2 minuten

Verdubbel je vakantiedagen in 2022!

Heb jij regelmatig werk én een fulltime dienstverband? Let dan goed op, want ook in 2022 kun jij jouw vakantiedagen verdubbelen, als je ze slim inzet. Voor een officiële feestdag hoef je met een ‘’normale’’ baan geen vrij te vragen. Niet elke werkgever of elke baan laat het toe om deze truc toe te passen, maar als je die vrijheid en flexibiliteit wel hebt om je vrije dagen tactisch in te zetten, zouden we ’t zeker doen! Verdubbel jij jouw vakantiedagen in 2022 op een slimme manier?

Oud en nieuw

Het nieuwe jaar begint al gelijk met een nationale vrije dag op 1 januari. Helaas valt nieuwjaarsdag op een zaterdag, maar een extra dag om bij te komen heb je wellicht nodig. Als je dus maandag 3 januari nog even vrij neemt, begin je het jaar goed met drie dagen weekend. Bijkomend voordeel: je omzeilt alle nieuwjaarswensen 😉

Goede Vrijdag, Pasen en Koningsdag 2022

In februari en maart is het even doorwerken zonder extra vrije dagen, maar dat maakt april meer dan goed! Het zonnetje gaat meer schijnen en het zomerseizoen voor zonvakanties naar bijvoorbeeld Griekenland, Spanje en Turkije is dan ook geopend. Goede Vrijdag is op 15 april. Pasen is de zondag en maandag erop op 17 en 18 april. De rest van de week neem je ook lekker vrij (19 t/m 22 april). Dan staat Koningsdag op woensdag 27 april voor de deur. Als je de overige 4 werkdagen rond het feest van koning Willem-Alexander vrij neemt, heb je maar liefst 16 dagen vakantie in april!

Bevrijdingsdag 2022

Neem je maandag 2 mei t/m 6 mei vrij, gebruik je 4 dagen voor 5 dagen vrij (Als je vrij bent op 5 mei). Je hoeft dan pas op 9 mei te beginnen en heb je sinds witte donderdag op 14 april niet meer gewerkt! Ideaal als je een lange rondreis wilt maken bijvoorbeeld, maar dan moet je baas het wel goedkeuren natuurlijk. Mocht je na 9 mei teveel gewend zijn aan vakantie, neem je de week van Hemelvaartsdag op donderdag 26 mei ook gewoon vrij. Hierdoor heb je 9 dagen vakantie aan het einde van de maand mei.

Pinksteren 2022

Pinsteren valt op zondag 5 en maandag 6 juni. De vier dagen erop kun je gerust vrij nemen, zodat je ook hier weer 9 dagen vakantie hebt. Heerlijk toch?!

Kerst 2022

Na een hele lange werkperiode van juli t/m november is het bijna kerst. Deze dagen vallen dit jaar op zondag en maandag. Neem je de 4 dagen erop vrij tot en met oud en nieuw en je hebt ook hier een heerlijke 9-daagse kerstvakantie!

Van 25 naar 54 vakantiedagen

Als jij 25 standaard vrije dagen hebt om in te zetten in 2022 en je gebruikt ze precies zoals hierboven omschreven, dan heb je 54 vrije dagen in 2022. Onze tip? Kies er een paar uit die net lekker vallen met de vakantie van je kinderen voor lekker veel vakantiemomenten samen. Of natuurlijk voor het maken van een leuke stedentrip. Even lekker ontspannen na een onzeker 2021 met een zonvakantie? Ook dat zouden we doen!

Geschreven door: Emiel
Contentspecialist
Meer van Emiel