2 minuten

Waarom een vakantie met huurauto een slimme keuze is!

Een vakantie met huurauto geeft je de ultieme vrijheid om meer van het land te ontdekken. In plaats van vastzitten aan strakke reisschema’s of afhankelijk te zijn van openbaar vervoer, verken je de mooiste plekjes op je eigen tempo. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer mensen hiervoor kiezen. Recente cijfers van SunnyCars tonen aan dat de populariteit van huurauto’s tijdens vakanties flink is gestegen, met een groei van maar liefst 36% ten opzichte van vorig jaar. Wil je het meeste uit je vakantie halen? Lees verder voor meer redenen waarom een huurauto de perfecte aanvulling is op jouw vakantie! 

Ontdek verborgen pareltjes op je eigen tempo

Met een huurauto kom je op plekken die je anders niet zou zien. Van afgelegen strandjes tot pittoreske dorpjes, jij bepaalt waar je heen gaat. Een huurauto geeft je de vrijheid om op avontuur te gaan en onderweg spontaan te stoppen bij dat ene mooie uitzichtpunt of dat leuke restaurantje op de route. Geen schema’s en geen stress om op tijd bij de bus of trein te zijn. Met een huurauto vertrek je wanneer jij dat wilt en bepaal je zelf hoe lang je ergens blijft. Dat is pas écht genieten van je vakantie! 

Vakantie met huurauto

Meer ontdekken voor minder geld

En nu hoor ik je denken, oh jee, nog een extra kostenpost. Hoewel een vakantie met huurauto op het eerste gezicht misschien een extra kostenpost lijkt, kan het je uiteindelijk juist geld besparen. Vooral als je van plan bent om meerdere steden of gebieden te bezoeken, kunnen de kosten van openbaar vervoer of georganiseerde excursies snel oplopen. Tel daarbij op dat je vaak ook vervoer van en naar het vliegveld nodig hebt, zoals een taxi of shuttle. Daarnaast ben je niet meer afhankelijk van de prijzen van taxi’s of dure dagtrips.  

Maximaliseer je vakantietijd

Nog een voordeel van een vakantie met huurauto betekent ook dat je geen kostbare vakantietijd verspilt aan het wachten op treinen of bussen. Je bepaalt je eigen vertrektijd en route, waardoor je snel en efficiënt van de ene naar de andere bestemming rijdt. Dit geeft je meer tijd om daadwerkelijk te genieten van de bezienswaardigheden, in plaats van urenlang op een station of in een bus door te brengen. Een huurauto zorgt ervoor dat je meer kunt zien in minder tijd. Het is de ideale manier om alles uit je vakantie te halen zonder tijdsdruk. Dat klinkt heerlijk toch? 

Boek zonder zorgen je huurauto

Boek zonder zorgen je huurauto van SunnyCars via SUNtip! Het fijne aan een SunnyCars huurauto boeken via SUNtip is de flexibele annuleringsoptie. Daarnaast is alles super geregeld. Je krijgt een schade en diefstal verzekering, ongelimiteerd aantal kilometers tijdens je vakantie en volledige terugbetaling van het eigen risico bij alle schade. Dat geeft je de vrijheid om je vakantieplannen zonder stress te maken. Wil je toch liever later pas je huurauto boeken? Houd er dan rekening mee dat kort voor vertrek de prijzen vaak een stuk hoger liggen en er minder keuze is. 

huurauto met vakantie

Dus, waar wacht je nog op? Wil je optimaal genieten van je reis en elke hoek van je bestemming verkennen? Een vakantie met huurauto is dé beste manier om verborgen pareltjes te ontdekken en het meeste uit je tijd te halen. Maak het jezelf makkelijk en boek een huurauto bij SUNtip voor je volgende avontuur. Dit doe je eenvoudig na het klikken op de prijs van je accommodatie. Ik zou ’t doen! 

Geschreven door: Julia Storm
Contentspecialist
Meer van Julia Storm