3 min

Waar moet je heen voor winterzon? Kaapverdië is het antwoord!

We hebben de bestemming al eerder genoemd in onze blogs. Kaapverdië is gewoon een van de beste bestemmingen, wanneer je op zoek bent naar wat winterzon. Wanneer de dagen koud en donker zijn, gaan onze gedachten uit naar zon, zee en strand. Waar geniet je daar beter van dan in Kaapverdië? Ben je nog niet overtuigd van een wintervakantie naar Kaapverdië? Dan heb ik nog meer redenen voor je waarom je voor winterzon naar Kaapverdië moet!

1. Een temperatuur tussen de 20-26 graden

Klinkt dat niet goed? Zomerse temperaturen in de winter! Probeer dat maar eens te weerstaan.
Met 7 zonuren per dag in de winter blijft er ook nog eens genoeg tijd over om lekker te luieren op het strand of te zwemmen in het heldere blauwe water. Over stranden gesproken…

2. Paradijselijke bountystranden

De prachtige bountystranden, daar kom je natuurlijk voor wanneer je de winterzon opzoekt op Kaapverdië! De kustlijnen rijken verder dan het blote oog kan zien en er is genoeg plek voor elke zonaanbidder. Je kunt er dus prima neerploffen met je cocktail en een goed boek. Lekker ontspannen maar! Daar draait het immers om in het Kaapverdische leven. Er is ook altijd een fris windje aanwezig, die voor een aangename verkoeling zorgt. Daardoor is Kaapverdië ook enorm geschikt voor watersporten, zoals wind- en kitesurfen. Wie de zeebodem wilt verkennen, kan dat hier ook uitstekend door te snorkelen of duiken.

winterzon op sal

Strand van Santa Maria

3. Ontdek de Kaapverdische levensstijl

Op Kaapverdië is de levensstijl relaxt, ongedwongen én heel gezellig. De levensstijl wordt ook wel Morabeza genoemd. Wat letterlijk betekent ‘gezellig volk’, maar er meer op doelt dat het leven genieten is. De woorden “no stress” worden maar wat graag door de lokale bevolking gebruikt en dat werkt aanstekelijk. Stress zul je hier zeker niet ervaren en bezoekers van de Kaapverdische eilanden zullen als herboren het eiland weer verlaten.

winterzon kaapverdie

4. De levendigheid van Santa Maria op het eiland Sal

De meeste accommodaties zijn te vinden in het vissersdorpje Santa Maria op het eiland Sal. Een goede plek om overdag de relaxte levensstijl van de Kaapverdianen te proeven. Je vindt er gezellige bloemenperkjes en palmbomen. ’s Avonds komt het plaatsje echter helemaal tot leven met optredens op het plein en livemuziek in en rondom de restaurants. De muziek bestaat hier uit een bijzondere mix van Portugese en Afrikaanse muziek. Als dat niet swingen geblazen is! Genieten doe je het beste met een van de lokale wijntjes of met “Grogue”: een Kaapverdisch likeurtje gestookt met rietsuiker.

winterzon in santa maria

Straat in Santa Maria

5. Verlies Boa Vista niet uit het oog

Boa Vista betekent letterlijk ‘mooi uitzicht’ en is een eilandje waar je vooral woestijn- en duinlandschap zult vinden. Het is nog niet zo toeristisch als het eiland Sal en de dorpjes hier zijn daarom nog net wat authentieker en de stranden rustiger. Hier werkt de authentieke en relaxte sfeer van de Kaapverdianen nog aanstekelijker en is een topbestemming voor de echte rustzoeker. Bovendien is de zonsondergang hier prachtig.

Winterzon op boa vista

5 redenen voor een winterzonvakantie op Kaapverdië

Dat waren ze, 5 redenen om de winterzon op Kaapverdië op te zoeken. Wil jij nu ook relaxen op de ellenlange bountystranden en de relaxte sfeer op Kaapverdië proeven? Neem dan eens een kijkje tussen ons aanbod vakanties naar Kaapverdië.

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin