vlakbij elkaar en lijken ook nog eens op elkaar. Het zijn ruige zandstranden, gelegen tussen hoge kliffen. Geen ligbedjes of strandtentjes: het is hier een en al natuur. De stranden zien er indrukwekkend uit, maar zijn toch geschikt voor het hele gezin. De kliffen zorgen namelijk voor beschutting, waardoor je geen last hebt van wind of golven. Daarnaast lopen de stranden langzaam af, waardoor de kinderen niet zomaar in het diepe belanden. De stranden bereik je makkelijk met de auto, of op de mountainbike vanuit Playa Blanca. Hoewel El Golfo misschien het mooiste strand is om te zien, is Playas de Papagayo de mooiste, waar je ook nog eens heerlijk op kunt neerstrijken.

mooiste stranden lanzarote playas de papagayo

3. Het knusse strand van Playa Blanca

Het strand van Playa Blanca zou zo een schilderij kunnen zijn. De blauwe zee en gouden strand zorgen samen met de witte huisjes, voor een prachtig kleurenpallet. Playa Blanca is een stadsstrand dat behoort tot de badplaats met dezelfde naam: Playa Blanca. Het strand ligt aan een gezellige boulevard waar je leuke restaurants en terrasjes vindt, om tussendoor even af te koelen met een koel drankje. Het is geen massale badplaats, zonder hoogbouw, waardoor alles knus oogt en aanvoelt. Playa Blanca is een fijne badplaats om te verblijven, en dankzij de ligging vlakbij Playas de Papagayo, een uitstekende uitvalsbasis om andere stranden te verkennen.

mooiste stranden lanzarote playa blanca

4. Kom tot rust op Flamingo beach

Playa Blanca heeft meerdere stranden en één daarvan is Flamingo beach. Het is een 200 meter lang wit zandstrand. Het strand ligt aan enkele groenzones en er zijn enkele barretjes en restaurants. Het strand straalt rust uit en is een fijne plek voor jong en oud. Het is niet te weerstaan hier een baantje te zwemmen of rustig een ijsje te eten. Het strand beschikt over douches, ligbedjes en parasols. Je kunt dus uren comfortabel doorbrengen op het strand.

mooiste stranden lanzarote playa flamingo

Kijk in de spiegel van Playa Famara

Na Playa Blanca en Flamingo beach in het zuiden, trekken we richting het noorden voor een strand van maar liefst 5 kilometer lang. Dit strand is Playa Famara. Een okergeel strand in Parque Natural del Archipiélago Chinijo. Dit enorme strand ligt tussen indrukwekkende kliffen en is op zijn mooist tijdens laagtij. Er wordt dan een gedeelte van het strand bloot gelegd, waar een klein laagje water op blijft liggen. Hierdoor verandert het strand in een reusachtige spiegel dat de hemel reflecteert. Het Famara strand is een ruig strand met een constante wind en golven. Het strand is daarom erg geschikt voor het beoefenen van watersporten, zoals surfen, windsurfen en kitesurfen. Om te zwemmen is het strand wat minder geschikt, tenzij het laagtij is. Er ontstaan dan grote plassen met ondiep water, waar je enorm veel waterpret kunt beleven.

mooiste stranden lanzarote playa famara

Dompel je onder in de levendigheid van Playa Grande

Playa Grande is een groot, goud zandstrand dat behoort tot de druk bezochte badplaats Puerto del Carmen. Waar je ook bent in de stad, je hoeft maar een paar honderd meter te lopen en je staat met je voeten in het zand. Het strand ligt aan een lange boulevard, vol met winkels en restaurants. Maar als je wil, is de rust ook te vinden. Het strand is namelijk zo groot, dat het nooit helemaal vol is. Verder zorgen vulkanische rotsen en palmbomen voor de nodige beschutting. Ook heb je vanaf het strand een mooi uitzicht op nationaal monument Los Ajaches.

mooiste stranden lanzarote playa grande

De mooiste stranden van Lanzarote volgens jou

Dit zijn volgens ons de mooiste stranden van Lanzarote, maar misschien denk jij daar na een vakantie op Lanzarote anders over. Daar kom je maar op een manier achter: door zelf te ontdekken tijdens een vakantie op Lanzarote! Neem dus eens een kijkje tussen onze vakanties op Lanzarote.

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin