4 minuten

Vakanties op 2 uur vliegen

Wie graag de zon opzoekt, zal in de meeste gevallen in het vliegtuig stappen. Houd jij niet zo van vliegen, of vind je het fijn om een niet al te lange reistijd te hebben? Dan zijn deze bestemmingen op maximaal 2 uur vliegen perfect voor jou!

De Costa Brava

Eerlijk is eerlijk: niet alle bestemmingen in Spanje zijn binnen 2 uur vliegen te bereiken, maar een heleboel mooie plekken ook wél. Denk maar eens aan de Costa Brava, met alom bekende badplaatsen als Lloret de Mar en natuurlijk wereldstad Barcelona. Aan de Costa Brava geniet je van een goede dosis, zon, strand, sfeer en cultuur.

Vakanties op 2 uur vliegen

Pallafrugel aan de Costa Brava

Ibiza

De vliegtijd naar Ibiza wordt geschat op 2 uur precies (mits er geen vertragingen zijn natuurlijk). Komt dat even goed uit, want bruisend Ibiza is een zonnig paradijsje en ook nog eens veelzijdig. Je vindt er de meest prachtige stranden, de grootste feesten, maar wie goed zoekt zal in Ibiza ook rustige plekjes ontdekken waar het héle gezin van de zon kan genieten.

Vakanties op 2 uur vliegen

Cala Benirras op Ibiza

Mallorca

Een veelzijdig vakantie-eiland dat alle leeftijden aantrekt: Mallorca! Dit is tevens een zeer diverse bestemming. Van witte stranden tot historische bezienswaardigheden als de kathedraal La Seu in hoofdstad Palma. De natuurliefhebbers onder ons kunnen zich prima vermaken in het berggebied Serra de Tramuntana. Ben je een liefhebber van shoppen? In de grote winkelstraten van Palma de Mallorca houd je dat makkelijk een dagje vol. In het binnenland verruil je de drukke, toeristische badplaatsen voor wat authentiekere dorpjes als Bunyola, Valldemosa en Soller. Kortom: Mallorca, onderdeel van de Balearen, is een diverse bestemming waar je meer dan één vakantie zou kunnen doorbrengen. En dat op maar 2 uur vliegen!

Port de Soller op Mallorca

Menorca

Menorca is een imponerend, groen en vlak eiland (vandaar de bijnaam), met honderden kleine baaitjes. Wie op zoek is naar rust en natuur, kan hier zijn of haart hart ophalen. De kinderen daarentegen zullen meer geïnteresseerd zijn in ravotten op het strand. Dat kan hier uitstekend! De stranden lopen geleidelijk af en kinderen kunnen hier naar hartenlust hun gang gaan. Op ongeveer 2 uur en een kwartier vliegen vind je de perfecte bestemming voor het hele gezin.

Onze SUNtip: Neem de kids mee naar Aquarock. Een waterpark vol met gigantische zwembaden, super spannende glijbanen en zelfs een go-kartbaan.

vakanties-op-2-uur-vliegen_menorca

Menorca staat bekend om de vele baaitjes waar zeilboten aanmeren

Kroatië

Afhankelijk van naar welke stad in Kroatië je vliegt, is de vliegtijd max. 2 uur en in veel gevallen zelfs korter! Een land met duizenden kilometers aan kustlijn en ongekende natuurpracht. Waan je in de steden die bestaan uit een samensmelting van de Griekse cultuur en Romeinse cultuur. Tijdens een vakantie naar Kroatië ontdek je natuurparken als de Plitvice meren, Krka en het iets minder bekende Paklenica (waar mijn profielfoto is gemaakt by the way). Parken met tientallen watervallen, die je eigenlijk niet verwacht te vinden in Europa. Unieke juweeltjes die het ontdekken meer dan waard zijn. Tevens ontdek je hier mediterrane stranden die tot de mooiste van Europa behoren. Kortom: een fantastische vakantiebestemming en ook nog eens niet te toeristisch.

Onze SUNtip: De allermooiste stranden vind je op het eiland Brac, tegenover de stad Split.

Vakanties op 2 uur vliegen

Het strand op Brac

Sicilië

Deze bestemming ligt eigenlijk op 2,5 uur vliegen, maar hey: bijt een half uurtje extra door en dan ben je wel op Sicilië! Een eiland onlosmakelijk verbonden met romantiek. Je vindt hier indrukwekkende ruïnes van Griekse tempels en de misschien nog indrukwekkendere vulkaan: de Etna. Uiteraard kun je hier ook gewoon genieten van zon, zee en strand… of allebei. De keuze is aan jou!

Onze SUNtip: Ontdek imponerende restanten van Griekse tempels in de tempelvallei van Agrigento.

Vakanties op 2 uur vliegen

Agrigento op Sicilië

Waar vlieg jij naartoe?

Voilà, een aantal heerlijke bestemmingen op slechts 2 uur vliegen. Zo kun jij met een korte vlucht volop genieten van een welverdiende zonvakantie. Welke bestemming wil jij als eerste ontdekken?

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin