2 minuten

Vroegboekkorting 2024

Als er iets fijn is, dan is het korting, toch? Ben je op zoek naar een vakantie voor volgend jaar met vroegboekkorting, dan is het verstandig er vroeg bij te zijn. Voor de hoogste vroegboekkorting zomer 2023 kun je het beste in oktober je vakantie vastleggen. “Wat, nu al?!”, hoor ik je denken. Ik leg het je uit.

Vroegboekkorting: tot wanneer?

Hotels, appartementen en vliegtickets worden vroeg in het jaar ‘opengezet’ en beschikbaar gesteld aan het komend seizoen. Hoe meer plekken er zijn, hoe groter de prijsstunts. Vakanties zijn dus het voordeligst als de vluchten open worden gezet en daarmee beschikbaar worden gesteld voor het komende seizoen. Dat is elk jaar rond september. Een stoel voor een retourtje Las Palmas kost misschien € 90,- in mei, maar wanneer je dit in maart gaat bekijken, kan de prijs alweer € 300,- zijn. Er is dan meer vraag en dus ook een hogere prijs van toepassing. Ook is er minder beschikbaarheid, omdat de vluchten al langere tijd open staan. De echte vroege vogels boeken hun vroegboekkorting 2024 dus al in september, ruim 10 maanden voor vertrek.

Prijsverschillen

“Krijg ik nu dan helemaal geen korting meer?” Dat kan zeker nog wel! De waarheid is echter dat niemand precies weet wanneer touroperators gaan stunten met prijzen… Tuurlijk, korting maakt een vakantie boeken extra leuk. Maar hoe lang blijven de prijzen laag? Ook wij kunnen daar geen antwoord op geven. Tegenwoordig zijn er ook zó veel kortingen. Je hebt de vroegboekkorting, de extra vroegboek korting, last minute korting, kerst korting, paashaas korting, winterzon korting en ga zo maar door. Met een beetje geluk pak je de volgende korting op je volgende vakantie dus wanneer je ‘m het minst verwacht.

Onze SUNtip: Heb je een perfecte vakantie gevonden, waarvan je denkt: “dit is een goede deal”? Wacht dan niet langer en leg ‘m vast. Een dag later kan de korting zomaar gevlogen zijn, of je droomvakantie uitverkocht zijn.

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia