4 min

Vakantie Portugal? Ja graag!

Portugal is een bestemming die vaak over het hoofd gezien wordt ten gunste van Spanje of Griekenland. Dat is erg zonde, want heb je je vakantie eenmaal een keer in Portugal hebt doorgebracht? Dan keer je maar wat graag nog eens terug! Portugal heeft enorm veel te bieden als vakantiebestemming. Dit is waarom je zou moeten kiezen voor een vakantie in Portugal!

De charme van Portugal

Van romantische witte dorpjes tot majestueuze paleizen, van de ruige kliffen van de Algarve tot de betoverende schoonheid van bloemeneiland Madeira en van de wonderschone stranden tot de hippe steden als Porto en Lissabon. De diversiteit van het land weet ieders hart te charmeren. Een vakantie naar Portugal smaakt naar meer.

Ponta de Peide

Ponta de Peide in de Algarve

De heerlijkste stranden ontdekken

Een belangrijk onderdeel van iedere zonvakantie is toch wel lekker liggen aan het strand. Dit doe je het beste in de Algarve. Hier vind je enkele indrukwekkende stranden, waar ook de kinderen lekker kunnen ravotten:

Ponta de Peidade

Ooit foto’s gezien van met helderblauw water gevulde rotsformaties, een kustlijn met ruige kliffen én goudkleurige stranden? Dan is die foto hoogstwaarschijnlijk van Ponta de Piedade geweest. Een indrukwekkend mooie plek zoals je die nergens anders ziet en zeker één die je gezien moet hebben. Houd er rekening mee dat het hier wel erg druk kan zijn, maar desondanks mag je een bezoek zeker niet overslaan.

Praia de Falésia

Een strand dat ook zoveel mooie plaatjes oplevert is Praia de Falésia. Een eveneens prachtig strand omringd door de iconische rotsen die verschillende kleuren tinten in het zonlicht. Je bereikt het strand via een pad dat je met de trap neemt. Een typisch Portugees strand dat het bezoeken helemaal waard is.

Praia do Camilo

Praia do Camilo is een mooi strand dat je net als Praia de Falésia via een trap te bereikt. Het is een door rotsen beschut strand met een prachtig uitzicht en ligt op dezelfde route als Ponta de Peidade. Deze stranden zijn dus prima met elkaar te combineren!

Met zo’n 200 kilometer aan strand zijn er nog veel meer bijzonder mooie stranden om te ontdekken. Erg fijn is dat de stranden ook kindvriendelijk zijn. Je kunt dus prima met het gehele gezin naar de Algarve op vakantie.

Praia do Camilo

Praia do Camilo

De hipste steden

De steden van Portugal zijn hip, kleurrijk, onvergetelijk en daarom perfect voor een heerlijke stedentrip. Enkele van de mooiste steden zijn:

Porto

Porto is de twee na grootste stad van Portugal. Waar je blik ook op valt binnen deze stad, het zou een schilderij op zichzelf kunnen zijn. Zo pittoresk is deze stad. Het is een stad waar de ontdekkingslust ontwaakt, wanneer je al vanaf het vliegveld het centrum binnenrijdt. Hier geniet je van kleurrijke steegjes, gezellige restaurants, ontelbare ‘azujelos’ (beschilderde tegels), de indrukwekkende brug Ponte Dom Luís I en natuurlijk de Portwijnen.

Lagos

Lagos is een klein maar prachtig stadje, dat behoort tot de oudste steden van de Algarve. In de stad vind je nog veel prachtige oude kerken, huizen en stadsmuren. Lagos kent een bijzonder relaxte sfeer en verspreid door de stad vind je naast de historie vele hippe restaurants, barretjes en veel straatkunst. Oud en nieuw komen hier prachtig samen. En dat in de zomer.

Lissabon

‘De parel aan de Taag’, zo wordt Lissabon ook wel genoemd. “De stad op de zeven heuvels” met zijn kleurrijke straatjes, moderne en historische bezienswaardigheden en natuurlijk de befaamde gele tram. Dankzij de ligging op de zeven heuvelen geniet je van een zogenaamde Miradouros oftewel “gouden blik” over de stad. Je bezoekt hier kastelen en kloosters, maar ook hippe boetiekjes en kunstgalerijen. Het is een stad vol contrasten die je met al je zintuigen moet ervaren. Lees ook: Dit is waarom jij naar Lissabon moet!

Zo zie je maar, de Portugese steden zitten vol contrasten, waar oud en nieuw op mooie wijze samensmelten en zeker niet onderdoen voor de andere grote steden van Europa.

Porto

Porto

Weelderige natuur

Naast de indrukwekkende standen en hippe steden, vind je in Portugal weelderige natuur. Denk maar eens aan bloemeneiland Madeira: een eiland een stuk van het Portugese vasteland vandaan. Een bergachtig en ook heel groen eiland, waar door het klimaat heel veel vegetatie heeft die zich ontbloemt in prachtige kleuren.

De bestemming die natuurlijk niet mag ontbreken in dit lijstje is de Azoren. Een groep van negen vulkanische eilanden vol natuurpracht met vulkanen, hoge kliffen, valleien, kratermeren, bossen en mooie bloemenvelden. Er is hier geen massatoerisme en voor de wandelliefhebbers is het een perfecte bestemming. Echter is het vasteland beter geschikt, mocht je met kinderen op vakantie gaan. Ook omdat de vliegtijden naar deze eilanden 4 uur of langer zijn, terwijl je in iets meer dan 2,5 uur vliegen in de Algarve bent. Ook een mooie omgeving trouwens! Mocht je dus kiezen voor het vasteland, dan blijven er maar genoeg natuurrijke opties open. Denk eens aan de Costa Verde (groene kust) in het noorden en de natuurparken op het vasteland, zoals Peneda-Gerês en Doura Internacional.

Sao Miguel

Sao Miguel op de Azoren

Wat trekt jou naar Portugal?

De indrukwekkende stranden, hippe steden en weelderige natuur bieden meer dan genoeg reden om Portugal te kiezen als vakantiebestemming voor 2021. Neem gauw eens een kijkje tussen onze vakanties naar Portugal. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin