3 minuten

Mooiste stranden in Puglia – Dit zijn ze

Puglia, gelegen in de hak van Italië is niet voor niets de laatste jaren steeds populairder geworden onder de Nederlandse vakantieganger. De streek staat bekend om de vele schilderachtige dorpjes en de trulli’s, ookwel een stenen kegelhuisje, maar biedt zich ook aan als een super fijne zonvakantie aan zee. De mooiste stranden in Puglia? Wij vertellen het je!

Spiaggia di Vignanotica

Dit strand wordt door velen indrukwekkend genoemd en behoort wat ons betreft zeker tot de één van de mooiste stranden van Puglia. Het strand Vignanotica ligt in een mooie baai met witte kalkstenen rotsen dat zorgt voor een idyllisch beeld. Strijk neer op een ligstoel of haal een verfrissend drankje bij de bijliggende strandbar. Wat een heerlijk stranddagje!

Onze SUNtip: Houd er rekening mee dat het 10 euro kost om te parkeren, vanaf daar wandel je in ongeveer 5 tot 10 minuutjes via trappen naar het strand.

Mooiste stranden Puglia

Spiaggia di Torre Lapillo

Spiaggia di Torre Lapillo ligt ongeveer op 30 km afstand van zowel Gallipoli als Lecce, ideaal dus om te combineren tijdens jouw vakantie naar Puglia. Maar ook als je liever de hele dag wilt genieten van zon, zee en strand ben je bij deze baai aan het juiste adres. Dit strand is een lang, uitgerekt zandstrand en dit is de ideale plek om de zonsondergang te spotten, romantisch!

Onze SUNtip: Je vindt op dit strand ook een heerlijke beach lounge club genaamd Bahia del Sol Porto Cesareo met luxe ligbedden en hemelbedjes met parasols!

Mooiste stranden Puglia

Lama Monachile Polignano a Mare

Dit specifieke beeld heb je vast al eens voorbij zien komen! Dit piepkleine strandje is namelijk razend populair en ligt midden in het gezellige dorpje Polignano a Mare. Omringd door ruige kliffen bebouwd met huizen en met een kiezelstrand zijn waterschoenen geen overbodige luxe. En ohja; vergeet ook zeker niet een rondje te lopen door het centrum van Polignano a Mare, want ook hier vind je genoeg winkeltjes, restaurants en andere leuke plekjes om je dag door te brengen.

Onze SUNtip: Navigeer naar Belvedere su Lama Monachile voor het mooiste viewpoint van Polignano a Mare.

Mooiste stranden Puglia

Spiaggia del Pizzomunno

Spiaggia del Pizzomunno vind je in het noordelijke deel van Puglia, nog een stukje noordelijker dan de hoofdstad Bari. Dit strand staat bekend om de grote kalkstenen rots en de mooie kliffen, dat een uniek beeld geeft. Het strand wordt goed bijgehouden, is een schoon strand en bovendien veilig voor kinderen doordat het water zeer gelijkmatig afloopt. Leg jij zelf jouw handdoekje neer of huur je toch liever een strandbedje met een parasol? Aan jou de keuze op één van de mooiste stranden van Puglia!

Onze SUNtip: geniet bij deze mooiste plekken van Italië aan zee

Pizzomuno beach

Torre dell’Orso Beach

Van het noorden dalen we weer af naar het zuiden van de streek. Tussen de plaatsen Lecce en Otranto vind je namelijk Torre dell’Orso Beach. Een mooi, uitgestrekt strand met op de achtergrond prachtige rotspartijen. Daarnaast is het water hier azuurblauw waardoor je de bodem perfect kan zien en het dus ook ideaal is om hier met je snorkel het water in te duiken. Ben je met de kinderen? Huur een waterfiets of kayak en beleef samen veel waterpret tijdens jullie stranddag!

Onze SUNtip: Nu je toch in de buurt bent.. Maak ook een stop bij Grotta della Poesia, een natuurlijk bad tussen rotsen. Een mooi natuurverschijnsel!

Torre dell orso beach

Spiaggia di Punta Prosciutto

Zodra je dit strand opzoekt op het internet, snap je waarom Spiaggia di Punta Prosciutto niet mag ontbreken aan deze lijst met de mooiste stranden van Puglia! De naam mag dan wel iets weg hebben van een lekkere pizza, maar ook dit zachte, uitgerekte zandstrand is werkelijk waar heerlijk! Houd er rekening dat het strand in het hoogseizoen wat druk kan zijn, dit strand is namelijk ook erg geliefd bij de lokale bevolking. Maar desalniettemin zeker een strand dat niet mag ontbreken tijdens jouw vakantie naar Puglia.

Punta prosciutto

Onze SUNtip: Dit zijn de mooiste plaatsen in Puglia!

Welk strand in Puglia is jouw favoriet?

Natuurlijk zijn er nog veel meer stranden die we kunnen toevoegen aan de mooiste stranden van Puglia! Maak een roadtrip langs de kust en er zijn genoeg plekken waar jij heerlijk geniet van een dagje aan zee. Lijkt een vakantie naar Puglia jou wel wat? Bekijk ons aanbod! Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Vera van der Stelt
Contentspecialist
Meer van Vera van der Stelt