2 minuten

We kunnen weer naar Tunesië!

In 2015 werden in Tunesië twee aanslagen gepleegd. Eerst in een museum in de hoofdstad Tunis, een paar maanden daarna op het strand in de badplaats Sousse. Als gevolg daarvan werd er een negatief reisadvies afgegeven door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het toerisme vanuit Nederland stortte volledig in.

Gelukkig is sinds eind juli 2017 dit negatieve reisadvies opgeheven en hoef je je dus niet meer onveilig te voelen in dit prachtige land. Naast het feit dat het er hartstikke mooi is, is het ook een goedkope vakantiebestemming. Bekijk ons aanbod aan reizen naar Tunesië.

Meer dan welkom in Tunesië

De Tunesiërs zijn blij met de komst van toeristen. Je kunt er dus op rekenen dat je met open armen wordt ontvangen. Sinds dat het reisadvies is versoepeld, komen de kustgebieden en steden weer tot leven. Langzaamaan neemt het toerisme weer toe en wordt de Afrikaanse bestemming weer zoals die was en hoort te zijn.

Reisadvies Tunesië

De St. Vincent de Paul kathedraal in Nouvelle

Hierom moet jij gaan!

Wij vinden het oprecht zonde als je niet eens een keer op vakantie gaat naar Tunesië, want dit land heeft echt iets te bieden. Hieronder staat beschreven waarom jij erheen moet.

1. Het is er niet minder veilig dan op andere bestemmingen

We zouden geen vakanties aanbieden naar Tunesië als we er niet zeker van zouden zijn dat het er veilig is. Daarnaast is het belangrijk dat je je voor elke bestemming goed voorbereidt, dus ook voor Tunesië. Check of je vaccinaties nodig hebt bijvoorbeeld en welke reisdocumenten geldig zijn.

2. Het is ontzettend goed betaalbaar

Doordat het toerisme is ingestort na de aanslagen, wordt er alles aan gedaan om het toerisme weer toe te laten nemen. Dit is ook terug te zien in de prijs. De inwoners van Tunesië durven simpelweg nog niet de hoofdprijs te vragen voor drankjes, kosten van activiteiten en hotelovernachtingen. De souvenirs zijn zelfs éxtra goedkoop, omdat je hier nog over kunt onderhandelen.

3. Het is de perfecte locatie voor strand en cultuur

Tunesië heeft heerlijke badplaatsen zoals Sousse, Port el Kantaoui, Hammamet, Midoun en het schiereiland Cap Bon. De dagen dat je languit op je handdoek ligt kunnen perfect afgewisseld worden met een dagje cultuur snuiven in de gezellige stadjes. Wat dacht je van het schilderachtige Sidi Bou Said, de hoofdstad Tunis of de havenstad Monastir? Stuk voor stuk fantastische plekken om heen te gaan tijdens jouw vakantie naar Tunesië.

reisadvies Tunesië

Het prachtige stadje Sidi Bou Said

Tunesië: populaire bestemming

Tunesië is ook écht zo’n bestemming waarvan wij denken dat het in de komende jaren een populaire bestemming gaat worden. We zullen het zien!

Geschreven door: Lonne
Content specialist
Meer van Lonne