4 minuten

Top idee! Winterzon op de Canarische Eilanden

Er staat weer een nieuwe winter voor de deur. Snak jij naar de winterzon? Denk dan aan de Canarische Eilanden! Het is dé perfecte bestemming, op slechts 4,5 uur vliegafstand, om het hele jaar op vakantie te gaan. Dus ook om heerlijk te overwinteren. Wij vertellen je graag waarom een winterzonvakantie naar de Canarische Eilanden altijd een top idee is!

Op de Canarische Eilanden is het weer aangenaam in de winter

De gunstige, zuidelijke ligging van de Canarische Eilanden zorgen ervoor dat het hier in de winter prima vertoeven is. Het klimaat van de Canarische Eilanden is tropisch. Dat betekent dat de zomers warm zijn en de winters zacht. Maar hoe zacht dan? Met een temperatuur tussen de 19ºC en 22ºC én de zon die nog volop schijnt, voelt het aan als mooi voorjaarsweer, zoals wij die in Nederland kennen. Ideaal dus als je zin hebt om te relaxen aan het zwembad of het strand.

Eindeloze stranden om uit te kiezen

Als de zon dan toch zoveel schijnt in de winter, kun je maar beter je zwemkleding en badhanddoek inpakken voor één of meerdere stranddagen. De 7(!) Canarische Eilanden hebben talloze verschillende stranden, van vulkanische stranden tot aan echte witte zandstranden; je kunt het zo gek niet bedenken. Eén ding is zeker: ze zijn allemaal prachtig en het bezoeken meer dan waard!

Winterzon op de Canarische Eilanden

Het Las Teresitas strand op Tenerife

Het ene eiland is net iets warmer dan het andere eiland

Ondanks dat de Canarische Eilanden vlakbij elkaar liggen, is het klimaat verschillend. Zo ligt de temperatuur op La Palma wat lager dan op Gran Canaria en schijnt de zon in het zuiden van La Gomera twee keer zoveel dan in het noordelijke deel van het eiland. In dit blog beschreven we al eens welk Canarisch Eiland het warmst is.

Winterzon op de Canarische Eilanden

Het bergdorpje Tejeda op Gran Canaria is extra mooi met stralend weer!

Ieder eiland heeft wel iets dat bij jou past

Je weet nu dus dat, ondanks de temperatuurverschillen, het prima vertoeven is op elk van de Canarische Eilanden in de winter. Dan is de volgende stap het kiezen van het eiland dat bij jou past. Met de zes grootste eilanden La Palma, Gran Canaria, La Gomera, Lanzarote, Tenerife en Fuerteventura snappen wij dat het best lastig kiezen is. Kies je bijvoorbeeld voor het bruisende leven op Gran Canaria of juist voor ongerepte natuur en genoeg rust op Lanzarote en Fuerteventura?

Winterzon op de Canarische Eilanden

Op Fuerteventura geniet je in de ongerepte natuur van alle rust

Er is genoeg te doen en te zien

Je hoeft niet te vrezen dat er op de Canarische Eilanden in de winter niets te beleven valt. Juist doordat het een winterzonbestemming is, en de eilanden het hele jaar door toeristen trekken, is er ook in de winter genoeg te doen en te zien. Zo kun je op veel terrasjes terecht voor heerlijke tapas of een lekkere sangria. Ook zijn veel attracties open, zoals Museo Atlantico, een onderwatermuseum op Lanzarote. De mooiste bezienswaardigheden van de Canarische Eilanden kun je dan ook met een gerust hart bezoeken. Welke vind jij het mooist?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Welcome to Crossing the Rubicon, a way to no return about #art #marinelife #sustainability #scubadiving in #lanzarote #canaryislands

Een bericht gedeeld door Museo Atlántico (@museoatlantico) op

Je hebt een ruime keus uit uitstekende hotels

Bij zulke geweldige eilanden horen natuurlijk ook geweldige hotels. En de keuze in welk hotel jij straks gaat vertoeven, is reuze. Zo geniet jij zorgeloos in één van deze 10 beste hotels van de Canarische Eilanden, kies jij ervoor om zelf uitgebreid te koken in deze leuke bungalows of word je op je wenken bediend aan het zwembad, met een tropische cocktail, tijdens een All Inclusive verblijf op de Canarische Eilanden. En de kleinschalige vakanties? Die zijn ook populair aan het worden. Daar kun jij echt van elkaar en de rust genieten. Even ontstressen aan een privé-zwembad heb jij wel verdiend. Ik zou ’t doen!

Winterzon op de Canarische Eilanden

Bij het kleinschalige La Caleta aparthotel op La Palma kom je goed tot rust

De winter is een voordelige periode

Het spreekt eigenlijk voor zich dat de vakantieprijzen in de winter lager liggen dan in het hoogseizoen. Wil je voordelig naar de zon, is de winter een goede periode om naar de Canarische Eilanden te gaan. Wanneer je de actuele prijzen goed in de gaten houdt, of een voordelige last minute naar de Canarische Eilanden boekt, kun je voor een schappelijke prijs met het hele gezin, of samen genieten van een heerlijke winterzonvakantie!

Winterzon op de Canarische Eilanden

Loop jij binnenkort ook zo naar het strand van Maspalomas, Gran Canaria?

Overwinteren op de Canarische Eilanden? Ik zou ’t doen!

Zoals je kunt lezen, is er eigenlijk geen reden te bedenken om niet je koffer in te pakken en te vertrekken naar de winterzon op de Canarische Eilanden. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een gegarandeerde super vakantie, voor iedere vakantieganger. Benieuwd naar ons aanbod? Zoek en boek dan hier jouw winterzonvakantie naar de Canarische Eilanden!

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem