5 min

Vakantiebestemmingen met beste reistijd september

September is de maand dat het hoogseizoen voorbij is. De kinderen gaan weer naar school en de ouders terug aan het werk. Ben jij een van de geluksvogels die in september op vakantie kunnen, dan geniet je van enkele voordelen. Het massatoerisme is voorbij en je kunt in alle rust genieten van een mooie bestemming. Dat ook nog eens voor een zachter prijsje, want buiten het hoogseizoen op vakantie gaan is immers voordeliger dan binnen het hoogseizoen. Zomers weer is het ook nog steeds, op deze vakantiebestemmingen met beste reistijd september!

Beste vakantiebestemmingen september binnen Europa

In september zijn er binnen Europa nog tal van vakantiebestemmingen, waar het weer nog net zo goed is als in augustus. Het Mediterrane klimaat leent zich uitstekend voor lange nazomers en dat merk je goed bij deze bestemmingen:

Cyprus in september

Cyprus is zo’n bestemming die in september eigenlijk de beste reistijd heeft van het hele jaar. De gemiddelde temperatuur ligt slechts 2 graden onder die van augustus en pieken van boven de 30 graden zijn geen uitzondering. Daarnaast is Cyprus een fijn vakantieland vol invloeden uit de Griekse, Turkse en ook Egyptische cultuur. Je vindt hier tal van historische bezienswaardigheden, maar ook tal van prachtige stranden, levendige steden en fijne hotels.

vakantiebestemmingen-met-beste-reistijd-september_cyprus_cape-greko_ayia-napa

Bekijk het aanbod naar Cyprus

Griekenland; ideaal in september

We weten allemaal dat Griekenland een geliefde vakantiebestemming is. Dat is ook niet zo vreemd, want met al die befaamde stranden, interessante cultuur, overheerlijke keuken en prachtige natuur weet Griekenland iedereen wel te bekoren. Het zal je dan ook niet verbazen dat Griekenland erg druk kan zijn. En dan met name de meest populaire bestemmingen Kreta, Rhodos en Kos. In september is het daar al een stuk rustiger. Met temperaturen van rond de 29 graden is het er nog steeds uitstekend verblijven. Ook is de kans op extreme hitte dan al een stuk afgenomen. September is daarom een ideale reistijd om het geliefde Griekenland te ontdekken.

beste vakantiebestemmingen met beste reistijd september griekenland

Bekijk het aanbod naar Griekenland

September beste reistijd voor Spanje?

Spanje is het meest favoriete vakantieland onder de Nederlanders. Er kunnen dan ook veel toeristen zijn. Met name gezinnen brengen graag hun zomers door in dit land; gezinnen die in september vaak weer aan de bak moeten. Het toerisme is in september zelfs in Spanje al fors afgenomen én ook de prijzen liggen al gunstiger. Over het weer hoef je je geen zorgen te maken, want of je nu kiest voor een Canarische eiland, een eiland van de Balearen zoals Mallorca, of een van de mooie Costa’s: het weer is nog steeds uitstekend en de gemiddelde temperatuur scheelt slechts een graad of 3 met die van augustus. Je geniet er dus nog steeds van uitstekend weer. Net als van alle tapas, sangria, fiëstas en siëstas. Je zou dus kunnen zeggen dat de beste reistijd voor Spanje ook in september is.

beste vakantiebestemmingen met beste reistijd september spanje

Bekijk het aanbod naar Spanje

Bestemmingen buiten Europa

De reismogelijkheden beperken zich natuurlijk niet tot binnen Europa. Ook buiten Europa zijn er meer dan genoeg pareltjes die op zijn best zijn in september! We noemen er een paar om je te inspireren… welke is jouw favoriet?

In september op vakantie in Egypte

Egypte in september staat gelijk aan ongeveer 33 graden, geen drupje regen en heel veel rust. Egypte is een bestemming waar men luxe resorts combineert met culturele uitstapjes naar piramides, tombes en de betoverende woestijn. Egypte is tevens een walhalla voor duikers en snorkelaars, vanwege het rijke onderwaterleven van de Rode Zee. Waar de luxe resorts in het hoogseizoen nogal eens druk bezocht kunnen zijn, vermijd je de drukte in september. Je zou bij wijze van je handdoek op twee ligbedden tegelijk kunnen leggen, maar niet doen hoor!

beste vakantiebestemmingen met beste reistijd september egypte

Bekijk het aanbod naar Egypte

Ontdek Marokko in september

Hoewel het nooit veel regent in Marokko, ben je in september vrijwel verzekerd van een zonnige vakantie. Hoe kan het ook anders, zo vlak bij de woestijn? Als zonvakantie heeft Marokko meer te bieden dan je in eerste instantie zou verwachten. De Atlantische kust leent zich namelijk uitstekend voor een strandvakantie. Een strandvakantie is uitstekend af te wisselen met een uitgebreide kennismaking met de Arabische cultuur. Door de stadjes als Agadir slenter je langs medina’s en moskeeën, terwijl de geuren van kruiden je neus binnenkomen en de lokale gerechten de smaakpapillen verwennen. In september geniet je daar optimaal van!

beste vakantiebestemmingen met beste reistijd september marokko agadir

Bekijk het aanbod naar Marokko

September is de beste reistijd voor Bali – Indonesië

Bali is een vakantiebestemming die de gedachte van elk reislustig persoon weleens gepasseerd heeft. De enorm interessante cultuur, de overweldigend mooie tempels, de natuur en een vriendelijke, gastvrije bevolking: met een reis naar Bali stap je even in een andere wereld. De beste reistijd om dat te doen is in september! Het is namelijk een periode waarop de kans op neerslag kleiner is, de temperaturen uitstekend zijn en het aantal zonuren hoog ligt. Daarbij opgeteld dat het hoogseizoen voorbij is, en je hebt een van de beste bestemmingen om te bezoeken in september.

beste vakantiebestemmingen met beste reistijd september bali

Bekijk het aanbod naar Bali

Overige aanbevolen bestemmingen voor september:

De beste vakantiebestemmingen voor september

De reisperiode september biedt veel mogelijkheden en voordelen. Voor degene die in een rustig tempo een prachtige bestemming wilt ontdekken, is september daarom de ideale maand. Welke bestemming wil jij graag ontdekken? Neem eens een kijkje in ons aanbod. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin