4 min

5x tips om een goedkope vakantie te boeken

Wie op zoek gaat naar een vakantie, zoekt niet alleen naar een prachtige bestemming of een uitstekend hotel. Je zoekt ook naar de beste prijs. Wil jij weten hoe je de beste deals scoort? Met deze tips gaat dat zeker lukken!

Tip 1: Ga buiten het hoogseizoen op vakantie

Misschien een no-brainer, maar zeker een tip om niet te vergeten. Wanneer het hoogseizoen voorbij is en er een stuk minder mensen zijn die op vakantie gaan, vullen vliegtuigmaatschappijen hun stoelen en hoteleigenaren hun kamers het liefst nog zo ver mogelijk. Ook als dat moet tegen een heel zacht prijsje! Doe er je voordeel mee, als dat kan ten minste. Het is namelijk helaas ook een tip, waarmee je niet zoveel kan als je gebonden bent aan het hoogseizoen door de schoolvakanties.

goedkoop vakantie boeken buiten hoogseizoen

Tip 2: Boek All Inclusive

Misschien lijkt een All Inclusive in eerste instantie wel duurder dan een ‘normale’ vakantie. Maar als je eenmaal gaat rekenen, zul je zien dat een All Inclusive vaak goedkoper is onderaan de streep. Hoe komt dat dan? Nou, omdat het eten en drinken al bij de prijs inbegrepen zit. Dat betekent dat je niet elke dag op zoek hoeft naar een restaurant, waar je ook elke dag een nieuwe rekening gepresenteerd krijgt. Dit kan aardig oplopen! Als je alle bonnetjes bij elkaar legt, is een All Inclusive daarom toch vaak voordeliger.

goedkope vakantie boeken all inclusive

Tip 3: Boek tijdens het vroegboekseizoen

Er is een reden waarom veel mensen in januari hun vakantie boeken. Het vroegboekseizoen is dan namelijk in gang en je profiteert dan van kortingen. Dat komt omdat de hotelkamers en vliegtickets voor het komende jaar dan beschikbaar komen. Voor vliegmaatschappijen en hoteleigenaren biedt het veel geruststelling als deze opgevuld worden en daarom stunten ze met prijzen. Zo zijn ze er zeker van dat plekken opgevuld worden. Voor jou betekent het dat je die ene droomvakantie met een leuke korting kunt scoren. Oh: en hoewel het vroegboekseizoen piekt in januari, begint het seizoen in september eigenlijk al. Dus neem al zeker een kijkje tussen onze zonvakanties; misschien vind jij je droomvakantie nu al. Meer informatie over hoe het werkt met vroegboekkorting? Dat lees je in dit artikel.

goedkope vakantie boeken vroegboeken

Tip 4: Scoor een last minute deal

Gek genoeg kun je ook het tegenovergestelde doen van vroeg boeken. Namelijk laat boeken, oftewel: last minute boeken. Het komt maar vaak genoeg voor dat er een plekje overblijft in zowel het vliegtuig en het hotel. En ook voor deze aanbieders geldt dat het meer loont om het plekje tegen een lage prijs op te vullen, dan om hem leeg te laten. Op die manier kun jij een goede deal scoren. Natuurlijk zitten er wel risico’s aan verbonden. Zo kan het net zijn dat het hotel of de vlucht die jij voor ogen had al vol zit. Gelukkig vind je bij SUNtip 5000+ last minutes. Je zult vast wel een vakantie vinden die helemaal bij je past.

goedkope vakantie boeken last minute

Tip 5: Reis naar de minder bekende landen

Hoe vaak hoor je mensen praten over een vakantie naar Bulgarije, Montenegro of Malta? Niet vaak waarschijnlijk, maar toch doet Malta niet onder voor de Algarve, Bulgarije niet voor Spanje en is Montenegro het Italië van Oost-Europa. Toegegeven: afhankelijk van je vertrekdatum kan Spanje of Portugal ook goedkoper uitvallen, maar als het om zon en strand gaat, kan het zeker lonen om eens te kijken naar de minder bekende bestemmingen. Wie weet vind jij net die ene onontdekte parel van een aanbieding.

goedkope vakantie boeken malta

Malta

Met deze tips kun jij goedkoper vakantie boeken

Wil jij het meeste waar voor je geld? Volg dan deze tips op en het boeken van een goedkope vakantie gaat zeker lukken! Ik zou ’t doen.

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin