3 minuten

Verdubbel je vakantiedagen in 2025 met SUNtip!

Is het voor jou ieder jaar weer een grote goocheltruc om het meeste uit jouw vakantiedagen te halen en deze slimmer te benutten dan jouw collega’s? Mooi! Laat ons jou ook dit jaar weer helpen naar hoe jij je vakantiedagen het beste kunt benutten in 2025. We zetten niet alleen de nationale vrije dagen voor je op een rij, maar laten je ook zien hoe je deze optimaal kunt combineren met je vakantiedagen. En natuurlijk tippen we je meteen een paar fantastische bestemmingen die perfect passen bij jouw extra vrije tijd!

Nationale feestdagen 2025

Dit zijn de nationale vrije dagen waarop je in 2025 sowieso vrij bent. Combineer ze met je vakantiedagen en creëer lange weekenden of zelfs minivakanties. Van 24 naar 48 vakantiedagen? Het kan! Verdubbel nu je vakantiedagen in 2025 met SUNtip!

  • Nieuwjaarsdag: Woensdag 1 januari
  • Goede Vrijdag: 18 april (let op: niet iedereen is vrij)
  • Pasen: Zondag 20 en maandag 21 april
  • Koningsdag: Zaterdag 26 april (zondag is een rustdag, vandaar zaterdag)
  • Bevrijdingsdag: Maandag 5 mei
  • Hemelvaartsdag: Donderdag 29 mei
  • Pinksteren: Zondag 8 en maandag 9 juni
  • Kerstmis: Donderdag 25 en vrijdag 26 december

Nieuwjaarsdag 2025

1 januari 2025 valt op een woensdag. Als we dan kijken naar kerstmis 2024, valt dit op een woensdag en donderdag. Wanneer jij vrijdag 27, maandag 30 en dinsdag 31 december vrij vraagt, zet je drie vakantiedagen in tegenover acht dagen vrij! Of vraag vrij van maandag 23 tot vrijdag 27 december. Je zet dan drie vakantiedagen in tegen negen vrije dagen! Dat is pas goed bijkomen van alle feestdagen. Overweeg een winterse vakantie naar Oostenrijk, een zonnige vakantie naar de Kaapverdische Eilanden of een stedentrip naar Praag voor die periode.

Vakantiedagen in 2025

Pasen en Goede Vrijdag 2025

In 2025 vallen Pasen en Koningsdag kort na elkaar. Neem tussen Goede Vrijdag en de week na Pasen vier vakantiedagen op (van 14 tot 17 april of 22 tot 25 april) en je hebt ineens tien dagen vrij! Zo verdubbel je gemakkelijk je vakantiedagen in 2025 en het is het perfecte moment om de voorjaarszon op te zoeken in Zuid-Europa. Denk bijvoorbeeld aan een week naar een Grieks eiland of een stedentrip naar Barcelona.

Hemelvaart en Pinksteren 2025

Hemelvaartsdag valt op donderdag 29 mei. Vraag vrijdag 30 mei vrij en je geniet van een heerlijk lang weekend. Is je dat veel te kort? Vraag dan van Hemelvaart tot aan Pinksteren vrij (30 mei t/m 6 juni). Je ruilt dan zes vakantiedagen in tegen twaalf vrije dagen! Dan heb je mooi de tijd om Puglia of IJsland te verkennen.

Wil je echt even weg en het liefste verder weg? Vraag dan van zaterdag 3 mei tot zondag 1 juni vrij. Je zet wel in totaal 18 vakantiedagen in, maar je krijgt er dertig vrije dagen voor terug. Het perfecte moment om naar Bali of Thailand te gaan.

Vakantiedagen in 2025

Kerstmis 2025

Kerst is de allerleukste tijd van het jaar en dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk tijd met je familie doorbrengen. Kerstmis valt dit jaar op een donderdag en vrijdag, wat betekent dat je zonder extra vakantiedagen al vier dagen vrij hebt. Wil je langer genieten van deze feestperiode? Vraag dan 22, 23, 24, 29, 30 en 31 december en 2 januari vrij. Je hebt dan zestien vrije dagen terwijl je maar zeven dagen inlevert. Je kunt dan zowel bijkomen van de feestdagen als je oud & nieuw feestje. Dat klinkt als muziek in de oren toch?

Van 24 naar 50 vrije dagen in 2025

Met een slimme planning maximaliseer je je vakantiedagen in 2025. Zelfs als je er 24 hebt zoals de meeste mensen, hoef je maar 20 vakantiedagen op te nemen om er 46 voor terug te krijgen. Dan heb je zelfs nog vier vakantiedagen over die je kunt inzetten hoe jij dat wilt! Of heb je nog vrije dagen over uit 2024? In ieder geval, wees niet te laat met het aanvragen van je vakantie, want wanneer je collega’s dit lezen, zullen zij dezelfde truc willen toepassen.

Je vakantiedagen in 2025 verdubbelen? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Shanna Hazeu
Contentspecialist
Meer van Shanna Hazeu