2 minuten

Wat is de beste reistijd Curaçao?

Curaçao is al jaren een populaire vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen. Dat snappen wij wel! Het weer is er fantastisch en je kunt gewoon Nederlands spreken. Tel daar de schitterende stranden en de heldere blauwe zee bij op en je droomvakantie is compleet! Maar wat de beste periode is voor vakantie Curaçao? Dat lees je hier.

Het klimaat van Curaçao

Dit kleine stukje Nederland in de Caribische zee, ligt vlak voor de kust van Venezuela. Dit klinkt niet alleen tropisch, dat is het ook! Curaçao heeft een tropisch savanne klimaat, wat betekent dat het hier bijna altijd heerlijk warm is. De gemiddelde temperatuur op dit eiland varieert van ongeveer 28 tot 31 graden. Curaçao kent geen echt regenseizoen, maar van oktober tot en met december vallen de meeste buien.

Wanneer het weer voor jou een belangrijke factor is, is de beste reistijd Curaçao februari tot en met juni. In deze maanden valt namelijk nauwelijks regen. En net als de rest van het jaar schijnt de zon volop en is de temperatuur perfect!

Beste reistijd Curacao

Bon bini!

Wat bepaalt nog meer de beste reistijd Curaçao?

Uiteraard zijn er meer factoren die invloed hebben op de beste periode voor vakantie Curaçao. Zo zijn er natuurlijk de prijzen en de drukte die door het hoog- en laagseizoen bepaald worden. Wanneer je niet aan schoolvakanties gebonden bent, is het laagseizoen de voordeligste keuze voor jou. Het laagseizoen in Curaçao zijn de maanden april tot en met juni, en de maanden september tot en met november.

Wanneer je toch gebonden bent aan het hoogseizoen, dan zijn de maanden februari en maart de beste keuzes. Het is misschien iets drukker en duurder, maar je bent vrijwel verzekerd van een regenvrije vakantie!

Beste reistijd Curacao

Het hele jaar door kun jij hier genieten van de zon!

Curaçao beste reistijd: dat bepaal jij!

Zoals je ziet, zijn er een aantal factoren die de beste reistijd Curaçao beïnvloeden. Zo heb je de maanden waarin er net iets meer regen valt, de variërende prijzen en de drukte op het eiland. Het is een afweging die je maakt, wanneer je besluit naar Curaçao op vakantie te gaan. Maar als we eerlijk zijn, is een vakantie op Curaçao altijd een goed plan. Je kunt dus zelf het beste bepalen wat de beste reistijd voor jullie is.

Wil je alvast eens kijken in welke accommodatie jij kunt gaan genieten van de warme zonnestralen? Bekijk alle vakanties naar Curaçao.  Laat de voorpret beginnen!

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine