5 minuten

Vakantie met baby? Dit moet je weten!

“Waar kunnen we het beste heen? Wat heb ik allemaal nodig? Ben ik niks vergeten?” Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken als je op vakantie met een baby gaan, zéker als het je eerste vakantie met baby is. Dankzij deze tips kun je niets anders dan met een gerust hart op vakantie gaan met je baby!

Vakantie met baby: dit moet je weten

“Waarom ga je met je baby op vakantie, hij herinnert zich er later toch niks meer van!” Dát is een veelgehoorde uitspraak zeg… Moet je dan maar thuis blijven zitten? Dacht het niet! Door samen op vakantie te gaan, maak je herinneringen voor het leven. En als je altijd al graag op vakantie ging samen, dan wordt het met je baby waarschijnlijk nog leuker!

Vliegen met je baby

Aan de ene baby heb je geen kind omdat ‘ie uren achter elkaar slaapt. De andere baby wordt onrustig, huilerig of misselijk. Als je zelf relaxed blijft, loopt het vanzelf wel los. Met deze tips maak je het jezelf en je baby zo makkelijk mogelijk.

 • Neem in je handbagage genoeg spullen mee waar je een paar dagen mee kunt doen, mócht je bagage zoekraken. Je weet het nooit….
 • Een buggy mag vaak mee als extra stuk handbagage tot de gate, alvorens ‘ie het ruim ingaat. Maak er gebruik van!
 • Laat je baby tijdens het opstijgen en het dalen wat drinken om druk op de oren te voorkomen. Ook kan de drukverandering in de cabine met een speentje minder voelbaar worden.

vakantie met baby

Accommodaties voor jouw vakantie met baby

Eigenlijk kun je overal heen met je baby. Als er maar rust, aandacht, voeding en hygiëne is. En heel veel liefde natuurlijk! Let op de volgende faciliteiten als je een accommodatie voor jou en je baby boekt. Is ‘ie babyproof? Het volgende is handig voor jouw vakantie met je baby:

 • Is er een babybedje?
 • Is er een keuken of kitchenette voor het opwarmen van de flesvoeding?
 • Bij meerdere verdiepingen: is er een traphekje?
 • Zijn de stopcontacten beveiligd?
 • Is het zwembad afgeschermd?
 • Zijn er zwemvestjes beschikbaar?

Waar je ook heen gaat…

Waar je ook heen gaat, probeer een aantal risico’s voor de baby te beperken. Let bijvoorbeeld altijd op de hygiëne door vaak de handen van je kindje te wassen en koop alleen schoon drinkwater uit gesloten flessen. Handig om mee te nemen: desinfecterende handgel! Zo heb je overal een handwasje bij de hand. Is er onverhoopt toch sprake van diarree bij je baby? Laat je kindje dan wat extra water drinken en gebruik ORS om uitdroging te voorkomen. Laat je baby liever geen dieren aaien om infectiegevaar te voorkomen. En ga je verder weg? Informeer dan naar de vaccins die jij en je baby mogelijk nodig hebben. Door dit van tevoren even goed uit te pluizen, doe jij jezelf én je baby een groot plezier. Check, check, dubbelcheck! Bekijk ook zeker eens al onze kindvriendelijke accommodaties.

vakantie met baby

Vakantie baby: strandtips

Ga jij op zonvakantie met je baby? Als je genoeg voorbereidingen treft, je de tijd ervoor neemt om je territorium af te bakenen en dit babyproof inricht, dan kom je allebei ontspannen de dag door. Neem niet één, maar twee of drie parasols mee. Zo heb je genoeg schaduw en hoef je niet elke keer de parasol te verzetten naarmate de zon draait. Aansluitend op het bovenstaande: zorg voor genoeg handdoeken of badlakens. Nóg handiger is één groot kleed, zodat de handjes van je baby niet telkens het zand in gaan. Neem een opblaasbadje mee. Wat? Met de zee op 10 meter afstand? Ja! Je baby zal snel in de verleiding komen om richting de zee of naar de zon te gaan kruipen; het badje steekt hier een stokje voor. Alle speelgoed in de aanslag? Nog meer vermaak voor je baby! Leg wat in en rondom het zwembad, en verspreid over het kleed. Een paar uurtjes aan zee en je bent al heerlijk rozig. Ook je baby zal snel moe worden door de lucht. Als jij je buggy meeneemt, kun je je baby comfortabel laten slapen.

Onze SUNtip: Menorca, het kleine zusje van Mallorca, is dé perfecte bestemming voor jonge gezinnen die een comfortabele vakantie met hun baby willen beleven. Menorca is zelfs zó populair bij ouders, dat het eiland de bijnaam buggy-island draagt!

vakantie met baby

Oók niet vergeten!

Met het bovenstaande stappenplan wordt jullie strandvakantie een daverend succes. Je zou bijna de absolute musts vergeten. Nog even op een rijtje, zodat je écht alles bij je hebt voor jouw relaxte dag op het strand met die kleine.

 • Factor 50
 • Genoeg water
 • Grote hydrofiele doek voor als jullie uit de zee komen en flink afgekoeld zijn
 • Hoedjes

Écht relaxed op reis met een baby?

Vakantie is dé tijd om te relaxen. Wees wel realistisch. Vroeger sliep je misschien lang uit, terwijl ritme misschien wel het allerbelangrijkst is voor kleine kindjes. Slaapjes en eten doe je bij voorkeur dus wel op vaste tijden, maar forceer niets. Kijk per dag hoe het loopt, heb niet te hoge verwachtingen en laat het gaan! Wedden dat jullie vakantie geweldig wordt?

vakantie met baby

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia