2 minuten

Verdubbel je vakantiedagen in 2020!

Heb jij regelmatig werk én een fulltime dienstverband? Dan geldt dit ook voor jou! Voor een officiële feestdag hoef je met een “normale” kantoorbaan geen vrij te vragen. Neem de dagen eromheen vrij, en je vrije dagen in je agenda krijgen een boost. Niet elke werkgever of elke baan leent zich voor deze truc, maar als je de vrijheid en flexibiliteit hebt om je vrije dagen tactisch in te zetten, zouden we ‘t zeker doen!

Kerst en oud en nieuw

All I want for christmas is… vrij! Dit jaar valt kerst op woensdag en donderdag. Neem je de 27e, 30e en 31e vrij, dan pak 12 vrije dagen achter elkaar door er maar 5 op te nemen. Wel even opletten dat een deel van deze vrije nog in 2019 valt. Bekijk hier onze fijnste vakanties voor deze periode!

Goede Vrijdag, Pasen en Koningsdag

Neem 6 t/m 9 april vrij, 14 t/m 17, 20 t/m 24 en tot slot 28 april t/m 1 mei. Je verbruikt dan 17 dagen, maar krijgt er 30 achter elkaar voor terug! Bekijk hier onze zonvakanties in april.

Hemelvaart 2020

Elke keer weer een inkoppertje: de vrijdag na de donderdag van Hemelvaart geeft je 4 opeenvolgende vrije dagen. Neem de 22e van mei vrij en profiteer. Leuk voor een stedentrip!

Pinksteren 2020

Neem 2 t/m 5 juni vrij en je krijgt 9 achtereenvolgende dagen voor het inzetten van maar 4 verlofdagen. Oók perfect om een paar dagen weg te gaann!

Bonus: Bevrijdingsdag 2020

Is Bevrijdingsdag 2020 een vrije dag? Ja! Eén keer in de 5 jaar (en dat is in 2020) is het een nationale feestdag. Doe er je voordeel mee en neem de maandag ervoor vrij (Bevrijdingsdag valt op dinsdag) en je bent 4 dagen achter elkaar vrij door er maar 1 in te zetten.

Van 27 naar 55 dagen

Oké, als je 27 vrije dagen hebt en je gebruikt ze allemaal precies zoals hierboven omschreven, dan heb jij 55 vrije dagen in 2020. Onze tip? Kies er een paar uit, die net lekker vallen samen met de vakantie van je kids, voor lekker veel quality time. Of natuurlijk voor het maken van een leuke stedentrip. Of zonvakantie… Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia