3 minuten

Mooiste plaatsen in Puglia – hier moet je naartoe

Puglia stond al voor een lange tijd op de Europese bucketlist van reisspecialist Vera en afgelopen voorjaar was het dan eindelijk zover! Voor een korte vakantie van 5 dagen vertrok ze naar deze fantastische, Italiaanse streek in de hak van de laars. Tientallen kilometers in de voeten en honderden foto’s later zijn dit naar haar mening de mooiste plaatsen in Puglia!

Alberobello

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen; Alberobello is namelijk het dorpje waar Puglia zo om bekend staat! Hier vind je de authentieke trulli’s, oftewel kegelvormige huisjes. Het stadje bestaat uit twee verschillende wijken namelijk Rione Monti, het toeristische gedeelte en Rione aia Piccola, de woonwijk. Tientallen trulli’s en vele kronkelende straatjes die allemaal even fotogeniek zijn. Alberobello mag je niet overslaan tijdens een bezoek een Puglia!

Onze SUNtip: Grand Hotel La Chiusa Di Chietri **** – Alberobello

mooiste plaatsen Puglia

Ostuni

Ostuni is één van mijn favorieten in dit rijtje met de mooiste plaatsen in Puglia. De stad wordt ook wel La Cittá Bianca genoemd en dat snap ik heel goed! Alle straatjes, huizen en noem maar op zijn namelijk wit. Je vindt hier veel gezellige winkeltjes zoals de keramiekwinkel Carella, kleurrijke bloemen en terrasjes voor een heerlijk Italiaans gerecht. Wil je in Ostuni een keer lekker uiteten? Dan moet je zeker naar Borgo Antico Bistrot!

Onze SUNtip: Grand Masseria Santa Lucia **** – Ostuni

mooiste plaatsen Puglia

Polignano a Mare

Dit beeld heb je vast ook al eens voorbij zien komen, Polignano a Mare ligt namelijk heerlijk aan de kust en biedt één van de mooiste uitzichtpunten van Puglia! Wandel door de nauwe, gezellige straatjes naar Belvedere su Lama Monachile en geniet van het fenomenale uitzicht op het mini strand. Verder is het ook mogelijk om over de brug naar de andere kant van het dorpje te wandelen naar de kliffen. Polignano a Mare is zeker een must!

Onze SUNtip: Mgallery Borgobianco Resort En Spa ***** – Polignano a Mare

Polginano a mare

Monopoli

Een kwartiertje van Polignano a Mare vandaan vind je het dorpje Monopoli, dat ook aan de kust ligt. Dit dorpje staat bekend als vissersstadje met een pittoresk haventje waar de blauwe roeibootjes dobberen op het water. Daarnaast kun je hier heerlijk ronddwalen door de smalle steegjes. Ben jij een liefhebber van visgerechten? Dan ben je in Monopoli aan het juiste adres! Hier worden veel restaurants dagelijks voorzien van verse vis.

Onze SUNtip: Porto Giardino **** – Monopoli

Monopoli Puglia

Matera

Ondanks dat Matera officieel niet behoort tot de streek, mag Matera zeker niet ontbreken aan dit blog met de mooiste plaatsen in Puglia! Wist je namelijk al dat Matera nog eens 5000 jaar ouder is dan Rome? Een eeuwenoude stad dus dat sinds1993 behoort tot de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Matera wordt ook wel de City of Caves genoemd door de vele grotten, die vandaag de dag nog steeds bewoond zijn of zijn omgebouwd tot winkel, restaurant of hotel. Voor een bezoek aan Matera kan je zeker een volledige dag uittrekken!

Onze SUNtip: Het mooiste viewpoint van Matera is wat mij betreft Belvedere di Piazza Giovanni Pascoli

mooiste plaatsen Puglia

Lecce

We zakken steeds iets dieper in de hak van Italië, Lecce it is! Deze stad is eigenlijk een groot openlucht museum met zijn mooie gebouwen in Barok stijl. Wat je niet mag overslaan en eigenlijk ook niet te missen is? Dat is Piazza Sant’Oronzo, het grootste plein van de stad. Hier vind je zelfs een Romeins amfitheater! Oftewel, houd je wel van wat geschiedenis en mooie architectuur? Dan mag je Lecce zeker niet overslaan.

Onze SUNtip: Dit zijn de mooiste stranden van Puglia

Lecce Puglia

Otranto

En als laatste van deze lijst met de mooiste plaatsen in Puglia: Otranto! Wat een leuk en gezellig stadje is dit! Hier vind je veel winkeltjes met handgemaakte spullen zoals sieraden, vazen, sjaals, manden en nog veel meer, enorm leuk! Daarnaast is de historie hier nog altijd voelbaar. Zo loop je langs de vestingsmuren en is het kasteel van Otranto het middelpunt van het stadje. En nog een andere tip; tussen Lecce en Otranto vind je Grotta della Poesia, een natuurlijk plas tussen kliffen en grotten. Zeker een bezoekje waard!

Onze SUNtip: Basiliani **** – Otranto

Otranto Puglia

Dit waren voor mij de mooiste plaatsen in Puglia

En dit waren slechts de hoogtepunten van mijn rondreis door Puglia! Mocht je jouw rondreis nog willen uitbreiden kan je kijken om Bari, Cisternino, Gallipoli, Martina Franca en Locorotondo toe te voegen. Dit zijn namelijk stuk voor stuk ook weer leuke dorpjes en steden om te bezoeken.

Wil je na het lezen van dit blogartikel ook dolgraag op vakantie naar Puglia? Dat begrijp ik helemaal! Bekijk ons aanbod naar Puglia en wie weet vertrek jij binnenkort naar deze heerlijke streek.

Geschreven door: Vera van der Stelt
Contentspecialist
Meer van Vera van der Stelt