6 minuten

De beste hotels aan de Egeïsche kust uit mijn ervaring!

De Egeïsche kust is één van de mooiste stukjes van Turkije. Het is hier erg groen en bergachtig wat de omgeving heel indrukwekkend maakt. Je kijkt je ogen uit!

Verder staat dit gebied aan de westkust van Turkije bekend om de prachtige en charmante hotels. Van april tot en met oktober is het hier heerlijk genieten van het warme weer en prachtige cultuur. Deze omgeving staat ook bekend om de vele hoogstaande hotels met de meest uiteenlopende faciliteiten. Of je voor pure luxe, gastronomisch eten, de hoogste glijbanen of mooiste baaitjes gaat, de Egeïsche kust heeft het allemaal. Benieuwd geworden welk van deze beste hotels aan de Egeïsche kust bij jou past? Lees dan zeker dit artikel verder!

Mijn toppers van de Egeïsche kust!

De Egeïsche kust staat bekend om de vele leuke Turkse plaatsjes. Denk aan Kusadasi, Ozdere, Izmir en Bodrum. Hier bevinden zich tal van prachtige hotels die wij zeker zouden aanbevelen. Natuurlijk snappen we dat iedereen een ander idee heeft bij de perfecte vakantie aan de Egeïsche kust. Daarom heb ik hieronder een aantal echte aanraders op een rijtje gezet. Tijdens mijn studiereis heb ik verschillende hotels bezocht waardoor ik uit ervaring kan praten. Wanneer je iets in het echt gezien hebt, kan je perfect aanvoelen aan wie een hotel aan te bevelen is.

kust hotels beste Egeïsche

Ultiem resort voor kinderen en families: Hotel Ephesus aan de Egeïsche kust

Bij dit TUI Blue hotel zullen kinderen de tijd van hun leven hebben. Zo is er een waterpark waar zij tientallen glijbanen kunnen uitproberen en samen met hun vriendjes en vriendinnetjes een heerlijke tijd tegemoet gaan. Verder is er animatie aanwezig voor iedere leeftijd waardoor de kinderen de vakantie van hun leven hebben. Eentje om nooit meer te vergeten!

Maar natuurlijk is er ook genoeg te doen voor de ouders. Het hotel ligt bijvoorbeeld pal aan het strand, waar je geniet van het zonnetje op een ligbedje of een cocktail aan de strandbar. Een middagje relaxen in de sauna is ook een optie. Of gaan jullie met heel de familie uit eten bij een van de à la carte restaurants na een potje minigolf? Eén ding is zeker: Het hele gezin zal genieten tijdens het verblijf in dit ruim opgezette groene hotel met perfecte All Inclusive mogelijkheden. Hotel Ephesus is de perfecte uitvalbasis voor een fijne tijd in de zon.

Egeïsche kust hotel beste

Ontdek Kusadasi en de prachtige Egeïsche kust in Paloma Marina Suites

Wanneer je er graag op uit trekt is Paloma Marina Suites het ideale hotel voor jou! Doordat jullie verblijven op basis van halfpension, kunnen jullie na een heerlijk ontbijt de hort op! Ga bijvoorbeeld naar het strand, slenter door de sfeervolle straatjes van Kusadasi, ga shoppen in één van de prachtige winkelstraatjes of ga op excursie naar de Noordelijke Baaien.

Wanneer je weer terug bent in het hotel, kan je jezelf opfrissen in de ruime en zeer nette kamers. Het Paloma hotel biedt perfecte mogelijkheden voor zowel gezinnen als stellen. ’s Avonds geniet je van heerlijk vers eten in het buffet of à la carterestaurant. Wanneer je even een dagje bij het hotel wilt blijven kan dat ook bij het heerlijke zwembad. Een unieke accommodatie die alles in zich heeft om te behoren tot de beste hotels van de Egeïsche kust.

Hotels beste kust Egeïsche

Ongekende luxe tijdens een verblijf bij Club Marvy

Hotel Club Marvy is zonder twijfel één van de meest luxe en sfeervolle hotels van de regio, en misschien wel van Turkije. Het is ongekend hoe goed dit hotel bezig is om al hun gasten een onvergetelijke ervaring te geven. Zelfs aan de kleinste details is gedacht om ervoor te zorgen dat de vakantie onvergetelijk wordt voor jong en oud. Denk hierbij aan een heerlijke spa, yogaworkshops, premium cocktails, verse, biologische lokale producten, minimum waste concept, meerdere sportmogelijkheden, een prachtig waterpark, professioneel entertainment, ongekende uitzichten en fijn personeel dat altijd voor je klaar staat.

Club Marvy staat bekend om het ongekend hoge niveau van de keuken. Het hotel beschikt over meerdere à la carte restaurants waar de smaakpupillen verwend worden. Wordt het vanavond eten in het steakhouse, Italiaanse, Turkse of visrestaurant? Ook het buffetrestaurant is van een zeer hoog niveau waarbij je bijvoorbeeld kunt kiezen uit de lekkerste salades, kwaliteitsvlees of verschillende soorten verse vis van de lokale vismarkt die de chef vers voor je bereidt! Heb je een allergie? Geen probleem! Onze chefs bereiden graag iets waar jij gelukkig van wordt.

Andere unieke eigenschappen van dit hotel zijn de 2 privéstranden (1 familie en 1 adult only), de infinity pool met een geweldig uitzicht, een avontuurlijk aquapark en de heerlijke drankjes die te bestellen zijn bij de meerdere (zwembad)bars. Het luxueuze hotel beschikt over iets meer dan 300 kamers over een uitgestrekte oppervlakte, waardoor het totaal niet massaal en druk overkomt. Geniet van een drankje bij de cocktailbar aan het strand en bewonder de unieke zonsondergang waar je iedere dag meer van geniet. Een pareltje aan de Egeïsche kust.

’’En oh ja!’, nog een ander voordeel van dit ultra luxe hotel: je kan vanaf je ligbedje via een QR-code je drankjes bestellen. Het personeel komt deze vervolgens naar je bedje brengen. Dat is pas genieten!

Beste hotels Egeïsche kust

Kustur Club Holiday Village; een paradijselijk dorpje aan het strand

De naam zegt het al; het ruim opgezette resort van Kustur Club Holiday Village voelt echt als thuiskomen. Je verblijft in zeer nette bungalows waarbij je een leuk balkon hebt met zitje. Heerlijk wanneer je ook eventjes bij je huisje wil relaxen. Verder is het een goed onderhouden park met mooie tuinen en prachtige flora en fauna.

Verder loop je gemakkelijk naar het fijne strand toe waar even helemaal niets moet en alles mag. Ook beschikt het park over verschillende zwembaden die geschikt zijn voor kinderen, families maar ook stelletjes die meer rust willen en samen willen genieten. Aan eten en drinken kom je ook zeker niet tekort. Je kan overal wel een heerlijk restaurant of een fijne bar vinden, waarbij het panoramarestaurant aan de Egeïsche kust er zeker uitspringt!

Kustur Club

Paloma Pasha; een parel aan de kust

Het fijne hotel Paloma Pasha beschikt over alle aspecten om van een zorgeloze vakantie te genieten. Er zijn weinig zwembaden zie zo imposant zijn als deze. Het hotel ligt rondom het zwembad met in het midden het fijne buffetrestaurant en rooftop cocktailbar. Ook aan het zwembad zelf zijn er verschillende mogelijkheden om een heerlijk drankje te scoren.

Dagje aan het strand chillen? Ook dat kan op het zandstrand of de pier waar je in alle rust geniet van het zonnetje. Snorkelen of het beoefenen van andere watersporten behoort ook zeker tot de mogelijkheden.

Verder beschikt dit Paloma hotel over verschillende à la carte restaurants waar je gastronomisch verwend wordt. Zin om te dansen? Meerdere keren per week komt er tot 00.00 een leuke DJ die met prachtig uitzicht op zee gasten een fijne avond bezorgd.

Paloma Pasha is een uniek hotel van de Paloma keten die geliefd is onder veel van onze gasten. Zowel stelletjes als families zullen hier de tijd van hun leven hebben. Wil je een keer wat anders? Boek dan een Swim-Up kamer en plons zo vanaf je terras in het imposante zwembad. Ik zou ’t doen!

Paloma Pasha

Dit zijn persoonlijk mijn beste hotels van de Egeïsche kust

Ben jij ook zo enthousiast geworden over dit mooie stukje Turkije en de bijbehorende hotels die zich in deze buurt bevinden? Turkije heeft veel meer te bieden dan veel mensen zouden verwachten. Een onderschat land met prachtige zandstranden, landschappen, unieke cultuur en heerlijk eten en drinken.

Zit je nog met vragen, of wil je nog meer tips over de beste hotels van de Egeïsche kust? Ik hoor het graag!

 

Geschreven door: Justin Goverde
Reisspecialist
Meer van Justin Goverde