4 minuten

Mooiste plekken in Griekenland

Stel je voor: zonovergoten stranden, azuurblauw water, charmante dorpjes en een geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Welkom in Griekenland! Dit betoverende land is een schatkist vol adembenemende landschappen en culturele wonderen. Of je nu een liefhebber bent van hoge bergen, prachtige stranden of historische bezienswaardigheden, Griekenland heeft het allemaal. Volgens ons zijn dit de mooiste plekken in Griekenland die je gezien wil hebben!

Meteora-kloosters, Thessalië

Hoog bovenop indrukwekkende rotsformaties staan de Meteora-kloosters. Wandelend over de smalle paadjes bereik je deze oude kloosters waarbij je direct het gevoel krijgt dat je terugreist in de tijd. Deze kloosters, ooit gebouwd door monniken die op zoek waren naar een leven van afzondering en devotie, vormen een waar architectonisch meesterwerk. Elk klooster heeft zijn eigen charme en geschiedenis, en samen creëren ze een bijzonder geheel dat je absoluut moet zien om te geloven. Het is bijna alsof je door een levend museum loopt! Kun je je voorstellen hoe het moet zijn om hier, ver weg van de drukte van alledag, tot rust te komen en te genieten van het adembenemende uitzicht over het Griekse landschap?

Onze SUNtip: Ga niet met de auto naar de kloosters, maar wandel vanuit het dorpje Kastraki. Je hebt schitterend uitzicht op de rotsformaties en komt langs allerlei unieke minder bezochte plekjes.

Myrtos Beach, Kefalonia

Een strand wat je gezien moet hebben om te geloven dat het echt bestaat, dat is Myrtos Beach in Kefalonia. Langs kronkelende weggetjes en groene heuvels rijd je naar beneden. Eenmaal daar, zie je het witte strand en het kristalheldere water dat zich uitstrekt zover je kunt kijken. Het contrast tussen de blauwe zee en de groene kliffen rondom is simpelweg prachtig en de reden waarom het behoort tot de mooiste plekken in Griekenland. Het water is perfect om in af te koelen, en de rustige sfeer nodigt je uit om even helemaal te ontspannen. Vergeet niet je camera mee te nemen, want deze plek is een droom voor fotografen!

Onze SUNtip: Verblijf in het fijne Hotel Lassi, een mooi en rustig hotel dichtbij het strand.

Vikos-kloof, Epirus

Ben je klaar voor een onvergetelijke wandelervaring in een van de indrukwekkendste kloven van Europa? De Vikos-kloof in Epirus wacht op jou! Bij het betreden van de Vikos-kloof voel je meteen de bijzondere sfeer van deze plek. Het pad neemt je mee langs rivieren, door bossen en biedt talloze uitkijkpunten waar je even kunt stoppen en genieten van het uitzicht. Terwijl je door de kloof loopt, word je omringd door een rijke flora en fauna die dit gebied zo uniek maakt. De steile wanden en het ruige landschap maken het een van de mooiste plekken in Griekenland.

Onze SUNtip: Start je wandeling vanuit het minder bekende dorp Monodendri en loop richting het uitkijkpunt Oxia. Dit punt biedt een spectaculair uitzicht over de kloof zonder de grote menigten.

Mount Olympus, Thessalië

Beklim de legendarische berg van Griekenland en ontdek de verblijfplaats van de oude Griekse Goden. Mount Olympus is de hoogste berg van Griekenland en een waar avontuur om op de top te komen. Je wandelt door dichte bossen, waar je het zachte geruis van beekjes hoort en de frisse berglucht inademt. Terwijl je omhoogklimt, verandert het landschap en word je omringd door ruige rotsformaties en alpenweiden vol bloemen. Iedere stap brengt je dichter bij het adembenemende uitzicht vanaf de top. En wie weet, misschien spot je wel een van de zeldzame dieren die hier leven, zoals de Balkan-gems of de gouden arend.

Onze SUNtip: Rondom Mount Olympus vind je charmante dorpen waar je de lokale cultuur kunt opsnuiven en geniet van authentieke Griekse gerechten.

Samariakloof, Kreta

De wekker gaat al vroeg, je kijkt naar buiten en het begint net langzaam te schemeren. Je springt je bed uit, want je weet deze dag wordt fantastisch! Je gaat namelijk de Samariakloof bewandelen. Met maar liefst 16 kilometer behoort het tot een van de langste kloven van Europa en daarmee is het een van de mooiste plekken in Griekenland. Eerst wandel je op paden onder de schaduw van de bomen, dan volg je de kabbelende beekjes en het laatste deel gaat door de indrukwekkende IJzeren Poort, het smalste punt van de kloof waar de rotswanden bijna elkaar raken. Ook kom je tijdens je wandeling langs verlaten dorpjes, zoals het oude Samaria, waar je even kunt pauzeren. Daarnaast zie je onderweg misschien wel de unieke kri-kri, de wilde geiten van Kreta, die hier hun thuis hebben.

Onze SUNtip: Om goed uitgerust aan je wandeling door de Samariakloof te beginnen, verblijf je in het Marika Hotel.

Elafonissi Beach, Kreta

Een van de mooiste plekken in Griekenland bestaat uit prachtig wit gemengd met roze zandstrand dat overloopt in turquoise water. We hebben het over Elafonissi Beach op Kreta. Dit bijzondere strand aan de zuidwestkust van Kreta is een must-visit voor iedereen die houdt van zon, zee en zand. Of je nu liever relaxt op een strandbedje of de kleurrijke onderwaterwereld ontdekt, Elafonissi heeft voor ieder wat wils. Het water is erg ondiep waardoor je naar het eilandje voor de kust kan wandelen. Hier ontdek je de ongerepte natuur en verborgen baaien. Het strand is een beschermd natuurgebied, waardoor je zeker geniet van de rust en de mooie omgeving.

Onze SUNtip: Verblijf aan de noordkant van het eiland bij Chania Flair By Corissia. Vanuit hier verken je met je huurauto de mooiste plekken in Griekenland.

Zijn dit dan alle mooiste plekken in Griekenland?

Nee! Natuurlijk niet! Er is nog zoveel meer moois in Griekenland te ontdekken zoals Balos Beach, Shipwreck Beach en de Melissani-grot. Laat je betoveren door de rijke historie, adembenemende landschappen en de hartelijke gastvrijheid van de Grieken. Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het plannen van jouw onvergetelijke reis naar Griekenland. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Shanna Hazeu
Contentspecialist
Meer van Shanna Hazeu