5 minuten

Vakantie Tenerife 2024: vakantiepret onder de zon

Tenerife is het grootste Canarische Eiland. Een eiland waar enorm veel te doen is, maar waar je ook heerlijk kunt luieren. En dat ook nog eens het hele jaar door onder het genot van het zonnetje, want kouder dan 18 graden wordt het hier eigenlijk niet. Zelfs in de winter. Niet gek dus dat ook in 2024 weer veel vakantie liefhebbers zullen kiezen voor een vakantie op Tenerife. Waaronder ook gezinnen, want Tenerife is een uitstekende bestemming om met kinderen heen te gaan.

Wat te doen met kinderen op Tenerife?

Tenerife is een ontzettend gevarieerd eiland. Er is dan ook erg veel te doen van verscheidene dierenparken, tot het beklimmen van de hoogste berg van Spanje tot lekker ravotten op het strand. Vooral dat laatste is een aanrader, want naast het ontzettend goede klimaat zijn de stranden de grootste trekkers van vakantiegangers.

De mooiste stranden van Tenerife

Tenerife is een eiland vol met stranden, die niet alleen mooi, maar ook nog eens kindvriendelijk zijn.

El Duque

El Duque is precies zo’n mooi en kindvriendelijk strand. Het is niet voor niets één een van de grootste trekpleisters van de geliefde badplaats Costa Adeje. Het is een strand met fijn bruingeel zand en een goede ligging uit de wind. Alleen bij een zuiderwind kunnen de golven wat ruw worden, maar dit wordt opgevangen door golfbrekers. Dit zorgt ervoor dat het aan dit strand eigenlijk altijd wel goed vertoeven is. Het strand is daarom bekroond met een blauwe vlag en dus ook voor gezinnen een goed strand om de handdoeken uit te spreiden. Het strand wordt verder omringd door het winkelcentrum Mirador, een wandelpad dat je helemaal naar Los Cristianos brengt en het luxueuze familiehotel Bahia del Duque. Het is zeker een aanrader om als gezin in dit hotel te verblijven.

El Deque

Het strand El Duque

Playa de la Teresitas

Anderhalve kilometer aan goudkleurig zacht zand aan je voeten terwijl je langs palmbomen wandelt op zoek naar dat ene perfecte plekje om de handdoeken weg te leggen. Dat is wat je te wachten staat bij Playa de la Teresitas, het mooiste strand aan de noordkust van Tenerife. Ook een veilig strand, want kinderen kunnen dankzij de afzettingen in het water niet zomaar in het diepe geraken. De voorzieningen zijn tevens erg goed. Er zijn ligbedden, parasols, douches en tal van bars en restaurants vlak aan het strand. Genoeg faciliteiten om je uitstekend te vermaken.

Playa-de-la-Teresitas

Playa de la Teresitas

Playa del Camisón

Playa del Camisón is een strand gelegen aan de badplaats Playa de las Americas. Dit is een plaats ontworpen op de tekentafel, speciaal om toeristen een fantastische vakantiebeleving te geven. En dat is gelukt! Het is een strand waar je werkelijk alles binnen handbereik hebt. Van lekkere comfortabele strandstoelen om in te luieren tot uitgebreide watersportmogelijkheden. Hier is ook een golfbreker aangelegd, dus ook de kinderen zullen niet zomaar weggespoeld worden. De zwemomstandigheden zijn dus ideaal voor waterratten van alle leeftijden.

Playa del Camison

Playa del Camisón

Is er nog meer te doen dan alleen op het strand liggen?

Jazeker, zoals eerder gezegd is er op Tenerife enorm veel te doen. Van een kabelbaanrit naar de hoogste berg van héél Spanje tot het bewonderen van echte walvissen tijdens een boottocht. Je kunt een vakantie op Tenerife zo avontuurlijk maken als je zelf wilt.

Maak een stoere Jeeptour

Doormiddel van een Jeeptour leer je Tenerife op een heel andere manier kennen. Naast dat Tenerife veel vele stranden en badplaatsen kent, is het eiland van oorsprong vulkanisch. Dat landschap ontdek je het beste met een stoere Jeeptour. Door het bijzondere achterland van Tenerife lijkt het af en toe alsof je op de maan rijdt. Als dat geen spannend avontuur is.

Jeep tour tenerife

Een spannende tocht

Koel af in Thailand

Thailand? Huh? Het klinkt gek en natuurlijk kun je niet zomaar even naar het echte Thailand vanaf Tenerife, maar je kunt wel naar het Siam Park. Dit is een waterpark geheel in de stijl van Thailand, vol met attracties die geheel volgens Thaise architectuur gebouwd zijn. Trotseer de golven van het golfslagbad, roetsj van spannende glijbanen of ontspan tijdens het dobberen op de Lazy River. En dat allemaal in een Thais decor!

Siam Park

Siam park

Met de kabelbaan El Teide op

El Teide is met een hoogte van 3718 meter de grootste berg en vulkaan van Spanje. Vanaf de top heb je een uitzicht over heel Tenerife. Met een auto kun je op zo’n 2300 meter komen, maar de rest beklimmen met kinderen is een vrij grote uitdaging. Gelukkig is er een andere oplossing. Er is namelijk een kabelbaan die jullie tot wel 3555 meter hoogte brengt. De kabelbaantocht is een avontuur op zichzelf en het uitzicht aan het einde van de rit is een fenomenale beloning.

El Teide tenerife

Met de kabelbaan El Teide op

Klauter door Jungle Park Las Águilas

Dit Jungle Park is een combinatie van een klauterparadijs en een dierentuin. Je bewondert hier wilde dieren als roofvogels, krokodillen, chimpansees, tijgers, leeuwen en nog veel meer. De kinderen bewegen zich voort door te klauteren over hangbruggen en te kruipen door tunnels. Een ultiem dagje uit, waarbij de kinderen hun energie volledig kwijtkunnen.

tenerife 2019

Vogelshow bij Jungle Park Las Aguilas

Walvissen en dolfijnen spotten

Wie nog niet genoeg heeft van dieren, kan ook in het wild nog naar ze op zoek. Aan de zuidwestkust van Tenerife zijn namelijk zo’n 26 walvisachtigen te spotten. Door middel van een boottocht kun je op zoek naar deze bijzondere dieren. Van dolfijnen tot orka’s, ze zijn hier allemaal te spotten. Wie telt de meeste?

Naast al deze uitjes is er nog zovéél meer te doen! Denk aan het bezichtigen van de gigantische kliffen (met de toepasselijke naam) Los Gigantes, de talloze surfers en windsurfers spotten bij de badplaats El Médano, of een bezoek aan dierentuin Loro Parque. Er is zoveel te doen dat je keuzes zult moeten maken… of gewoon nog een keer terug moet komen!

Tenerife 2019

Hoeveel dolfijnen zie jij?

De mooie dorpen en stadjes van Tenerife

Tijdens een vakantie in Tenerife is het zonde om niet een beetje cultuur te snuiven. Er zijn meer dan genoeg dorpen en stadjes, waar ook de kinderen hun ogen uitkijken. Santa Cruz bijvoorbeeld is een prachtige plaats met een groot centrum en een mooi park met ontzettend veel sportgelegenheden voor de jeugd. La Laguna in het noorden van het eiland is ook het bezoeken meer dan waard, omdat het zo levendig is: de muziek op straat, het centrum met traditionele winkels, grote herenhuizen en het Navas-paleis. Stuk voor stuk een bezichtiging waard.

la laguna

Een straat in La Laguna

De beste familiehotels van Tenerife

Al jaren trekken gezinnen naar Tenerife voor een vakantie en in 2024 zal dat niet anders zijn, want in de vele familiehotels op Tenerife is het maar wat goed vertoeven. Wij zetten de beste voor je op een rijtje.

Hotel best Tenerife****

Een naam als Hotel Best Tenerife moet je wel waarmaken en dat doen ze zeker. Het is een hotel waar niet alleen de mensen van SUNtip graag komen, maar ook veel van onze klanten. Veel mensen omschrijven dit hotel als een tweede thuis. Het hotel is dan ook van alle gemakken voorzien: speciale gezinskamers, een heerlijk zwembad met een waterval, een kinderbad, gezellige animatie en kidsclubs, een wellness ruimte, een fitnessruimte en nog veel meer! Boek je All Inclusive? Dan geniet je ook nog eens van een overheerlijk buffet. Wat begeert het hartje nog meer?

best tenerife

Hotel Best Tenerife

Hotel Bahia del Duque*****

Het grootste voordeel van Hotel Bahia del Duque is de directe ligging aan het strand El Duque. Zet een paar stappen en je bent er al. Daarnaast biedt het hotel zelf een grote dosis aan luxe. Wat dacht je van grote kamers met een aparte keuken en woonkamer, en een balkon dat in de meeste gevallen een prachtig uitzicht op zee biedt? Er is zelfs een bubbelbad in de badkamer en aparte slaapkamers voor de kinderen als je dat wenst. De faciliteiten tellen onder andere een groot zwembad en kinderbad en er zijn tal van sportmogelijkheden. Voor de kids is er verder een speelplaats, televisieruimte en een binnenspeelruimte. Daarnaast biedt het hotel nog zovéél meer. Kijk zelf maar.

Hotel Bahia del Duque

Hotel Bahia del Duque

Parque Santiago III***

Tegen alle luxe van Hotel Bahia del Duque, kan Parque Santiago III niet op, maar het is wel een hotel dat een stuk betaalbaarder is en veel waar voor z’n geld biedt. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en er zijn gescheiden slaapkamers en eventueel kinderbedjes. Op het terrein is een mooie tuin en speelplaats, en het zwembad is voorzien van leuke glijbanen en er is een kinderbad. Ook hier is er een fitness-studio en spa. Er is echter nog zoveel meer dat dit hotel te bieden heeft. Wij raden je aan zeker eens te kijken.

Parque Santiago III

Parque Santiago III

Kun jij ook niet wachten op een vakantie naar Tenerife?

Met zoveel leuks en moois op Tenerife gaat ieder vakantiehartje sneller slaan. Het is immers een perfecte vakantiebestemming. Wil jij ook naar Tenerife? Kijk dan zeker eens in ons aanbod vakanties naar Tenerife. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin