3 minuten

Vakantie Kreta 2024, het meest geliefde eiland van Griekenland

De woorden vakantie en Kreta zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kreta is een geliefde vakantiebestemming, dat al jaren garant staat voor een meer dan geslaagde vakantie. Ook in 2022 verandert daar niets aan. Of je strandvakantie wilt, cultuur wilt snuiven, prachtige natuurwandelingen wilt maken of zelfs een dansje wilt wagen in een nachtclub. Een vakantie naar Griekenland in 2024 is gegarandeerd iets voor jou!

Welk plekje kies je?

Kreta is een groot eiland met een oppervlakte van 8000km². Je hebt dus niet zomaar alles gezien en dat maakt Kreta ook wel erg leuk voor meer dan één vakantie. Het is niet moeilijk om hier nog een keer terug te komen voor een totaal andere vakantie! Maar het is daarom wel des te belangrijk om van tevoren te bedenken wat je wilt zien en waar je dus verblijft.

Jongeren trekken massaal naar Chersonissos en Malia voor strand en nachtclubs, terwijl rustzoekers vallen voor stadjes als Agios Nikolaos en Stalis. Dit laatste plaatsje is trouwens ook erg geschikt voor gezinnen. Zij die graag de wandelschoenen aantrekken, zullen zich uitstekend vermaken in bijvoorbeeld het Dhkiti gebergte in het oosten. Of wat dacht je van de Samariakloof: de grootste kloof van Europa! Maar laten we eerlijk zijn: de grootste trekpleisters van Kreta blijven toch wel de stranden.

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos

De mooiste stranden van Kreta

Wanneer gesproken wordt over het mooiste strand van Kreta, kan het maar één strand zijn: Balos Beach op schiereiland Gramvousa. Het is een baai van wit zand, omringd door azuurblauw water met in het midden een dunne strook zand, die voor een verbinding zorgt tussen het schiereiland en het eilandje Tigani aan de overkant. Dit maakt het strand heel bijzonder en daarom is het een absolute SUNtip om dit strand te bezoeken.

Voor een echt exotische ervaring kun je terecht op het strand van Vai Beach. Het strand grenst aan een palmenbos en doet daarom extra tropisch aan. Vai Beach is trouwens gelegen vlakbij het plaatsje Sitia. Dit is een uitstekende verblijfplaats voor je vakantie en telt veel mooie hotels. Ook noemenswaardig zijn Preveli Beach en Matala Beach.

Balos Beach

Bijzondere bezienswaardigheden

Het grootste eiland van het cultuurrijke Griekenland herbergt natuurlijk heel wat prachtige cultuurschatten, te beginnen bij de opgravingen in Knossos. Hier heeft men veel geleerd over de Minoïsche beschaving. Dit is een populaire en ook heel interessante bezienswaardigheid, met als hoogtepunt het paleis van Knossos. Een bezoek is een must voor iedereen die interesse heeft in de Griekse oudheid, jong of oud. Mocht je nog meer willen weten over de oude Minoïsche beschaving, bezoek dan ook zeker het archeologisch museum in hoofdstad Heraklion.

Het eiland Spinalonga herbergt een oud Venetiaans fort dat tevens het bezoeken waard is. Vroeger was het eiland een plek waar lepra patiënten naartoe verbannen werden, maar tegenwoordig is het een belangrijke toeristische trekpleister. Ook het Arkádi-klooster is een prachtige bezienswaardigheid en een belangrijk monument dat vroeger een belangrijke rol heeft gespeeld in de strijd tegen de Turken. We kunnen zo nog wel even doorgaan. Meer dan genoeg te ontdekken dus in Kreta!

Spinalonga

Spinalonga

Kreta 2024 met kinderen

Eveneens heel belangrijk om te weten is dat Kreta ook een erg leuke en veilige bestemming is voor gezinnen met kinderen. De langgerekte stranden zijn hier schoon en veilig en er zijn tal van kindvriendelijke accommodaties met leuke speelparadijzen, zwembaden en animatie.

Onze SUNtip: Verblijf in het gezellige Lyttos Beach. De kids zullen zich hier niet snel vervelen.

Lyttos Beach

Lyttos Beach

Kleinschalige vakantie Kreta

ben je eigenlijk op zoek naar een rustige, kleinschalige vakantie naar Kreta in 2024? Waar je even uit het dagelijks leven kunt ontsnappen zónder kinderen? Bekijk dan eens deze kleinschalige adresjes op Kreta van ons zusje HOTIQ. Ik zou ’t doen!

pepi-boutique-hotel

Zie jij jezelf hier al vertoeven?

Vakantie Kreta 2024, altijd een geslaagde vakantie

Het grote Kreta zit boordevol met ingrediënten voor een geslaagde vakantie voor elke leeftijd. Zelfs als je meerdere keren Kreta zou bezoeken, ben je er niet zomaar uitgekeken. Je kunt daarom het beste in 2024 al beginnen 😉. Neem dan ook eens een kijkje in ons aanbod. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin