5 min

Last minute augustus bestemmingen

Waar in juli de zomervakantie net begint, is deze in augustus volop in gang. Voor veel gezinnen is dit het moment om op vakantie te gaan. In het artikel over juli zijn er enkele last minute bestemmingen aan bod gekomen die in augustus net zo fijn zijn om de vakantie door te brengen. Daarom is het nu tijd om enkele andere bestemmingen toe te lichten om je te inspireren voor jouw last minute vakantie.

Portugal: indrukwekkende kustlijnen

Portugal is een bestemming die net misschien iets minder bezoekers trekt dan het naastgelegen Spanje. Geheel onterecht, want voor een zomervakantie is Portugal the place to be. Portugal heeft immers meer dan genoeg te bieden. Bruisende badplaatsen, de unieke kustlijn van de Algarve en boeiende steden als Porto en Lissabon. In augustus geniet je van volop zon en de temperatuur schommelt dan rond een heerlijke 28 graden. Het is een compleet vakantiepakketje dat je in augustus op zijn best beleeft!

last minute bestemming augustus portugal

Italië: last minute genieten

La bella Italië: het land van pasta en pizza. Niet alleen is het eten hier goed. Ook het weer is in augustus heerlijk. Er zijn weinig landen zo sfeervol als het beeldschone Italië. Echter kiezen veel mensen vaak voor een plek rond een meer, zoals het Garda- of Comomeer. Veel badplaatsen hebben immers vaak kleine kiezelstrandjes. Betekent dat dan dat er geen mooie lange zandstranden te vinden zijn? Nee hoor, wij kennen enkele prachtige bestemmingen binnen Italië, waar je uitgestrekte gouden stranden zult vinden. Het prachtige eiland Sardinië huist uitgebreide, paradijselijke stranden. Ook op het eiland Sicilië wordt je strandbehoefte uitstekend vervuld. Blijf je liever op het vasteland van Italië, dan kun je ook prima terecht op de langgerekte stranden van de streek Calabrië. Zo kun je genieten van die fijne Italiaanse cultuur en keuken én ook van strand. Dat maakt van Italië toch wel een héél fijne last minute bestemming voor augustus.

last minute bestemming augustus italie calabria

Bulgarije: al eens aan gedacht?

Nee? Dan is het goed om Bulgarije eens onder de aandacht te brengen, want de 375 kilometer lange kustlijn van de zwarte kust zal menig strandliefhebber bekoren. De naam zwarte kust klinkt misschien niet aantrekkelijk, maar de stranden hier zijn goudkleurig en de zee blauw. En dat is dan weer wél aantrekkelijk. Net als het prijsje van een vakantie naar Bulgarije 😉. Hier vind je natuurlijk Sunny Beach waar je uitstekend terecht kunt voor een feestje, maar er zijn ook kindvriendelijke badplaatsen, zoals Obzor. Daarnaast vind je hier waterparken voor ontzettend veel waterplezier. Alle strand en waterplezier valt overigens goed af te wisselen, want Bulgarije beschikt over weelderige natuur vol bossen en bergen. In de prachtige steden als Sofia snuif je de boeiende cultuur op. Een afwisselende bestemming en een pareltje om te ontdekken deze augustus.

last minute bestemming augustus bulgarije

Montenegro: in augustus hiernaartoe?

Montenegro is nog zo’n pareltje waar niet vaak aan gedacht wordt. Misschien wel goed, want dat betekent dat je deze bestemming rustig kunt ontdekken, zonder dat er sprake is van massatoerisme. Wat er te ontdekken valt? Nou, wat dacht je van prachtige baaien, mediterrane stranden (er zijn er maar liefst 24 met een blauwe vlag), mooie middeleeuwse steden en unieke landschappen. Zelfs voor de kinderen is het ontzettend leuk om dit allemaal te ontdekken. Wat al helemaal erg leuk is, is dat enkele stranden, zoals Petrovac, opblaasbare waterparken hebben. Er valt naast alle mooie ontdekkingen dus ook nog genoeg speelplezier te beleven. Ten slotte zorgen de temperaturen, die in augustus kunnen oplopen tot tegen de 30 graden, ervoor dat het aan het strand goed vertoeven is. Een volmaakte bestemming dus.

last minute bestemming augustus montenegro

Nog meer topbestemmingen voor in augustus

Augustus is een maand, waar in veel landen het weer piekt en daarom ideaal is voor een heerlijke zonvakantie. Kijk ook eens naar:

Waar ga jij in augustus naartoe?

Augustus is een perfect moment voor een last minute vakantie. Er zijn meer dan genoeg bestemmingen om uit te kiezen. Benieuwd naar al onze last minute bestemmingen? Neem dan eens een kijkje tussen onze last minutes.

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin