3 min

Maak je eigen vakantiekijkdoos

Wanneer je niet op vakantie kan, kun je net zo goed je eigen vakantieparadijsje maken. Het is zo gepiept! Je maakt gewoon een kijkdoos geheel in vakantiethema en maakt het precies zoals jij dat wilt.

Wat heb je nodig?

  • Een oude schoenendoos.
  • Leuke plaatjes.
  • Een schaar.
  • Doorzichtig gekleurd papier.

Hoe ga je te werk?

  1. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je naar binnen kunt kijken. Knip daarom een gaatje in de smalle zijkant van de schoenendoos.
  2. Vul de schoenendoos, zoals je dat zelf wilt. Knip een vakantiefoto van jezelf uit, maak een blauwvlak dat de zee moet voorstellen, stop er wat zand in om een strand te maken of knip een plaatje van een palmboom uit en plak het erin. Je kunt ook een berg tegen de zijwand tekenen of plakken. Voor in de zee is het leuk op een foto van een bootje uit te knippen en in de doos te plakken. Kortom, je kan het zo gek niet verzinnen. Zorg er met het knippen wel voor dat de plaatjes een omvouwstrook hebben, zodat je ze staand in de doos kunt plakken. Dit zorgt voor een leuk 3D effect.
  3. Knip enkele rechthoekige stukken uit de deksel van de doos en plak hier dun gekleurd papier overheen. Zo ontstaat er een lichtval in de doos, wanneer je door het kijkgat naar binnen kijkt. Tip: gebruik hier lichtgeel papier voor. Dan lijkt het alsof de zon schijnt over jouw zelfgemaakte vakantieparadijs, mocht je dat niet in huis hebben, kun je bakpapier proberen!

Eenvoudig jouw eigen vakantieparadijsje

Zo zie je maar. Een klein beetje knutselen en je hebt een prachtig eindresultaat. Jouw eigen vakantieparadijs. Sta je al te popelen om je eigen vakantieparadijs te knutselen? Ga dan aan de slag! Vraag ook aan papa of mama of zij jouw waaier delen met de #SUNtipkidsclub op de Facebook en Instagrampagina van SUNtip.

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin