2 minuten

Verdubbel je vakantiedagen in 2021!

Heb jij regelmatig werk én een fulltime dienstverband? Dan geldt dit ook voor jou! Voor een officiële feestdag hoef je met een “normale” kantoorbaan geen vrij te vragen. Neem de dagen eromheen vrij, en je vrije dagen in je agenda krijgen een boost. Niet elke werkgever of elke baan leent zich perfect voor deze truc, maar als je de vrijheid en flexibiliteit hebt om je vrije dagen tactisch in te zetten, zouden we ‘t zeker doen!

Oud en nieuw

Het nieuwe jaar begint al gelijk met een nationale vrije dag op 1 januari. Ideaal om uit te brakken! Met drie dagen weekend is dit eigenlijk wel wat weinig toch? Neem 4 januari vrij en je hebt vier dagen vrij. Bijkomend voordeel is dat je de nieuwjaarswensen ontwijkt ;).

Goede Vrijdag, Pasen en Koningsdag 2021

April is eigenlijk een feestmaand. op 4 en 5 april vieren we Pasen, maar door 6 t/m 9 april vrij te nemen, profiteer je van 9 vrije dagen!  En neem je 26 april alvast vrij voor Koningsdag (27 april) en de dagen erna ook (28, 29 en 30 april), dan zit je je al snel op 16 leuke vakantiedagen in april, voor de prijs van 8!

Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinksteren 2021

Met drie feestdagen in mei kun jij genieten van veel vrije dagen, als je ze slim inzet. Oke, Bevrijdingsdag is niet voor iedereen een vrije dag, want dit jaar is het geen jubileumjaar. Mocht je wel vrij zijn, kun jij 30 dagen vrij zijn in mei, door er 17 op te nemen! En natuurlijk heb je de laatste week van april vrij genomen (de week van Koningsdag), zodat jij geniet van 37 vakantie voor de prijs van 21 vakantiedagen. Wauw! Naar welke bestemming ga jij om te genieten van een welverdiende vakantie?

Kerst 2021

Helaas valt Kerst in 2021 in het weekend. Maar ben jij altijd druk met het voorbereiden van het kerstdiner? Als je 24 december vrij neemt, heb je toch maar mooi 3 dagen vrij!

Van 27 naar 53 dagen

Oké, als je 27 vrije dagen hebt en je gebruikt ze allemaal precies zoals hierboven omschreven, dan heb jij 53 vrije dagen in 2021. Onze tip? Kies er een paar uit, die net lekker vallen samen met de vakantie van je kids, voor lekker veel quality time. Of natuurlijk voor het maken van een leuke stedentrip of zonvakantie als de situatie het weer toelaat. Even lekker ontstressen van een chaotisch 2020. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Emiel
Contentspecialist
Meer van Emiel